ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 08 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ευρωπαίοι Πράσινοι: Κοινή Διακήρυξη για τις Ευρωπαϊκέ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολόγοι Πράσινοι , Παρασκευή, 21 Μάιος 2004

European Greens
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Κοινή Διακήρυξη για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές
Που υιοθετήθηκε στο 15ο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, Λουξεμβούργο 8-11-2003

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
H ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

Οι Πράσινοι κάνουν τη διαφορά στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του 2004, που θα διεξαχθούν σε μία διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κρατών-μελών, θα καθορίσει το κοινό μας μέλλον. Οι Πράσινοι ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μιας δίκαιης διεύρυνσης. Μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η επανένωση της Ευρώπης ήταν και παραμένει μία από τις κυριότερες υποχρεώσεις της Ένωσης. Οι Πράσινοι της Ευρώπης ήδη παίζουν έναν αποφασιστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας Ένωσης περισσότερο ανεκτικής, κοινωνικής, οικολογικής και δημοκρατικής Ένωσης.

Μια ισχυρή Πράσινη παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η καλύτερη εγγύηση για τη δέσμευση της Ευρώπης προς μία καλύτερη διακυβέρνηση της παγκοσμιοποίησης. Οι οικονομικοί και εμπορικοί κανονισμοί πρέπει να τεθούν στην υπηρεσία περιβαλλοντικών και κοινωνικά επωφελών στόχων.

Εμείς οι Πράσινοι θέλουμε η Ε.Ε. και ολόκληρη η Ευρώπη να επιλέξουν το δρόμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα , μέσα σε έναν όλο και περισσότερο εύθραυστο και διαιρεμένο κόσμο, έναν κόσμο που χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον. Οι Πράσινοι εργάζονται προς όφελος μιας ανεξάρτητης και συνεκτικής Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής βασισμένη  σε δημοκρατικές και οικολογικές αξίες

Θέλουμε η Ευρώπη να αναλάβει τις περιβαλλοντικές ευθύνες της και άρα να πραγματοποιήσει μια ριζική στροφή στην πολιτική της στα θέματα ενέργειας και μεταφορών. Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να εγκαταλειφθεί και να αντικατασταθεί από καθαρότερες και ασφαλέστερες εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το μέλλον ανήκει στον ήλιο, στον άνεμο, στη βιομάζα, στην υδρολογική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Ε.Ε. που θέλουμε είναι ανοικτή και ανεκτική, καθώς παρέχει ισχυρή προστασία τόσο στην πολιτισμική όσο και στη φυσική διαφορετικότητα. Η Ευρώπη μας, τόσο σε περιφερειακή  και ευρωπαϊκή, όσο και διεθνή κλίμακα, δεσμεύεται από υψηλούς κοινωνικούς και οικολογικούς στόχους, που θα πρέπει να έχουν την προτεραιότητα απέναντι σε καθαρά εμπορικά συμφέροντα. Στην Πράσινη Ευρώπη, η νομιμότητα και τα δικαιώματα των λαών και των ατόμων θα υπερισχύσουν έναντι της στρατιωτικής ισχύος και της οικονομικής κυριαρχίας. Οι Πράσινοι ήδη έχουν πετύχει αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση και με τη δική σας υποστήριξη στις Ευρωεκλογές του 2004, η επιρροή μας στο μέλλον θα γίνει ακόμα πιο αποφασιστική.

Η νέα συνταγματική συνθήκη πρέπει να καθιστά την Ε.Ε. περισσότερο υπεύθυνη, διαφανή και δημοκρατική και να την φέρνει πιο κοντά στους πολίτες της. Πιστεύουμε ότι η Συνέλευση που κατέληξε στην πρόταση για ένα νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Το κείμενο που συντάχθηκε είναι ιστορικό. Ο εφιάλτης της Νίκαιας - όπου ύποπτα παζάρια κάτω από το τραπέζι καθόρισαν το περιεχόμενο της συμφωνίας - πρέπει να μείνει πίσω μας. Θέση μας είναι ότι το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα πρέπει να επικυρωθεί με δημοψήφισμα.

