ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 25 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ κ. ΣΟΥΦΛΙΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Περιβάλλον
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Πέμπτη, 05 Ιούνιος 2008


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εισιτήριο για το Τσερνομπίλ θα προσφέρουν αύριο μέλη των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η πυρηνική ενέργεια είναι "πράσινη" και συμβολικά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πράγματι γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό αντιδραστήρα υπάρχει μια ραδιενεργή ζώνη χωρίς ανθρώπινη ζωή και εκεί το …πράσινο έχει θεριέψει. Έτσι ο κ. Σουφλιάς θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει από κοντά τον "πράσινο χαρακτήρα" της πυρηνικής ενέργειας.

Αντιπροσωπεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα παραδώσει επίσης στο γραφείο του Υπουργού κου Σουφλιά και έναν φάκελο με ενημερωτικό υλικό για να το μελετήσει κατά το ταξίδι του. Στο φάκελο περιλαμβάνεται η έκθεση "Τέλος παιχνιδιού για τα πυρηνικά", μια έκδοση των Ευρωπαίων Πρασίνων με στοιχεία για τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας, η έκθεση "Chernobyl’s Malignant Legacy – The other report of Chernobyl (TORCH)” για την πραγματική έκταση των συνεπειών από την διαρροή ραδιενέργειας από το Τσερνόμπιλ καθώς και έκθεση για τη ρύπανση των ακτών και της θάλασσας από τα ραδιενεργά απόβλητα του Sellafield.

Με δεδομένο ότι ο κ. Σουφλιάς διατηρεί την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ και η αντιπολίτευση αποφεύγει επιμελώς να ζητήσει την παραίτησή του, μόνη ρεαλιστική λύση απομένει η ενημέρωσή του για τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τη δεκαετία του ’60, όπου φαίνεται να σταματούν οι ορίζοντες της σκέψης του. Θα προτείναμε στον κ. Σουφλιά εν όψει και ενός τέτοιου ταξιδιού να μην δεσμευτεί για πυρηνικές συμφωνίες με τον κ. Σαρκοζί, συστηματικό πλασιέ πυρηνικών εργοστασίων τελευταία. Η "θαυμαστή" νέα πυρηνική τεχνολογία European Pressurised Reactor (EPR) που προωθεί δέχτηκε πρόσφατα ένα γερό χαστούκι καθώς η Γαλλική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας διέταξε την παύση κατασκευής της μονάδας-ναυαρχίδας της τεχνολογίας αυτής που κατασκευαζόταν στο Flamanville στη Βόρειο Γαλλία.

Η προσφορά των Οικολόγων Πράσινων αφορά μόνο σε εισιτήριο απλής μετάβασης, για επιτόπια μελέτη της "πράσινης" διάστασης της πυρηνικής ενέργειας. Αναζητούνται όμως και χορηγοί για:

•  την επ' αόριστο διαμονή του κ. υπουργού στην περιοχή, εφόσον το επιθυμεί. Η γειτονική πόλη του Pripyat είναι εντελώς εγκαταλειμμένη λόγω της ραδιενέργειας, οπότε υπάρχουν πολυάριθμα κενά κτίρια.
• ανάλογες επισκέψεις συνεργατών του στο Three Miles Island των Η.Π.Α. και το Sellafield της Βρετανίας όπου είχαν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα και διαρροή ραδιενέργειας το 1979 και το 1957 αντίστοιχα, στον κλειστό αντιδραστήρα στο Monju της Ιαπωνίας (διαρροή πλουτωνίου) ή στο Τομσκ-7 στη Ρωσία (διαρροή πλουτωνίου και άλλων ραδιενεργών στοιχείων) ή στον σταθμό Super Phoenix της Γαλλίας, το "θαύμα της τεχνολογίας" που όμως δεν λειτούργησε ούτε μία μέρα παρά τα μυθικά ποσά που δαπανήθηκαν.
 
