ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, Ο ΚΟΣ ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Κ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Περιβαλλοντικός Ιτάνου - Κάβο Σίδερο
Θεοδόσης Γαρεφαλάκης , Τετάρτη, 22 Οκτώβριος 2008


Τώρα που το οικοδόμημα έχει υποστεί ρωγμές, όσοι τόσα χρόνια συνέβαλαν λίγο ή πολύ, στην ανέγερσή του, αρχίζουν να δικαιολογούν τη στάση τους ή να βγαίνουν έξω σιγά-σιγά.

Ανεύθυνο λοιπόν θεωρεί τον εαυτό του ο κος Παπατσάκωνας που το 1998 υπέγραφε ως νομάρχης και σήμερα απολογείται επιχειρηματολογώντας ως νομικός και σοφιστής.

Επικαλείται άγνοια, ρίχνει την ευθύνη στο κράτος λες και δεν ήταν μέρος του, ως νομάρχης.

Τυπική, λέτε κ. Παπατσάκωνα, η απόφαση που εκδώσατε. Ισχυρίζεστε πως δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, καταβάλλετε προσπάθεια να υποβαθμίσετε το γεγονός της έκδοσής της αφήνοντας την ουσία κατά μέρος. Και η ουσία είναι πως έπρεπε με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, να στηριχτεί το ίδρυμα και οι συνομιλητές του της Loyalward.

Αφήνετε να εννοηθεί πως οι προθέσεις σας ήταν αγαθές, ενώ οι δικές μας ύποπτες.

Ελάτε τώρα κύριε Παπατσάκωνα!

Πρόθεσή σας βέβαια, όπως και ο ίδιος μας αφήνετε να καταλάβουμε, ήταν να βοηθήσετε και σεις «τυπικά» στο να προχώρηση η «επένδυση» όχι για τίποτε άλλο παρά μόνο για τους «ιερούς κοινωφελείς σκοπούς» του ιδρύματος.

Δε γνωρίζετε, λέτε, τις διαδικασίες που ακολουθεί το ίδρυμα. Όμως αναφέρετε για «την συμμετοχή και τον έλεγχο τοπικών Αρχών και πολιτών, αφού προβλέπεται η συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος». Δηλαδή κάτι σαν να γνωρίζετε. Μόνο που δεν το ξέρετε σωστά. Εκτός αν σας ξέφυγε ένα «δεν». Ή εκτός αν μας κοροϊδεύετε.

Μη μιλάτε λοιπόν για την κραυγαλέα μας μονομέρεια, το έντονα φαντασιακό παρασκήνιο και την πολλή δαιμονολογία.

Αλήθεια δεν έχετε καταλάβει τίποτα; Ή όλα όσα αποκαλύπτονται καιρό τώρα είναι τόσο ασήμαντα και κινούνται στη σφαίρα του «τυπικου»; Μην παριστάνετε τον αφελή. Ενημερωθείτε λίγο.

Το μεγάλο σκάνδαλο κύριε Παπατσάκωνα είναι πως όλοι εσείς υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχοι, ως όργανα της πολιτείας, σκόπιμα διατηρήσατε και ακόμη διατηρείτε τη σύγχυση με την πολυνομία και τη γραφειοκρατία και δε θελήσατε τόσα χρόνια να βάλετε στοιχειώδη τάξη στα πράγματα. Γιατί σας βόλευε και σας βολεύει όλους, υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, δεσποτάδες, τυχάρπαστους businessmen.

Αυτό προσπάθησε να κάμει ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης με την εκκλησιαστική περιουσία και «έγραψε ιστορία». Φαντάζομαι να το θυμάστε.

Και κάτι άλλο. Δεν κάνετε, λέτε, τον αυτόκλητο υπερασπιστή του ιδρύματος. Γίνεστε όμως αυτόκλητος σύμβουλος «των επώνυμων επισκεπτών του νομού». Ούτε όμως αυτοί ούτε εμείς «οι πράκτορές τους» έχουμε ανάγκη από την εκτίμηση ή τη συμβουλή σας. Εξ άλλου τυπική θα είναι.

Εν πάση περιπτώσει το ερώτημα παραμένει. Θεωρείτε ότι καλώς πράξατε όταν υπογράφατε τη συγκεκριμένη απόφαση;

Υ.Γ.
Μη νομίζετε πως απευθύνεστε σε αφελείς και προσέχετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Αυτό δεν είναι καθόλου τυπικό.