Με στόχο μία περισσότερο Πράσινη Ευρώπη, δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που εμπεριέχονται στον όρο του Συντάγματος, σύμφωνα με τον οποίο, η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να προτείνει έναν ευρωπαϊκό νόμο, αν το ζητήσουν ένα εκατομμύρίο πολίτες. Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι η ενδυνάμωση της φωνής του πολίτη και περισσότερο συμμετοχική δημοκρατία προς όφελος της  Κοινωνία των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων .

Θέλουμε μια κοινωνική Ένωση, εδραιωμένη στις βασικές αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης, μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αγωνίζεται για τη βιώσιμη οικολογική ανάπτυξη ολόκληρης της ηπείρου.

Στο Πράσινο Όραμά μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι συνώνυμη με την έννοια της ειρήνης - θα είναι το έμβλημά της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερασπίζεται την ειρήνη και να πρωταγωνιστεί στις προσπάθειες που αποβλέπουν στην ειρήνη, μέσα σε μία ασταθή διεθνή κατάσταση.

Οι στόχοι των Πράσινων είναι:

1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στο ζήτημα αυτό, εμείς οι Πράσινοι έχουμε δύο προτεραιότητες. Η πρώτη είναι ΑΣΦΑΛΗΣ, ΥΓΙΕΙΝΗ  ΚΑΙ  ΕΥΓΕΥΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ για όλους. Για να επιτευχθεί αυτό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε και να υποστηρίζουμε τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), με σαφή προσανατολισμό προς την οργανική γεωργία, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Αυτός είναι και ο τρόπος που διασφαλίζει την ύπαρξη των πολλών και ποικίλων φυσικών τοπίων της Ευρώπης και προστατεύει την βιοποικιλότητα της χλωρίδας και της πανίδας.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το συμφέρον του καταναλωτή έρχεται ΠΡΩΤΟ. Για να εξασφαλιστεί ασφαλής διατροφή για όλους, πρέπει να τα προστατευτούν τα δικαιώματα των ζώων. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την εκτροφή όσο και με τον τρόπο μεταφοράς τους. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε την επαρκή προστασία του καταναλωτή, επιβάλλοντας τη σωστή αναγραφή των συστατικών στις συσκευασίες των τροφίμων. Βέβαια, οι Πράσινοι είναι πάντα υπέρ της αρχής της πρόληψης και γι αυτό είναι αντίθετοι με την εισαγωγή Γενετικά Μεταλλαγμένων Οργανισμών στη διατροφή. Θέλουμε να χαλιναγωγήσουμε τις εξουσίες της χημικής βιομηχανίας και να τους αναγκάσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των προϊόντων τους και των μεθόδων που εφαρμόζουν.

Η δεύτερη Πράσινη προτεραιότητα είναι η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καταργηθεί η αναχρονιστική Συνθήκη EURATOM που υποστηρίζει την πυρηνική ενέργεια. Πρέπει να εργαστούμε ακατάπαυστα για να αναγκάσουμε τις κυβερνήσεις μας να συμμορφωθούν με το Πρωτόκολλο του Κυότο, σαν ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των εκπομπών CO2.. Η Ε.Ε. είναι από τους ηγέτες στη μάχη για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος - κυρίως χάρη στην πίεση των Πράσινων. Αυτή η στάση πρέπει να ενισχυθεί. Ζητούμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κυότο, μέσω της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Σταθερότητα του Κλίματος  Η Ένωση πρέπει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Κυότο και παράλληλα να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τις απρόθυμες χώρες να συμμορφωθούν καί αυτές. Το σύστημα Μεταφορικών Μέσων πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του και να μειωθεί η ρύπανση. Αυτό είναι προϋπόθεση για την σταθερότητα του κλίματος και αναγκαίο, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα όλο και πιο καυτά καλοκαίρια, τις έντονες πλημμύρες και τις δραματικές συνέπειές τους.

Θέλουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Για να προωθηθούν όλοι αυτοί οι στόχοι, μια φορολογική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη: πρέπει να μειωθεί η φορολόγηση των εργαζομένων και να εισαχθεί η πράσινη φορολόγηση της ρύπανσης.

2. ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Οι κύριοι στόχοι, για τους οποίους θα παλέψουμε εμείς οι Πράσινοι, είναι ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και  ανάπτυξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ  ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να αναζωογονηθεί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όλη την Ευρώπη. Τα κράτη-μέλη πρέπει να σταματήσουν να καταφεύγουν σε «φορολογικούς παραδείσους» (tax dumping)

Η πολιτική ανταγωνισμού της Ένωσης πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει και την κοινωνική και την οικολογική παράμετρο.

Η Πράσινη Πολιτική εστιάζει στην κοινωνική ένταξη και σε αποδοτικές βασικές δημόσιες υπηρεσίες για όλους. Η Πράσινη κοινωνική και εργασιακή πολιτική περιλαμβάνει ενεργό προσπάθεια για την προώθηση των συμφερόντων των γυναικών. Η εξισορρόπηση των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα είναι παράμετρος της πολιτικής μας σε όλους τους τομείς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διευκολυνθεί η καλή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την οικογενειακή ζωή, ιδιαίτερα μέσω της παροχής υπηρεσιών  φροντίδας για το παιδί, προσιτών για όλους. Οι Πράσινοι πιστεύουν ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Πρέπει να αρθούν οι φραγμοί που συναντούν στους χώρους εργασίας και στις υπηρεσίες. Είμαστε υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους και της πρόσβασης όλων στις υπηρεσίες ύδρευσης, φυσικού αερίου, και ηλεκτροδότησης. Αξιοπρεπείς συντάξεις για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Δικαίωμα σε καλή παιδεία. Εργασιακή ασφάλεια. Δίκαια κατανομή των θέσεων εργασίας και  του εργασιακού χρόνου. Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Αξιοπρεπείς κατώτατες αποδοχές. Επιμένουμε σε δίκαιους όρους απασχόλησης - όχι στη μαύρη εργασία. Ενίσχυση ενός στέρεου συστήματος πρόνοιας και ανάπτυξη της παράδοσης του Κράτους Πρόνοιας, το  οποίο θέτει σε κίνηση την κοινωνική αλληλεγγύη και προϋποθέτει μία ελεγχόμενη οικονομία της αγοράς. Αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη τάση να αφεθούν τα πάντα όλα στις δυνάμεις της αγοράς. Εμείς οι Πράσινοι θα παλέψουμε ώστε τα Περιφερειακά και Διαρθρωτικά Ταμεία να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των πολιτών.

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ανάπτυξη της Δημοκρατίας απαιτεί να δοθούν ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. Αυτό σημαίνει ότι σήμα κατατεθέν του Πράσινου Οράματός μας πρέπει να είναι η πλήρης προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Δικαιωμάτων του πολίτη, των γυναικών, των μειονοτήτων. Οι μειονότητες πρέπει να ενταχθούν και να είναι γίνουν σεβαστά τα πολιτιστικά τους δικαιώματα και η διαφορετικότητά τους. Εμείς οι Πράσινοι θα παλέψουμε για περισσότερη Συμμετοχική Δημοκρατία προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών και για των ΜΚΟ. Παράλληλα με το σεβασμό προς την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και την αστυνομική συνεργασία, εμείς οι Πράσινοι απαιτούμε περισσότερες εγγυήσεις για τα πολιτικά δικαιώματα. Θα πάρουμε όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουμε την πλήρη εφαρμογή της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Οι χώρες της Διεύρυνσης πρέπει να σέβονται πλήρως την ανάγκη για σταθερούς πολιτικούς θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο όραμά μας για μία ανοιχτή και ανεκτική Ευρώπη δεν έχει θέση η μισαλλοδοξία ακροδεξιών δυνάμεων και αντιδημοκρατικών εθνικιστικών ή βίαιων θρησκευτικών κινημάτων. Όλοι οι πολίτες - ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, ειδικών αναγκών, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας, γλώσσας, εθνοτικής προέλευσης και πολιτισμικού υποβάθρου - πρέπει να έχουν τα ίδια πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Πολίτες που δεν προέρχονται από την Ε.Ε. και διαμένουν νόμιμα εντός της Ένωσης θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γίνονται Ευρωπαίοι πολίτες το πολύ σε πέντε χρόνια. Μετανάστες των οποίων το νομικό καθεστώς εκκρεμεί για πολύ καιρό, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν την κατάστασή τους.

