ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η συνέντευξη τύπου του ecocinema Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocinema , Σάββατο, 29 Μάιος 2004

4ο ECOCINEMA ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
www.ecocinema.gr
ΡΟΔΟΣ, 1-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

Η συνέντευξη τύπου του ecocinema

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η κεντρική συνέντευξη τύπου της τέταρτης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ECOCINEMA. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα από τον πρόεδρο του φεστιβάλ κ. Ηλία Ευθυμιόπουλο και την καλλιτεχνική του διευθύντρια κα. Λουκία Ρικάκη.

Ο κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους φορείς και τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, και κυρίως τον Δήμο Ροδίων που παρέχει την υποδομή, τον εξοπλισμό και τα οικονομικά μέσα για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στους αυτόχθονες πληθυσμούς της γης. Ανακοίνωσε επίσης ότι το βραβείο ECOCINEMA – Τεκμήριο, που έχει αθλοθετηθεί από το φεστιβάλ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ και το οποίο χρηματοδοτεί την παραγωγή μιας ταινίας με οικολογικό-περιβαλλοντικό θέμα, θα ανακοινωθεί στη Ρόδο, στη διάρκεια του φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων κ. Μανόλης Αντωνόγλου, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Νομάρχη Δωδεκανήσου κου Γιάννη Μαχαιρίδη και του δημάρχου Ροδίων κου Γιώργου Γιαννόπουλου και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη του φεστιβάλ που «κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο». «Ο Δήμος Ροδίων δίνει προτεραιότητα στον πολιτισμό ως αντίβαρο στον τουρισμό», είπε και «παρά το γεγονός ότι διανύουμε μεταβατική περίοδο και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε φέτος στήριξη από την κεντρική εξουσία», ανακοίνωσε τη συμμετοχή «κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στη φετινή διοργάνωση».

Η κα. Λουκία Ρικάκη μίλησε στη συνέχεια, εκφράζοντας τη μεγάλη της ικανοποίηση για τη γρήγορη και ουσιαστική εξέλιξη του ECOCINEMA που από τον διεθνή Τύπο έχει χαρακτηριστεί «ένα από τα πιο ζωντανά και ενδιαφέροντα φεστιβάλ του είδους». «Η επιλογή του προγράμματος», είπε, «περιλαμβάνει ταινίες ‘’δύσκολες’’ για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, αυτές οι ‘’δύσκολες’’ ταινίες είναι τελικά εκείνες που το συγκινούν και αποτελούν τις επιλογές και της Κριτικής Επιτροπής. Δεν είμαστε ‘’παρεϊστικο’’ φεστιβάλ, είμαστε φεστιβάλ που απευθύνεται σε μαζικό κοινό. Αποδεικνύεται ότι το κοινό έχει ένστικτο για να ανακαλύψει ‘’εναλλακτικό’’ πρόγραμμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για εμάς». Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα, ανακοίνωσε την παρουσία 60 σκηνοθετών από όλο τον κόσμο –ακόμη και από τη Σρι Λάνκα- με τους οποίους το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί στη Ρόδο.

Ο κ. Μάνος Ζαχαρίας, υπεύθυνος κινηματογραφίας της ΕΡΤ, μίλησε για την αδιάλειπτη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης με το συγκεκριμένο φεστιβάλ, αλλά και με όλα τα φεστιβάλ που γίνονται στην επικράτεια. Μέσα σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η συμμετοχή της ΕΡΤ στο Τεκμήριο-Ecocinema, αλλά και η χορηγία επικοινωνίας που προσφέρεται στο Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, ο κ. Διαγόρας Χρονόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μίλησε για τη συνεχή στήριξη που παρέχει το ΕΚΚ στο Ecocinema από την ίδρυση του τελευταίου. Αναφερόμενος στο θέμα του Τεκμηρίου-Ecocinema ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι η επιτροπή του Ecocinema έχει ήδη επιλέξει την πρόταση, το ΕΚΚ την έχει αποδεχθεί και απομένει η ‘’τυπική’’ απόφαση της ΕΡΤ για να ανακοινωθεί.

Η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωπος του MedWet, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του κ. Σπύρου Κουβέλη, του Συντονιστή του Προγράμματος, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, αναφέρθηκε στο βραβείο που για πρώτη χρονιά φέτος αθλοθείται για ταινίες που αναφέρονται στο νερό και τους υγροτόπους. «Το βραβείο αυτό προέκυψε από αγάπη.» τόνισε η κα Αναγνωστοπούλου «Το MedWet πιστεύει στη δύναμη του σινεμά να μεταδίδει μηνύματα!»

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, κ. Δημήτρης Δημόπουλος, μίλησε για την έκθεση «Μεσόγειος – Αλιεία – Θαλάσσιες Χελώνες», μία φορητή έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και δίγλωσσα περιεκτικά κείμενα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μεγάλο κοινό στη Ρόδο, στους χώρους που θα φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ.

Τέλος, ο Νίκος Νικολαΐδης, ο αρχιτέκτονας που επιμελήθηκε το αφιέρωμα Η Ρόδος στον Μεσοπόλεμο (1924-1941): Ντοκιμαντέρ του Istituto Luce, τόνισε ότι αυτή είναι μόνον η αρχή της συνεργασίας με το Istituto Luce, καθώς το υλικό που βρίσκεται στα αρχεία του και αφορά γενικά στα Δωδεκάνησα και την Ελλάδα από εκείνη την περίοδο περιμένει να αξιοποιηθεί. Για τις 13 ταινίες συνολικής διάρκειας 63’, που θα προβληθούν φέτος για πρώτη φορά στο κοινό του Ecocinema στη Ρόδο, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι πρόκειται για ένα υλικό πολύ πλούσιο σε πληροφορίες που εκτείνονται από τον τρόπο με τον οποίο οι φασίστες κινηματογραφούσαν το «εξωτικό θέρετρο» της Ρόδου μέχρι την πολεοδομική εξέλιξη του νησιού.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 56 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167906
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.