ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Ομάδα Σητείας Κυριακή 07 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Την Τετάρτη 30 Ιούλη στη Λάστρο ανάψαμε της Κρήτης μας τ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Ομάδα Σητείας - Λάστρος 2008
Οικολογική Ομάδα Σητείας , Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2008

Μια βδομάδα μετά. Τα μέλη και οι φίλοι της Οικολογικής Ομάδας Σητείας συνεχίζουν να δέχονται συγχαρητήρια για την ξεχωριστή βραδιά σύμπλευσης μουσικής και Οικολογίας που οργάνωσαν στη Λάστρο. Τα εύγε όμως ανήκουν στους πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να μην πληγωθεί η περιοχή γύρω από το Βάι από τις προωθούμενες ανερμάτιστες φαραωνικές επενδύσεις και τα εκτός τόπου και χρόνου γήπεδα γκολφ. Ήταν μαζί μας ο Καίσαρας Κίκης, ο Γιώργης Ξυλούρης, ο Εφρέν Λοπέζ, ο Γιάγκος Χαιρέτης, ο Γιάννης Πετράκης, ο Στέλιος Πετράκης, ο Κωστής Αβυσσηνός, ο Νίκος Κάπλατζης, ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ο Τάκης Μπάρμπας, οι Χαΐνηδες, Δημήτρης Αποστολάκης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Αλέξης Νόνης, ο Βαγγέλης Βαρδάκης, ο Νίκος Μαστοράκης, ο Έκτορας Κυριάκου, ο Ζαχάρης Γραμματικάκης, η Κέλυ Θωμά, ο Petra Khavar - Zamini, ο Ross Daily, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Δημήτρης Σφίγκος, ο Χρήστος Μαστέλος και η Μαρία Φραγκούλη. Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στις οικολογικές ομάδες του Λασιθίου, της Ιεράπετρας, της Ιτάνου, του Μεραμπέλου, του Ορεινού-Μακρυγιαλού και βέβαια στο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" που στήριξαν την εκδήλωση, στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάστρου που συνέβαλλαν τα μέγιστα, στους χορηγούς μας Sky Express, Opticon Αγίου Νικολάου και Μυρσίνη-κρητική κουζίνα, στα ΜΜΕ που την πρόβαλαν, πρωτίστως όμως τα εύγε ανήκουν στους 1800 νέους όλων των ηλικιών, που σφράγισαν με τη ενεργό παρουσία τους αυτή τη σύμπλευση τέχνης και οικολογίας. Το ξεφάντωμα σε ρυθμούς, παραδοσιακούς ή έντεχνους, εμπνευσμένους κατά κύριο λόγο από την ομορφιά μιας Κρήτης που χάνεται, δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία, την ευθύνη και εν τέλει την υπόσχεση αποκατάστασης αυτής της Κρήτης. Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, θα σώσει τη Φύση, μπορεί να βοηθήσει την Κρήτη. Ήταν 3 η ώρα ξημερώματα Πέμπτης όταν ο Στέλιος Πετράκης ρωτούσε τον κόσμο που δεν εννοούσε να φύγει, "γιάντα κάθεστε, ήντα περιμένετε". Μ' αυτό τον κόσμο θα υπάρξει συνέχεια...

Διακρίναμε ανάμεσα στον πλήθος, κι όχι σε κάποιες πρώτες θέσεις επισήμων που δεν υπήρξαν, τον τ. υπουργό Φοίβο Ιωαννίδη, τον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη με τη σύζυγο του Δημοτική Σύμβουλο Νέου Ψυχικού Νάντια Σουμπασάκη, το Δήμαρχο Λεύκης Γιάννη Δρακάκη, τους π. Δημάρχους Σητείας και Ιτάνου Νίκο Πετράκη και Γιάννη Περάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Σητείας, επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργο Ζερβάκη. Επίσης τα αιρετά μέλη των Οικολογικών Ομάδων Σητείας και Ιτάνου, τους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, Αντώνη Ανηψητάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Δέσποινα Καταπότη, Μιχάλη Τζουανάκη, Μανόλη Τσαντάκη, την π. δημοτική και νομαρχιακή σύμβουλο Μελίνα Δαουράκη. Η επώνυμη αναφορά προφανώς δεν παραπέμπει σε κοσμικότητες αλλά στην κατακτημένη δυνατότητα της Οικολογικής Ομάδας να αθροίζει δυνάμεις, να ενώνει, να διαλέγεται σεβόμενη διαφορές, να ακούει, να συνθέτει. 15 χρόνια αντιστάσεις, 15 χρόνια προτάσεις ήταν ο τίτλος του περιεκτικού φυλλαδίου που μοίραζαν τα μέλη της.