Η Ε. Ε. μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη ενάντια στο διεθνές έγκλημα. Ωστόσο, η αυξανόμενη συνεργασία στους τομείς της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης δεν θα πρέπει να αποβαίνει σε βάρος των πολιτικών δικαιωμάτων. Η υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης έχει παρακάμψει τις ασφαλιστικές δικλείδες που ήταν ενσωματωμένες στις διαδικασίες έκδοσης. Εμείς οι Πράσινοι απαιτούμε εγγυήσεις για δίκαιες δίκες.

Συνοψίζοντας: Για μας τους Πράσινους,  ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ σημαίνει περισσότερη αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους. Περισσότερη διαφάνεια. Τα αποφασιστικά όργανα να λογοδοτούν σε μεγαλύτερο βαθμό και να υπόκεινται σε περισσότερο δημοκρατικό έλεγχο από  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σημαίνει αυξημένη επικουρικότητα (λύση των προβλημάτων σε όσο το δυνατόν πιο τοπικό επίπεδο) και παραχώρηση αποκεντρωμένων εξουσιών στις περιφέρειες και τις πόλεις. Περισσότερη συμμετοχική δημοκρατία - συμπεριλαμβανομένων των δημοψηφισμάτων. Τέλος, η δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση από και προς τα ΜΜΕ αποτελεί ουσιαστική παράμετρο των δημοκρατικών διαδικασιών μας.

4. ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Εμείς οι Πράσινοι πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δραστηριοποιείται για την πρόληψη των συγκρούσεων, και όχι να εξαπολύει προληπτικά χτυπήματα.

Οι Πράσινοι της Ευρώπης είναι υπέρ του πολύ-πολικότητας και του αφοπλισμού. Είμαστε αντίθετοι στα όπλα μαζικής καταστροφής και θέλουμε να απαλλάξουμε την ήπειρο όπου ζούμε από την απειλή τους. Παλεύουμε για να εμποδίσουμε την περαιτέρω παραγωγή και διασπορά των Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Οι εξαγωγές όπλων πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρό και εξονυχιστικό έλεγχο. Οι Πράσινοι θέλουμε να σταματήσει το εμπόριο όπλων μικρού διαμετρήματος, καθώς και η παραγωγή και χρήση ναρκών. Πιστεύουμε πραγματικά ότι η Ευρώπη πρέπει πάντα να ενεργεί υπέρ της ειρήνης. Οι Πράσινοι επισημαίνουν ότι η ύπαρξη ουδέτερων χωρών μέσα στην Ε.Ε. είναι κάτι που θα πρέπει να εκτιμάται ιδιαίτερα από την ίδια την Ένωση.