ΣΗΤΕΙΑ 20 Οκτωβρίου 2008

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Ν. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ


Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία:

Το Σεπτέμβριο του 1998, ο τότε νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Παπατσάκωνας, μετά από αίτηση του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» εκδίδει αυθημερόν, χωρίς τις κατά το νόμο αναγκαίες γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, την άδεια μεταβίβασης της έκτασης των 26 χιλιάδων στρεμμάτων του Κάβο Σίδερο, παρά το γεγονός ότι:

Α. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η δικαστική διένεξη μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιδρύματος για 10.000 στρέμματα από την έκταση αυτή.

Β. Η άδεια αυτή θα έπρεπε να είχε δοθεί από το 1991.

Με βάση την τότε απόφαση (άδεια) του νομάρχη Λασιθίου, τον Οκτώβριο του 1998 επαναλαμβάνεται η μεταβίβαση της έκτασης για τρίτη φορά.

Η σπουδή με την οποία εκδόθηκε η άδεια ήταν τέτοια ώστε αυτή να μην απευθύνεται όπως έπρεπε προς τη Μονή, που έκανε τη δωρεά, αλλά προς το ίδρυμα που την δεχόταν!


Σε ποιες δηλώσεις του τέως Νομάρχη Λασιθίου Γιάννη Παπατσάκωνα, απαντά το παραπάνω κείμενο του Θ. Γαρεφαλάκη:

(Από την εφημερίδα του Αγίου Νικολάου Λασιθίου "ΑΝΑΤΟΛΗ",
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008)

«Η ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, Ο ΚΟΣ ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ

Ποιο είναι το αληθινό σκάνδαλο

ΕΠΑΝΗΛΘΕ, πρόσφατα, η περιοδική δημοσιότητα την απολαμβάνει η γνωστή ιστορία της μεγάλης επένδυσης που επιχειρείται να υλοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της Κρήτης και συγκεκριμένα στα 26.000 στρέμματα του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή.

Μόνο που αυτή τη φορά είναι περισσότερο επίμονη, με κραυγαλέα μονομέρεια, με έντονα φαντασιακό παρασκήνιο και πολλή δαιμονολογία. Γίνεται αναφορά, μάλιστα, και σε μια πράξη που εξέδωσα, ως νομάρχης, τότε, το έτος 1998, η οποία, περιγράφεται, σχεδόν, σαν έγκλημα καθοσιώσεως, από κάποιους, με αγαθή, ελπίζω, πρόθεση αλλά άσχημα πληροφορημένους. Το ενδεχόμενο μικροκομματικής σκοπιμότητας και φθηνής εκμετάλλευσης, θέλω να το αποκλείσω. Ας πω, λοιπόν, λίγα λόγια, για την απόφαση αυτή για να ελέγξουμε και τις προθέσεις.

Η συγκεκριμένη πράξη αφορούσε την άρση απαγορεύσεως για μεταβιβάσεις ακινήτων πάνω από 250 στρέμματα, για τις οποίες έπρεπε να εκδοθεί σχετική πράξη του Νομάρχη.

Ο νόμος που προβλέπει αυτή την διαδικασία είναι ο Ν. 2148/1952, ο οποίος τροποποίησε αντίστοιχο νόμο του 1929. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε σε εκτέλεση του άρθρου 104 του Συντάγματος 1952, και αφορούσε την αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών, με διενέργεια αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Το ίδιο το Σύνταγμα 1952, είχε οριοθετήσει την ισχύ του νόμου αυτού, χρονικά, αφού, ρητά, είχε τάξει τριετή προθεσμία, για τον σκοπό αυτό, έληγε, δηλαδή, η ισχύς του νόμου αυτού, το 1955.

Σήμερα ο Νόμος αυτός, αποτελεί, σε ότι αφορά την χρησιμότητά του, ένα απολίθωμα χωρίς πρακτικό ενδιαφέρον, χωρίς να προστατεύει κάποιο έννομο αγαθό. Υπήρχε η χρησιμότητα του Νόμου για τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, κατά τις οποίες οι συνθήκες της εποχής επέβαλλαν την ανάγκη εποικιστικής πολιτικής, από την πολιτεία. Το Σύνταγμα του 1952, μέσα στην προθεσμία των τριών ετών από της ισχύος του, με το Νόμο αυτό θέλησε να καλύψει όποιες εκκρεμότητες δεν είχαν διευθετηθεί, χωρίς διάθεση του συντακτικού νομοθέτη να διαιωνίσει το καθεστώς του Νόμου 2148/52, για την αποκατάσταση ακτημόνων, κατά κύριο λόγο προσφύγων.

Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει και το ΣτΕ σε πολλές αποφάσεις του, με την προσθήκη ότι μετά την ισχύ του Αγροτικού Κώδικα, μάλιστα, δεν έχει λόγο ύπαρξης ο Νόμος αυτός. Απλά ξέμεινε, όπως και πολλοί άλλοι Νόμοι από το 1830 και μετά χωρίς να καταργηθεί, για να επιτείνει την σύγχυση και την γραφειοκρατία.

Αυτό που εξετάζεται από τις διατάξεις του Νόμου αυτού και ορίζεται στην προβλεπόμενη απόφαση του Νομάρχη, δεν είναι δικαιώματα τρίτων ούτε περιορισμοί και εγκρίσεις κάποιων υπηρεσιών (δασικών, αρχαιολογίας, κλπ.), που εκδίδονται από τις υπηρεσίες αυτές αλλά, μόνο, αν, η προς μεταβίβαση, κάθε φορά, έκταση είναι κατάλληλη, ως καλλιεργήσιμη γη, για να μεταβιβαστεί σε, τυχόν, ακτήμονες καλλιεργητές, δηλαδή πρόσφυγες κλπ. Γι'; αυτό προβλεπόταν η ζήτηση της γνώμης του Συμβουλίου Εποικισμού.

Η διαδικασία όμως αυτή, λόγω όσων προανέφερα που, επαναλαμβάνω, αποτελούν και διαπιστώσεις του ΣτΕ, έχει εκφυλιστεί και έχει μεταπέσει σε μια τυπική διατύπωση, μόνο για να τηρηθεί η νομική πρόβλεψη και τίποτα περισσότερο.

Να σημειωθεί, εδώ, ότι, ήδη, το Κράτος με την πιο επίσημη έκφρασή του το 1991 υπέγραψε την έγκριση μεταβίβασης της έκτασης αυτής των 26.000 στρεμμάτων στο Ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή, με την υπογραφή του ιδρυτικού Διατάγματος από τους Υπουργούς Γεωργίας, Πολιτισμού, Παιδείας και Οικονομικών, της τότε Κυβέρνησης. Το ίδιο το Κράτος, δηλαδή, με την πιο επίσημη έκφρασή του, από το 1991, έκρινε το, ούτως ή άλλως, αυτονόητο, ότι στην περίπτωση της εκτάσεως αυτής, δεν συνέτρεχε λόγος αναγκαστικής απαλλοτριώσεως για εποικιστική αποκατάσταση και έδωσε την έγκριση για την μεταβίβαση.

Με αυτά τα δεδομένα και το γεγονός ότι η πράξη που εξέδωσα σε καμία περίπτωση δεν επηρέαζε το καθεστώς ιδιοκτησίας της εκτάσεως, προχώρησα στην έκδοσή της, με την πεποίθηση ότι αποτελούσε μια απλή τυπική συμπλήρωση του φακέλου για την ορθή επανάληψη του δωρητηρίου συμβολαίου προς το ίδρυμα.

Ως προς την επένδυση:

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον σκοπό του Ιδρύματος, τα έσοδα από την αξιοποίηση της έκτασης θα διατίθενται εξ ολοκλήρου υπέρ της τοπικής κοινωνίας, για κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς, με την συμμετοχή και τον έλεγχο τοπικών Αρχών και πολιτών, αφού προβλέπεται η συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Αυτή καθ'; εαυτή, δε, η επένδυση, έχω την πεποίθηση ότι θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα εγκατάλειψης. Αυτό το διαπιστώνει κανείς από τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή, την καταστροφή του περιβάλλοντος από παράνομες βοσκές, τις κλιματικές αλλαγές και την αρχόμενη ερημοποίηση.

