ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΧΙ στο λιθάνθρακα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ταμυναίω Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενέργεια
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ , Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2008

Ένα μεγάλο ΟΧΙ στο λιθάνθρακα είπε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ταμυναίων μετά από μια μαραθώνια συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών πολιτών του Αλιβερίου και της γύρω περιοχής, αλλά και πολλών εκπροσώπων περιβαλλοντικών συλλόγων και άλλων κοινωνικών φορέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συζήτηση κανένας από τους παρισταμένους δεν υποστήριξε ανοικτά την μονάδα λιθάνθρακα. Τα επιχειρήματα κατά της μονάδας ήταν συντριπτικά. Οι προτάσεις ήταν δύο. Η πρώτη που πλειοψήφησε και η οποία διατυπώθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων και των κινήσεων πολιτών και υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να καταδικάσει ανοικτά το Δημοτικό Συμβούλιο τη μονάδα λιθάνθρακα. Η άλλη που μειοψήφισε η οποία διατυπώθηκε και υποστηρίχθηκε από την Δήμαρχο, ήταν να αναβάλλουν την απόφαση για μια άλλη ανοικτή συνεδρίαση όπου θα καλεστούν όλοι οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και μετά να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπήρξε και πρόταση για τοπικό δημοψήφισμα η οποία δεν μπήκε σε ψηφοφορία. Επίσης με μια ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Δημάρχου, αποφάσισε να δώσει παράταση στην σύμβαση με το Πανεπιστήμιου Πατρών για την έρευνα ανάπλασης που κάνει στην έκταση που έχει εξαγγείλλει να δημιουργήσει η ΔΕΗ τη μονάδα λιθάνθρακα. Επίσης ομόφωνα αποφασίσθηκε ο Δήμος να ολοκληρώσει τα έργα που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει, με βάση την σύμβαση κυριότητας που έχει υπογράψει με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έως τον Φεβρουάριο του 2009, στην έκταση αυτή, που ανήκει στο Δήμο και στην οποία σχεδιάζει η ΔΕΗ - ερήμην του Δήμου - τη μονάδα λιθάνθρακα.

Μάλιστα μηχανικοί πολίτες προσφέρθηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς να συμβάλλουν, ώστε έγκαιρα να υλοποιηθούν τα έργα αυτά και μάλιστα κατέθεσαν προμελέτη για τα έργα αυτά. Η ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάζει ουσιατικά φρένο στα σχέδια της ΔΕΗ για λιθανθρακική μονάδα και ακυρώνει στη πράξη την θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την μονάδα λιθάνθρακα, αφού το οικόπεδο στο οποίο προγραμματίζεται η μονάδα λιθάνθρακα ο Δήμος Ταμυναίων ομόφωνα αποφάσισε να το αξιοποιήσει για κοινωνικούς σκοπούς, όπως προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης της κυριότητας.

Ο εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών Εύβοιας και του Δικτύου των κινήσεων πολιτών και περιβαλλοντικών Συλλόγων του Νομού Ευβοίας, παρέδωσε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους την απόφαση της 3ης συνέλευσης του Δικτύου, κατά της μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Έθεσε προβληματισμούς για την κοινή υπόθεση και το κοινό σπίτι όλων μας, που πρέπει να διαφυλάξουμε από τις επιπτώσεις του λιθάνθρακα και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αποδείξουν με την στάση τους ότι δεν αποτελούν τον αδύνατο κρίκο όπως θεωρούν κάποιοι το Αλιβέρι και μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν και το Μαντούδι.

Μετά από πολλές παρεμβάσεις και ομιλίες πολιτών η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να πει ένα βροντερό και μεγάλο ΟΧΙ στην μονάδα λιθάνθρακα. Αυτή η απόφαση αποτελεί μια πρώτη και μεγάλη νίκη στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής κατά του λιθάνθρακα.
 
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 232 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57640979
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.