Την εκδήλωση αφιέρωσε ο Νίκος Μακρυνάκης, που πρωτοστάτησε στο συντονισμό και την φιλοξενία των καλλιτεχνών, στον πρόωρα χαμένο νεαρό Λαστριανό φυσιολάτρη γιατρό Γιώργο Σουρέα και υποσχέθηκε μια ανάλογη εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας σε μια οθόνη προβάλλονταν εναλλάξ ομορφιές και πληγές της Κρήτης, μια συλλογή φωτογραφιών που στάλθηκαν επί τούτου στον Μανόλη Τσαντάκη , ο οποίος τις επιμελήθηκε μ’ ένα τρόπο λιτό που ενορχηστρώνονταν πλήρως με τη φυσιογνωμία της βραδιάς. Η παρουσίαση άρχιζε με μια φωτογραφία του κόλπου του Μεραμπέλου με τα στειακά βουνά σχολιασμένη από τον Αγιονικολιώτη αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό:

"...Η αρχιτεκτονική αυτού του τοπίου είναι το έπος μιας αιώνιας, χαμένης στο χρόνο μάχης των στοιχειών με τη γη που η δική μας πρόσκαιρη στιγμή δεν είναι ικανή να διαταράξει , μπορεί ίσως να καταστρέψει μερικές εικόνες της. Τα δικά μας μικρά εφήμερα κατασκευάσματα ας υποκλιθούν σε τούτη την αναπότρεπτη ανάγκη μόνο. Να υπηρετήσουν αυτή την ομορφιά, τη μόνη ίσως που μπορεί να σώζει τον κόσμο (μας) όπως έγραψε κι ο Ντοστογιέφσκι..."

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Μαρία Συλιγνάκη εκ μέρους του τοπικού Συμβουλίου. Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημοτικού Συμβούλου Ιτάνου Μανόλη Τσαντάκη, του εκπροσώπου του Παγκρήτιου Δίκτυου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" Αριστείδη Παπαδάκη. Εκ μέρους της Οικολογικής Ομάδας ο Αντώνης Ανηψητάκης έκανε μια σύντομη ομιλία, αφού προηγουμένους ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια της Οικολογικής Ομάδας, τις άλλες οικολογικές οργανώσεις, πολιτικούς απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, δημοσιογράφους, επιστήμονες, νομικούς και διάβασε το μεστό μήνυμα που έστειλαν οι καθηγητές Jennifer Moody και Oliver Rackan, στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη", που αποτελεί ένα διπλό παράδειγμα προς μίμηση στα πολιτικά πράγματα της Κρήτης:

•συντονίζει όλες τις οικολογικές ομάδες του νησιού σε μια κατεύθυνση που αναζητά την ενιαία αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νησιού αφήνοντας στην άκρη τοπικισμούς
•είναι σύγχρονο, αξιοποιεί το διαδίκτυο με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Η ιστοσελίδα του
www.ecocrete.gr είναι μια πολύ πλούσια πηγή πληροφόρησης, προβληματισμού, πολύτιμη τόσο για τις οικολογικές ομάδες που συστεγάζει όσο και για τον κάθε ευαίσθητο πολίτη που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον.

Οικολογική Ομάδα Σητείας

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 91 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54546759
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.