ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 20 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων - Ανθρώπινα Δικαιώματα
Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων , Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2008


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους μετανάστες συμπολίτες μας που κάνουν απεργία πείνας έξω από το Δημαρχείο Χανίων. Παράλληλα, θεωρούν ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τα δημοκρατικά και φιλόξενα Χανιά το να ζητείται η επέμβαση της Αστυνομίας από τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Δήμου και της ΤΕΔΚ Χανίων για μια καθΆ όλα νόμιμη, ειρηνική και μη βίαιη διαμαρτυρία.

Λένε πολλά για την Ελλάδα οι μετανάστες αυτές τις μέρες, βγαίνοντας από την αφάνεια με αυτόν τον οδυνηρό για τους ίδιους τρόπο, της απεργίας πείνας:

• Για την εικόνα της δημοκρατικής Ελλάδας που έχουν ερχόμενοι εδώ, σε αντίθεση με τα δικτατορικά καθεστώτα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες από τις οποίες προέρχονται.

• Για τις σαφώς καλύτερες συνθήκες ζωής της χώρας μας σε σχέση με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και την ελπίδα ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη μιζέρια που τους οδηγεί να ρισκάρουν τη ζωή τους στα σαπιοκάραβα και τα δουλεμπορικά.

• Για τις δυο Ελλάδες που βρίσκουν στη συνέχεια εδώ, αυτή των επίσημων αρχών και του ρατσισμού που τους περιθωριοποιεί, τους εκμεταλλεύεται, τους «επαναπροωθεί», τους στέλνει σε ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη νομιμοποίησή τους και για την άλλη Ελλάδα, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης που αντλεί τη δύναμή της από μια παράδοση χιλιετηρίδων, από την εποχή ακόμη που ο Αισχύλος έγραφε στο αρχαιότερο σωζόμενο ελληνικό δράμα, τις «Ικέτιδες», μιλώντας για τους πολίτες και το βασιλιά του ¶ργους που προτιμούσαν να κάνουν πόλεμο παρά να παραδώσουν τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην πόλη τους ικέτιδες, επικαλούμενοι το Δία, το θεό που προστάτευε τους ικέτες και τη φιλοξενία.

• Για την άρνηση των ελληνικών κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν ακόμη και παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και να τους δώσουν οποιαδήποτε χαρτιά, με αποτέλεσμα να είναι δυο φορές ξένοι, ανύπαρκτοι πολίτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη χώρα καταγωγής των γονέων τους. Είναι τραγικό να μεγαλώνουν παιδιά στη χώρα μας, να γίνονται 18 χρονών και να μην έχουν δικαίωμα να δώσουν καν εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν έχουν ζήσει ολόκληρη τη ζωή τους εδώ και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να απελαθούν στη χώρα καταγωγής των γονέων τους, όπου επίσης θεωρούνται ξένοι, καθώς δε γνωρίζουν συχνά τη γλώσσα!

Η Ευρώπη – φρούριο δε μας ταιριάζει: Ούτε τον πολιτισμό μας εκφράζει, ούτε εκπροσωπεί τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά δικαιώματα που κατέκτησαν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών μέσα από αμέτρητες εξεγέρσεις και πολύχρονους αγώνες.

Τα ατέλειωτα κύματα των προσφύγων – μεταναστών θα μετριαστούν μόνο όταν υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο κοινωνική δικαιοσύνη, μείωση των ανισοτήτων, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής της φύσης, ειρηνική επίλυση των διαφορών. Όσο η ευημερία της Δύσης βασίζεται στην καταστροφή της φύσης και την εκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου, τόσοι οι πόλεμοι θα αυξάνονται και τα καραβάνια των προσφύγων δε θα τελειώνουν ποτέ.

Δεν είναι τυχαίο που στην κινητοποίηση στα Χανιά πρωταγωνιστούν μετανάστες από αραβικές χώρες. Τα τεράστια κέρδη από το πετρέλαιο πολλών από τις αραβικές χώρες πηγαίνουν στις τσέπες μεγάλων δυτικών πολυεθνικών και των διεφθαρμένων συνεργατών τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτών των χωρών ζει βυθισμένη στη φτώχεια, την αμάθεια, τη μόλυνση, δίχως ελπίδα για το μέλλον.

Η Ελλάδα και η Δύση οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα της πλήρους απεξάρτησης από το πετρέλαιο και τα άλλα ρυπογόνα καύσιμα (άρα και από τους πολέμους και τους πρόσφυγες που συνεπάγονται) και της στροφής σε αποκεντρωμένες ήπιες μορφές ενέργειας, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να συνδυαστούν με τη συμμετοχή των πολιτών, την αναγνώριση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους αδύνατους, την προστασία της φύσης. Το μέλλον θα είναι κοινό για όλους μας: εξαθλίωση, μόλυνση και δικτατορία ή ευημερία, ήπιες μορφές ενέργειας, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Οικολόγοι Πράσινοι
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ecogreen@otenet.gr • www.ecogreens.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ecogreenscrete@gmail.com • http://ecogreens-crete.blogspot.com
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
http://pras-cha.blogspot.com


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 11 Δεκέμβριος 2010 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 103 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54655293
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.