ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 29 Νοέ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι πολίτες καθαρίζουν την Αττική Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μεσόγειος SOS , Σάββατο, 05 Ιούνιος 2004

Μεσόγειος SOS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενεργοί πολίτες με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Το τελευταίο τριήμερο του Μαΐου (28, 29 και 30) χιλιάδες ενεργοί πολίτες, νέοι και μεγάλοι, γίναμε μέρος της λύσης και καθαρίσαμε εκατοντάδες παράκτιες και φυσικές περιοχές, ταυτόχρονα σε 21 χώρες της Μεσογείου, δηλώνοντας με αυτό τον δυναμικό τρόπο τη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τη πλούσια Μεσογειακή ποικιλότητα για ένα κοινό, ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντόνισε φέτος τους καθαρισμούς στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους διοργανωτές της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, την Ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente.

Στη χώρα μας, η συμμετοχή φέτος μας γέμισε αισιοδοξία και ελπίδα. Χιλιάδες μαθητές αλλά και εκατοντάδες Ο.Τ.Α., τοπικοί σύλλογοι και περιβαλλοντικοί φορείς, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες πήραν τη πρωτοβουλία και διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε καθαρισμούς σε όλη την περιφέρεια: Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Λέρος, Σαμοθράκη, Νίσυρος, Κέρκυρα, Αίγινα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Ελευσίνα, Κορωπί, ¶λιμος, Λάρισα, Καρπενήσι, Κάλυμνος, Εύβοια, Σούνιο- Λαύριο,  Μαραθώνας και πολλές άλλες περιοχές.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα συμμετέχει με τους εθελοντές του σε καθαρισμούς ακτών και εκδηλώσεις στην Ελευσίνα, τη Παλλήνη και το Σούνιο. Τη Παρασκευή 4/6 στις 9 το πρωί θα καθαρίσουμε τον αρχαιολογικό και την ακτή κολύμβησης της Ελευσίνας, ενώ το Σαββάτο 5/6 μετά τις 18.30 θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Ελευσίνας.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2004, στις 12 το μεσημέρι, η Ένωση Ελλήνων Χημικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Περιβαλλοντολόγων και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σας προσκαλούν σε συζήτηση - ενημέρωση, με θέμα: "Ευρώπη - Ελλάδα - Περιβάλλον 2004. Οι Επιλογές μας", που πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στο "Κτήμα Μικελίνα", 16ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη (δίπλα στη ΒΙΑΝΕΞ), με την υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης.

Τέλος την Κυριακή 6 Ιουνίου θα συμμετέχουμε με το Δήμο Λαυρεωτικής στο καθαρισμό ακτών του Σουνίου και με τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον (ΠΕΕΠ) στο καθαρισμό της παραλίας του Σχοινιά.

Παίρνουμε κουράγιο και δυναμώνει η διάθεσή μας να συνεχίσουμε όταν περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν μέρος στο ταξίδι για την προστασία της Μεσογείου. Και δεν σταματάμε εδώ. Δεν ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο καταλήγουν στη Μεσόγειο εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, αποβλήτων και λυμάτων που απειλούν την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Μόνο στην Ελλάδα λειτουργούν δυστυχώς ακόμα παράνομα 1400 ανεξέλεγκτες χωματερές ενώ ως καταναλωτές παράγουμε όλο και περισσότερα σκουπίδια.

Συνεχίζουμε λοιπόν τη προσπάθειά μας για ένα καθαρό παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον και υποστηρίζουμε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι της 18 Σεπτεμβρίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα καθαρισμού ακτών, όπου θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα της φετινής εκστρατείας.

Στηριζόμαστε στη συμμετοχή σας αλλά και στη συνδρομή σας. Για αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να ενημερώνεστε από το περιοδικό καθώς και από το μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό μας καθώς και από την σελίδα μας από το Διαδίκτυο (www.medsos.gr).

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 193 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56124757
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.