ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τι ετοιμάζουν; Ρωτούν τους Καβαλιώτες αν ...τους αρέσει Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πυρηνικά
Από το kavalanet.gr , Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2008


Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε στην Καβάλα, λίγες μέρες πριν την άφιξη του Σαρκοζί, ρωτούσαν τους Καβαλιώτες αν «θα αντιδρούσατε στην εγκατάσταση μονάδας πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή σας;» και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις. Εξάλλου, κυβερνητικό στέλεχος, ενήμερο για τις διαδικασίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «το πρόσφατο ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας, στο Krsko, δυσκολεύει τη δημοσιοποίηση των σχετικών συζητήσεων».

Το δημοσίευμα στο Kavala Net:

Τι ετοιμάζουν; Ρωτούν τους Καβαλιώτες αν ...τους αρέσει η πυρηνική ενέργεια!

Από το http://www.kavalanet.gr

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008
Από τον Τάσο Αποστολίδη

Είναι μάλλον κοντά η μέρα που θα φτάσουν και στην Ελλάδα οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και δεν αποκλείεται να δούμε τέτοιο εργοστάσιο και στην Καβάλα, αν κοιτάξουμε προσεκτικά στα όσα διαμείφθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση Σαρκοζί-Καραμανλή στην Αθήνα. Την αίσθηση αυτή κάνει ακόμη πιο δυνατή πρόσφατη τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε στην Καβάλα, λίγες μέρες πριν την άφιξη Σαρκοζί, η οποία είχε ως στόχο να διερευνήσει τις προθέσεις των κατοίκων της περιοχής.

Το ερωτηματολόγιο είχε περισσότερες από 10 ερωτήσεις και ο ερωτώμενος καλούταν να επιλέξει ανάμεσα σε απαντήσεις πολλαπλών επιλογών. Η δομή του ερωτηματολογίου αυτού φαινόταν ότι προσπαθούσε να εκμαιεύσει θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις. «Θεωρείτε ότι τα πυρηνικά αποτελούν λύση στο πρόβλημα που προκαλεί η τιμή του πετρελαίου;» ή «ποια θεωρείτε πιο φθηνή ηλεκτρική ενέργεια» ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα, όπως επίσης: «ξέρετε ότι υπάρχουν πυρηνικά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή;» ή «ποιους εμπιστεύεστε περισσότερο για να παράγουν πυρηνική ενέργεια, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία ή τη Γαλλία;». Φυσικά μέσα στο ερωτηματολόγιο υπήρχε και ερώτηση για το αν «θα αντιδρούσατε στην εγκατάσταση μονάδας πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή σας;» όπως επίσης και η εξής ερώτηση: «ποια από τις μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θεωρείτε ότι είναι αυτή που ρυπαίνει πιο πολύ το περιβάλλον, λιγνίτης, λιθάνθρακας, πετρέλαιο ή πυρηνική ενέργεια;».

Το δείγμα που ρωτήθηκε για την πυρηνική ενέργεια ρωτήθηκε και για άλλα πράγματα, εκτός από την ηλικία και το φύλλο, όπως το τι ψήφισε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Εξελίξεις του ΕΝΑ channel και στο δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Όπως δημοσίευσε επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος της περασμένης Κυριακής, η ελληνογαλλική οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία περιέχει και πρόταση του Παρισιού για τη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας. Το πλαίσιο για την ενεργειακή συνεργασία συγκαταλέγει την πυρηνική ενέργεια καθώς η Γαλλία διατηρεί ηγετική θέση στον τομέα αυτόν. Ειδικότερα, το ενδεχόμενο συνεργασίας για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου είτε μέσα στην Ελλάδα είτε σε γειτονική χώρα (όπως η Αλβανία, που ως γνωστόν έχει εκδηλώσει και σχετική πρόθεση) από ελληνικές και γαλλικές εταιρίες έχει τεθεί ήδη προς συζήτηση.

Το θέμα είχε ανοίξει πρόσφατα και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, αλλά η συζήτηση δεν είχε συνέχεια λόγω των αντιδράσεων οικολογικών οργανώσεων. ΠαρΆ όλα αυτά, η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει τεθεί στην ατζέντα και εξετάζει το ενδεχόμενο να δρομολογήσει τον προγραμματισμό του σε συνεργασία με γαλλικές εταιρίες και συγκεκριμένα με την Electricite de France (EdF). Κυβερνητικό στέλεχος ενήμερο για τις σχετικές διαδικασίες, είπε ότι «το πρόσφατο ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας, στο Krsko, δυσκολεύει τη δημοσιοποίηση των σχετικών συζητήσεων»...

Πληροφορίες του ET.Κ αναφέρουν ότι στις συζητήσεις αυτές έχει εμπλακεί και ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους, ο οποίος συνεργάζεται από ετών με το γαλλικό κολοσσό. Το θέμα εξετάστηκε μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο πλευρών, ενώ φέρεται να συζητήθηκε και στην κατΆ ιδίαν συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό την Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς όμως να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Σημειώνεται ότι η Γαλλία θεωρείται ηγέτιδα δύναμη στην πυρηνική τεχνολογία. Εκεί λειτουργούν οι περισσότεροι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, που παράγουν το 78% της ενέργειας της χώρας. Από την πλευρά της η EdF είναι πρωτοπόρος στον τομέα και συνεργάζεται με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παραχωρεί τεχνολογία και τεχνογνωσία ακόμη και στη Ρωσία.

Από το http://www.kavalanet.gr


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2008 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603481
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.