ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 08 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Κείμενα των Οικολόγων Πρασίνων για τις Ευρωεκλογές Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ν.Χ. , Κυριακή, 23 Μάιος 2004

Κείμενα των Οικολόγων Πρασίνων για τις Ευροεκλογές

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν και πολλοί/ες αναρωτιούνται τι θα κάνουν και τι θα ψηφίσουν. Ο φίλος Ν. Χρυσόγελος συγκέντρωσε ορισμένα βασικά κείμενα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους.

Πρόσφατα, το Φεβρουάριο 2004, ιδρύθηκε από 32 Πράσινα κόμματα το κοινό Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Είναι γεγονός ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι Πράσινοι πάιζουν πια σημαντικό ρόλο στα θέματα του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των δικαιωμάτων συμβάλλοντας σε θετικές αλλαγές στο καθημερινό επίπεδο αλλά και αποτρέποντας ή αντιστεκόμενοι σε αρνητικές εξελίξεις. Στη χώρα μας το πράσινο κίνημα αλλά και η κοινωνία των πολιτών δεν έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα αν και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη του και εδώ. Πολύ συχνά στο πλαίσιο της κοινωνικής μας παρέμβασης θα θέλαμε να υπήρχαν κάποιες πολιτικές δυνάμεις που να έχουν στρατευθεί στην υπόθεση των περιβαλλοντικών, ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων από θέση αρχής και επιλογής και να είναι σταθεροί σύμμαχοι μας. Η παρουσία ενός σοβαρού, αξιόπιστου και ισχυρού πράσινου κόμματος είναι νομίζω συνείδηση όλων μας  - ανεξάρτητα από την πολιτική τοπθέτηση των ανθρώπων που συμμετέχουν στα κινήματα πολιτών - ότι θα συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση των θεμάτων αυτών στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα επηρέαζε σημαντικά την οπτική και τη θεματολογία όλων των πολιτικών κομμάτων.

Παρά τις γνωστές αδυναμίες (ανθρώπινες, πολιτικές κλπ) τους, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, δραστήριος σε θέματα οικολογίας, ανθρωπίνων και κοινωνικών διακιωμάτων, προώθησης της μη-βίας και της ειρήνης εδώ και 25 χρόνια. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, επίσης, ενεργοί πολίτες.

Ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό και κυρίως η εκλογή ενός Πράσινου ευρωβουλευτή θα φέρει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και την Ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών τα θέματα που απασχολούν όλους εμάς που συμμετέχουμε ενεργά στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα. Με δεδομένη και την απουσία, πλέον, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, σταθερού εκφραστή παρόμοιων αιτημάτων, η ανάγκη για ένα ευρωβουλευτή από το "δικό μας χώρο" είναι εξαιρετικά αναγκαία. Κάτι τέτοιο θα επηρεάσει και τους έλληνες ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων αλλά και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Με τις όποιες επιφυλάξεις που υπάρχουν σήμερα, ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων και εκλέγοντας έναν ευρωβουλευτή είναι σίγουρο ότι τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα θα αλλάξουν πλήρως. Μια μεγάλη δυναμική θα απελευθερωθεί και θα συμπαρασύρει αδυναμίες και αγκυλώσεις που ξέρουμε καλά ότι υπάρχουν σήμερα, θα δημιουργηθούν γέφυρες με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και χώρους, ενώ στο εσωτερικό τα πολιτικά κόμματα και η πολιτική συζήτηση θα πάρει σοβαρά υπόψη τη νέα θεματολογία, τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις μας. Θα παραμένει η Ελλάδα μια ιδιαιτερότητα σε ένα κόσμο και ιδιαίτερα σε μια ευρώπη που στρέφεται προς τους πράσινους όλο και περισσότερο (δημοσκοπήσεις προβλέπουν ποσοστά μεταξύ 12-13% για τους Γερμανούς, γύρω στο 14% για τους Αυστριακούς και γύρω στο 9% στους Ολλανδούς Πρασίνους);

Παρακάτω θα βρείτε τις παραπομπές για ορισμένα κείμενα που μπορεί να βοηθήσουν τη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης απόψης. Αν έστω και με κριτική στάση νομίζετε ότι αναγνωρίζετε μέσα από τα κείμενα και τις δικές σας αγωνίες, επιθυμίες, ιδέες και ανάγκες, διακινείστε τα κείμενα αυτά σε γνωστούς και φίλους, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο επικοινωνίας και πληροφόρησης, διαλόγου και συμμετοχής στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Για περισσότερα μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο διαδίκτυο (www.ecogreen.gr ) (e-mail: ecogreen@otenet.gr) καθώς και των ευρωπαίων πράσινων (www.eurogreens.org). Αν θέλετε να σας σταλεί έντυπο υλικό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Αθήνα (2103241001) και στη Θεσσαλονίκη (2310222503), ενώ από τη Δευτέρα θα υπάρχει το εκλογικό περίπτερο στην οδό Κοραή.

Ν.Χ.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 23 Μάιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 60 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56267626
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.