Για αναλυτικότερη ενημέρωση του κου Σουφλιά οι Οικολόγοι Πράσινοι προσφέρουν επίσης προσωπική συνάντηση με τον Carl Schlytter, ευρωβουλευτή των Σουηδών Πράσινων, που μόλις το 2007 είχε καταγγείλει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας σε σουηδικό πυρηνικό σταθμό, σε μια χώρα όπου θεωρείται ότι τα πάντα λειτουργούν στον υψηλότερο δυνατό βαθμό αξιοπιστίας (και πάντως ασύγκριτα καλύτερα από την Ελλάδα). Σε σχετική επικοινωνία του με τους Οικολόγους Πράσινους, ο κ. Schlytter δήλωσε έτοιμος να έρθει ο ίδιος στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει προσωπικά τον κ. Σουφλιά.

Επειδή πάντως η πυρηνική ενέργεια είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να την αφήσουμε στον κ Σουφλιά και στον ιδιότυπο "διάλογο" που προωθεί ο ίδιος και κάποιοι άλλοι που ενδιαφέρονται να προωθήσουν πυρηνικά προγράμματα με δημόσια χρηματοδότηση και ιδιωτικά κέρδη, εδώ ή σε κάποια γειτονική μας χώρα, με διαδικασίες μάρκετινγκ και όχι πραγματικού διαλόγου, καλό είναι να θυμόμαστε ότι:

• Η μόνη πράσινη διάσταση της πυρηνικής ενέργειας είναι ο "τόπος χλοερός" όπου έχουν καταλήξει χιλιάδες θύματά της.
• Κανένας πυρηνικός σταθμός δεν θα είναι ποτέ 100% ασφαλής. Ο εφιάλτης του Τσέρνομπιλ δεν μας επιτρέπει κανένα περιθώριο να ξανασυμβεί οτιδήποτε παρόμοιο.
• Τα πυρηνικά όπλα θα είναι πάντα "δίδυμα αδερφάκια" με την πυρηνική ενέργεια και ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι νέες κούρσες "μικρών" πυρηνικών καθώς και η εξάπλωση της πυρηνικής ενέργειας σε νέες χώρες
• Παρόλα τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται για το σκοπό αυτό, δεν υπάρχει ακόμα κανένας τρόπος ασφαλούς μακροχρόνιας αποθήκευσης των ραδιενεργών αποβλήτων από τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών.
• Σε μια εποχή κατά την οποία οι εξουσίες επικαλούνται παντού "προβλήματα ασφαλείας", δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από ένα εργοστάσιο που παράγει ως απόβλητα υλικά για πυρηνικά όπλα και που μια επίθεση μπορεί σχετικά εύκολα να το μετατρέψει σε νέο Τσερνομπίλ.
• Η πυρηνική ενέργεια είναι η μοναδική τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής για την οποία κανείς δεν ξέρει πόσο κοστίζει η παραγωγή μιας μεγαβατώρας. Τα κόστη ασφάλειας, διαχείρισης αποβλήτων και αποξήλωσης σταθμών αυξάνονται συνεχώς και επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο μέσω των κρατικών προϋπολογισμών. Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε πως το κόστος αποξήλωσης των Βρετανικών πυρηνικών σταθμών θα ξεπεράσει τα 100δις ευρώ.
• τα πυρηνικά εργοστάσια είναι τα μόνα που δεν ασφαλίζονται καθότι καμία ασφαλιστική εταιρία δεν θα αναλάμβανε το ρίσκο ενός ατυχήματος. Το ρίσκο αυτό και τα αντίστοιχα κόστη πάλι τα αναλαμβάνει η κοινωνία
• Κάθε ευρώ που επενδύεται στην πυρηνική ενέργεια ή την επιδοτεί, αποτελεί σπατάλη καθώς θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα μείωσης εκπομπών αν πήγαινε προς επενδύσεις και επιδοτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
• Ακόμα κι αν κατασκευάζονταν 1000 νέοι πυρηνικοί σταθμοί, η παραγωγή τους θα κάλυπτε μόλις το 4% της παγκόσμιας συνολικής κατανάλωσης ενέργειας κι αυτό ακόμα θα ερχόταν πολύ καθυστερημένα καθώς η κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού απαιτεί τουλάχιστον 12 χρόνια
• για το ίδιο ποσό επένδυσης, η ανάπτυξη αιολικής ενέργειας δημιουργεί μέχρι και 5 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με την πυρηνική.

