ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 03 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ακτιβιστές της Greenpeace στην Ιαπωνία θα παραμείνουν υπό κ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Διάφορα
Greenpeace , Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2008

Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ακτιβιστές της Greenpeace στην Ιαπωνία θα παραμείνουν υπό κράτηση για 23 μέρες
Έκκληση των δύο ακτιβιστών για βοήθεια

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2008

Το δικαστήριο του Αομόρι στην Ιαπωνία αποφάσισε πως οι δύο Ιάπωνες ακτιβιστές της Greenpeace που συνελήφθησαν στις 20 Ιουνίου, θα παραμείνουν τελικά υπό κράτηση συνολικά 23 μέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης (1). Οι δύο ακτιβιστές αποκάλυψαν το Μάιο σκάνδαλο λαθρεμπορίου κρέατος φάλαινας και παρέδωσαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην Εισαγγελία του Τόκιο (2). Όμως, στις 20 Ιουνίου η Εισαγγελία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έρευνα του σκανδάλου, αντιθέτως μάλιστα έδωσε εντολή για τη σύλληψη των δύο ακτιβιστών. Παράλληλα η αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο της Greenpeace στο Τόκιο και σε σπίτια υπάλληλων της οργάνωσης και κατέσχεσε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αρχεία.

Από τη μέρα της σύλληψης των Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, 190.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας την απελευθέρωσή τους και την συνέχιση της έρευνας για το σκάνδαλο της φαλαινοθηρίας. Στην Ελλάδα, οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 3.000, ενώ εθελοντές του ελληνικού γραφείου της οργάνωσης τις παρέδωσαν την Δευτέρα 30 Ιουνίου στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα. Παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν γίνει σε άλλες 28 χώρες.

Ο Γιουνίτσι και ο Τόρου απέστειλαν μήνυμα στον κόσμο που έχει υπογράψει την επιστολή διαμαρτυρίας λέγοντας: "Ακόμα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Μας υποχρεώνουν να παραμείνουμε υπό κράτηση για άλλες 10 μέρες χωρίς να μας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σας παρακαλούμε, ενημερώστε τους φίλους σας να στείλουν και αυτοί μήνυμα προς την Ιαπωνική κυβέρνηση. Συνεχίστε να ενημερώνεστε από τη Greenpeace για τις δράσεις που μπορείτε να κάνετε. Βοηθήστε ώστε η διεθνής πίεση για έρευνα στο σκάνδαλο που αποκαλύψαμε να φτάσει εδώ, στην Ιαπωνία".

"Οι δύο ακτιβιστές παρέδωσαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο της παράνομης πώλησης κρέατος φάλαινας και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως μπορούν στη διαλεύκανσή του. Το αποτέλεσμα είναι να κρατηθούν για 23 μέρες χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, διάστημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αφιέρωσε η Εισαγγελία του Τόκιο στην έρευνα για το κύκλωμα λαθρεμπορίας που αποκάλυψε η Greenpeace" είπε η Αλεξάνδρα Μεσαρέ, διευθύντρια εκστρατειών του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. "Αντί να κρατούν τους ακτιβιστές που αποκάλυψαν τη διαφθορά, οι Ιαπωνικές αρχές πρέπει επειγόντως να επιστρέψουν στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος που συγκαλύπτεται από τη βιομηχανία φαλαινοθηρίας και κυβερνητικούς παράγοντες".

Η επιστολή διαμαρτυρίας βρίσκεται στο http://www.greenpeace.gr/ 

Σημειώσεις:

(1) Στην Ιαπωνία ο μέγιστος δυνατός χρόνος κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών είναι 23 μέρες.

(2) Το Μάιο, η τετράμηνη έρευνα της Greenpeace στην Ιαπωνία αποκάλυψε κύκλωμα λαθρεμπορίου κρέατος από φάλαινες που είχαν θανατωθεί για "επιστημονική έρευνα". Το κύκλωμα περιελάμβανε μέλη του πληρώματος του πλοίου-εργοστασίου Nisshin Maru του φαλαινοθηρικού στόλου, πάνω στο οποίο οι φάλαινες τεμαχίζονταν και τοποθετούνταν σε κουτιά. Η έρευνα απέδειξε πως μέλη του πληρώματος έπαιρναν, σαν προσωπικές αποσκευές, τα κουτιά που περιείχαν τα καλύτερα κομμάτια κρέατος φάλαινας και τα διακινούσαν λαθραία στην αγορά.

Η Greenpeace απέκτησε ένα από τα κουτιά με το κρέας φάλαινας. Τα συνοδευτικά του έγγραφα είχαν πλαστογραφηθεί ώστε να γράφουν πως περιείχε "χαρτόνι" αλλά στην πραγματικότητα το κουτί περιείχε 23,5 κιλά κρέατος φάλαινας εξαιρετικής ποιότητας αξίας 3.000 δολαρίων. Η Greenpeace παρέδωσε το κουτί σαν αποδεικτικό στοιχείο στο γραφείο του Εισαγγελέα του Τόκιο στις 8 Μαΐου. Η οργάνωση εντόπισε συνολικά άλλα 47 παρόμοια κουτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμα μέλη του πληρώματος του φαλαινοθηρικού στόλου, υπάλληλοι της εταιρείας Kyodo Senpaku που διαχειρίζεται τον φαλαινοθηρικό στόλο και το Ινστιτούτο Μελέτης Κητωδών, έκαναν τα στραβά μάτια στην κλοπή και το παράνομο εμπόριο εδώ και δεκαετίες. Ο πλήρης φάκελος που κατέθεσε η Greenpeace στον Εισαγγελέα του Τόκιο βρίσκεται στο http://www.greenpeace.org/whale-meat-scandal (αγγλικά και ιαπωνικά).

Στην αρχή του 2008, οι ειρηνικές δράσεις του πληρώματος του πλοίου Esperanza της Greenpeace, εμπόδισαν τις επιχειρήσεις του Ιαπωνικού φαλαινοθηρικού στόλου για πάνω από 2 εβδομάδες μέσα στο Καταφύγιο Φαλαινών του Νότιου Ωκεανού. Το πλοίο-εργοστάσιο Nisshin Maru επέστρεψε στο λιμάνι μόνο με τις μισές από τις ρυγχοφάλαινες (minke whales) και καμία από τις πτεροφάλαινες (fin whales) που επρόκειτο να σκοτωθούν. Οι φαλαινοθήρες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως οι ισχυρισμοί τους για αυξανόμενους αριθμούς πτεροφαλαινών δεν ευσταθούσαν. Μάλιστα, ανακάλυψαν πως υπήρχαν τόσο λίγες που τελικά δεν κατάφεραν να πιάσουν καμία.

Greenpeace

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 40 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56173725
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.