Εμείς οι Πράσινοι θα βοηθήσουμε στην οικοδόμηση μίας Ευρώπης που θα θέτει ως προτεραιότητές της τη διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία. Για το λόγο αυτό,  παλεύουμε για μια αυτόνομη και συνεκτική Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, που θα υπερασπίζεται ενεργά τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τις δημοκρατικές, κοινωνικές και οικολογικές αξίες. Εμείς οι Πράσινοι θα ενθαρρύνουμε τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ειρηνευτικού Σώματος που θα χρησιμεύει για την αποτροπή των συγκρούσεων. Αυτό συνεπάγεται παροχή χειροπιαστής υποστήριξης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, για να επιτύχουν μια περισσότερο ισορροπημένη οικονομική σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Οι προτεραιότητες στις οποίες εμμένουμε εμείς οι Πράσινοι, είναι: ότι η πολιτική ειρήνης πρέπει να στηρίζεται στη διαμεσολάβηση, τη διπλωματία και την έγκαιρη επίλυση των συγκρούσεων, τον πολιτισμικό αλληλοσεβασμό, το δίκαιο εμπόριο, τον δίκαιο έλεγχο των πηγών ενέργειας, καθώς και την ανασυγκρότηση των περιοχών μετά από τις ένοπλες συγκρούσεις.

Τέλος, ως Πράσινοι πιστεύουμε ότι τα Ενωμένα Έθνη είναι ο πιο κατάλληλος θεσμός για τη διαχείριση παγκόσμιων απειλών. Ενώ προωθούμε μία κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική, υποστηρίζουμε παράλληλα ότι οι διεθνείς ενέργειες της Ευρώπης θα πρέπει να υπόκεινται στον έλεγχο των Ενωμένων Εθνών.

5. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ (ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ)

Για μας τους Πράσινους, η Ε.Ε. πρέπει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην μεταρρύθμιση και τη ρύθμιση του ισχύοντος άδικου πλαισίου της παγκοσμιοποίησης. Η Ε.Ε. έχει το απαραίτητο ειδικό βάρος στους διεθνείς οργανισμούς (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κλπ.) για να επιφέρει αλλαγές. Η Ευρώπη πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την μεταρρύθμιση του ισχύοντος συστήματος. Πρέπει να εισαχθεί ένας φόρος τύπου Tobin. Εμείς οι Πράσινοι πιστεύουμε ότι στα ζητήματα του εμπορίου πρέπει να συμπεριληφθούν οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια. Πρέπει λοιπόν να επαναρρυθμίσουμε την παγκόσμια οικονομία,  ώστε να γίνει περισσότερο βιώσιμη - πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος δημοκρατικός έλεγχος της οικονομίας.

Για τα ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου, εμείς οι Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους - να υπόκεινται σε ισχυρούς και δεσμευτικούς κανόνες. Σε σχέση με τη διεθνική διακυβέρνηση, η Ευρώπη πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στο ζήτημα της βοήθειας του Βορρά προς το Νότο και στη μεταξύ τους αναπτυξιακή συνεργασία. Οι κανόνες του ελεύθερου εμπορίου πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη να προστατευθεί η ποιότητα της διατροφής, καθώς και οι βιωτικές συνθήκες και το εισόδημα των μικρών αγροτών.

Εμείς οι Πράσινοι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποδοθεί μεγαλύτερη σημασία και συμμετοχή στις περιφερειακές και τοπικές οικονομίες. Επίσης, θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε την πολιτισμική ποικιλότητα, για παράδειγμα, προσφέροντας κίνητρα για τα δημόσια μέσα επικοινωνίας η την κινηματογραφική βιομηχανία.

6. ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Κατά τα 20 τελευταία χρόνια, οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν συντελέσει στη πραγματοποίηση μιας σημαντικής πολιτιστικής και πολιτικής στροφής. Πριν από τις ερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πράσινων Κομμάτων έχουν αποφασίσει να οικοδομήσουν ένα Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα με σημαντικούς κοινούς στόχους.

Εμείς θέλουμε να πρασινίσουμε την Ευρώπη. Εσύ έχεις τη δύναμη να αποφασίσεις!

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 23 Μάιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 66 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56267576
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.