Επειδή ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και επειδή η πυρηνική ενέργεια αποτελεί εκρηκτική απειλή όχι μόνο για την υγεία και το περιβάλλον, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία, αξίζει τον κόπο να προτείνουμε σε όλους τους υποστηρικτές της μια ολιγόμηνη παραμονή στο Τσερνομπίλ, ώστε να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει το πυρηνικό "προϊόν" που επιχειρούν να μας πλασάρουν.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ προσκαλούν τους πολίτες να υπογράψουν την κοινή έκκληση του ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, του WWF Ελλάς, του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE, του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για την αποτροπή της πυρηνικής απειλής (http://www.mn3network.org/petition/index.php?lang=gr).

Αρχεία για ενημέρωση :

The Other Report on Chernobyl (TORCH)
http://www.greens-efa.org/cms/topics/dokbin/118/118499.the_other_report_on_chernobyl_torch@en.pdf

The Nuclear Endgame
http://www.greens-efa.org/cms/topics/dokbin/118/118640.the_nuclear_endgame@en.pdf

The World Nuclear Industry Status Report 2007
http://www.greens-efa.org/cms/topics/dokbin/206/206749.the_world_nuclear_industry_status_report@en.pdf

Chernobyl’s Malignant Legacy
http://www.greens-efa-service.org/medialib/media/flash/torch/

Sellafield Report
http://www.bellona.org/filearchive/fil_sellaengweb.pdf

Δείτε επίσης συνημμένα και επιπτώσεις από το ατύχημα του Τσέρνομπιλ καθώς και κατάλογο με ατυχήματα σε πυρηνικούς σταθμούς μετά το 1986.

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

22 χρόνια μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 4 της πυρηνικής μονάδας του Τσέρνομπιλ, πολλοί εξακολουθούν να αγνοούν τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής:

• Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει εκτιμήσει ότι η συνολική ακτινοβολία που έχει εκλυθεί ήταν 200 φορές μεγαλύτερη από αυτή που απελευθερώθηκε συνολικά από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
• Περίπου 350.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους που μολύνθηκαν από ραδιενέργεια. Εντούτοις, 9500 άτομα ζουν ακόμα στις ζώνες υποχρεωτικής εκκένωσης.
• Γύρω στα 7.000.000 εισπράττουν επιδόματα, συντάξεις και υγειονομική ασφάλιση ως πληγέντα από το Τσέρνομπιλ
• Η συνολική οικονομική καταστροφή στην Ουκρανία μόνο υπολογίζεται να υπερβεί τα 165 εκατ. Ευρώ μέχρι το 2015
• Μέχρι το 2005, περίπου 4.000 περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς εκδηλώθηκαν στη Λευκορωσία, την Ουκρανία και τη Ρωσία σε άτομα που ήταν κάτω των 18 την εποχή του ατυχήματος
• Επίσημες αναφορές υπολογίζουν ότι οι θανατηφόροι καρκίνοι φτάνουν τους 9.000. Ανεξάρτητοι επιστήμονες υπολογίζουν ότι συνολικά 30.000-60.000 άτομα θα πεθάνουν από καρκίνους λόγω του ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ
• Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν ως μόνιμα ανάπηροι από το ατύχημα (και τα παιδιά τους) αυξήθηκε από 200 το 1991 σε 64.500 το 1997 και σε πάνω από 91.000 το 2001.
• Στην Μ. Βρετανία, πάνω από 2.500 χιλιόμετρα από την πηγή της καταστροφής, 374 κτηνοτροφικές φάρμες με 200.000 πρόβατα ακόμα υφίστανται περιορισμούς λόγω ραδιενεργού μόλυνσης από το ατύχημα στην Ουκρανία. Οι μολυσμένες περιοχές στην Μ. Βρετανία καλύπτουν μια έκταση 750 τετραγ. χιλιομέτρων
• Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Λιθουανίας και Πολωνίας, τα άγρια θηράματα (συμπεριλαμβανομένων του αγριόχοιρου και του ελαφιού), τα άγρια μανιτάρια, βατόμουρα και σαρκοφάγα ψάρια των λιμνών ακόμα έχουν επίπεδα μόλυνσης από Καίσιο-137 μερικών χιλιάδων Μπεκερέλ ανά κιλό
• Η Κομισιόν δεν περιμένει καμία αλλαγή σύντομα και συμπεραίνει: "Οι περιορισμοί σε ορισμένες τροφές από ορισμένα κράτη μέλη θα πρέπει συνεπώς να συνεχιστούν να εφαρμόζονται για αρκετά χρόνια ακόμα".