Η τοπική κοινωνία πιστεύει, ότι, ανεξαρτήτως των καλών προθέσεων, όσων ανησυχούν, οι οποίοι προσέφυγαν κατά της επένδυσης, που είναι σεβαστές οι απόψεις τους και, εν πάση περιπτώσει, το ΣτΕ θα κρίνει αν υπάρχουν και σε ποιο βαθμό επιπτώσεις στο περιβάλλον, οικονομικά συμφέροντα, ανταγωνιστικά προς την επένδυση, τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα με αναφορές, καταγγελίες, προσφυγές να παρεμποδίσουν την υλοποίηση της επένδυσης.

Σε κάθε περίπτωση, η ενημέρωση που έχω, είναι ότι τα πολιτικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως, έχουν εγκρίνει το σύνολο των ενεργειών του ΔΣ του Ιδρύματος και σε μια περίπτωση, ήδη, κάποιοι έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του.

Δεν κάνω τον αυτόκλητο υπερασπιστή του Ιδρύματος και των διαδικασιών που ακολουθεί, για τις οποίες, εξ άλλου, δεν έχω άμεση γνώση, αλλά καλό είναι να εξετάζεται και η άλλη πλευρά.

Κατά τα λοιπά, το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι το Κράτος, μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να βασανίζεται και να βασανίζει τους πολίτες, με την πολυνομία, η οποία δημιουργεί και εμπλοκές και σύγχυση και σε κάθε περίπτωση δρα αντιαναπτυξιακά.

Εάν κάποιος θέλει να μελετήσει και να ασχοληθεί, ως νομικός, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην χώρα μας, πρέπει να είναι γνώστης της τουρκικής γλώσσας.

Να θυμίσω ότι και σήμερα είναι σε ισχύ η συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως του 1833 και το Β.Δ. 17-11-1836 Περί δημοσίων και ιδιωτικών κτημάτων, με την οποία το Ελληνικό Κράτος αναγνώρισε το ιδιαίτερο καθεστώς της ιδιοκτησίας και των προνομίων που υπήρχαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ενσωμάτωσε την σχετική νομοθεσία στο δικό του δίκαιο. Εξακολουθεί και σήμερα, δηλαδή, να ισχύει ο Νόμος Περί Γαιών της 7ης Ραμαζάν του 1274 (έτος Εγείρας) και οι Οδηγίες της 23ης Μουχαρέμ 1293, η εφαρμογή του άρθρου 78 του Οθωμανικού Νόμου για τις καλλιεργήσιμες γαίες, Νόμος περί Ταπίων της 26ης Σεφφέρ 1278, κλπ.

Έννοιες όπως Mulk, Temlik, Tessarouf, Vakoufia, Μpaltalik, Tanzimat Spahii, Χοτζέτια, Ταπία, Τζεφλίκια και άλλες αναφέρονται, και σήμερα, στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, μαζί με τους παραπάνω οθωμανικούς νόμους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το Δημόσιο να μην γνωρίζει την ιδιοκτησία του, να υπάρχουν χιλιάδες στρεμματικών εκτάσεων που είναι διακατεχόμενες, να μη μπορεί να συνταχθεί δασολόγιο, να είναι αδύνατη η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, να υπάρχουν νόμοι με αντιφατικές διατάξεις, να αντιδικεί το Δημόσιο με τους ιδιώτες σε όλη την Ελλάδα, να διατηρούν τα μοναστήρια τεράστιο μέρος της ακίνητης περιουσίας, απολύτως, νόμιμα, αφού η νομοθεσία που θεσπίστηκε αιώνες πριν ισχύει και σήμερα.

Αυτή η σύγχυση βολεύει και το Κράτος, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αντιδικίας του με ιδιώτες, το ίδιο δίκαιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επικαλείται, όπως και οι Μονές.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, λοιπόν, είναι ότι δεν υπάρχει βούληση των οργάνων της Πολιτείας φοβούμαι ούτε γνώση από πολλούς να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία και να εκσυγχρονιστεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην σημερινή πραγματικότητα.

Εν πάση περιπτώσει, καλό θα ήταν οι επώνυμοι επισκέπτες του Νομού μας να ενδιαφερθούν, κάποτε, εκτός από το κυνήγι αληθινών ή ψεύτικων σκανδάλων και με κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Θα εκτιμηθεί περισσότερο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑΣ»

Από την εφημερίδα του Αγίου Νικολάου Λασιθίου "ΑΝΑΤΟΛΗ", Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008)

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 221 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56159037
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.