[Τα στοιχεία προέρχονται από την Έκθεση των Ευρωπαίων Πράσινων “The Nuclear Endgame”]

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Αναμενόμενοι θάνατοι από καρκίνο (έκθεση TORCH)
Αυστρία  1700
Ιταλία  9000
Δ. Γερμανία 6000
Ελλάδα   1200

Περιοχές που επιβαρύνθηκαν με ραδιενεργό Καίσιο 137 με 4-40 kBq/m² λόγω Τσερνομπίλ

Ελλάδα  51%
Φινλανδία 41%
Νορβηγία 49%
Ιρλανδία 68%
Γερμανία  44%
Τσεχία  75%
Σλοβακία 80%
Αυστρία  83%

Ακόμα και μετά το Τσερνομπίλ εκατοντάδες περιστατικά μας έφεραν κοντά σε μια νέα καταστροφή. Μερικά περιστατικά:
- 1993: έκρηξη στην μονάδα επανεπεξεργασίας στο Tomsk-7 της Ρωσίας ελευθέρωσε σημαντικές ποσότητες πλουτωνίου και άλλων ραδιοϊσοτόπων στο περιβάλλον.
- 1995: φωτιά στον πυρηνικό ταχυ-αντιδραστήρα πλουτωνίου στο Monju της Ιαπωνίας οδήγησε στο κλείσιμο της μονάδας από τότε.
- 1998: διαρροή ψυκτικού μέσου 30 κυβικών μέτρων την ώρα στον πιο σύγχρονο αντιδραστήρα της Γαλλίας στο Civaux μπόρεσε να σταματήσει μετά από 10 ώρες.
- 1999: δύο εργάτες σκοτώθηκαν και αρκετές εκατοντάδες πολίτες εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια μετά την έκρηξη σε μονάδα προετοιμασίας καυσίμου στο Τokai της Ιαπωνίας.
- 2002: μια τρύπα 1,3-2,0 μέτρων εντοπίστηκε στο περίβλημα του αντιδραστήρα στο Davis Besse
- 2003: ατύχημα σε μονάδα της Ουγγαρίας
- 2005: διαρροή 80 κυβικών μέτρων νιτρικού οξέος που περιείχε 22 τόνους ουρανίου και 200 κιλών πλουτωνίου ανακαλύπτεται μετά από οκτώ μήνες στη μονάδα επαν-επεξεργασίας στο THORP με αποτέλεσμα να κλείσει από τότε η μονάδα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Ο.Π.
Για πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6976 448442

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 05 Ιούνιος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 382 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55076089
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.