ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα υποστηρίζει μια ισχυρή οικ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πολιτική
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Πέμπτη, 29 Μάιος 2008

Διαβουλεύσεις στην Αθήνα με Βασιλάκου και Δουλκερίδη

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με δύο ελληνικής καταγωγής στελέχη των Πράσινων, που διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για τη Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής των Αυστριακών Πρασίνων στη Βιέννη και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας και τον βουλευτή των Βέλγων Πράσινων (ECOLO) και πρόεδρο του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών Χρήστο Δουλκερίδη, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο αποστολής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με σκοπό τη συζήτηση με τους Οικολόγους Πράσινους πάνω σε θέματα προετοιμασίας της εκστρατείας ενόψει των Ευρωεκλογών του 2009.

Στην συνάντηση που είχαν ο Χρήστος Δουλκερίδης και η Μαρία Βασιλάκου με την Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, εξέφρασαν την ικανοποίηση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος –ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι- για το αποτέλεσμα που πέτυχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις τελευταίες ελληνικές βουλευτικές εκλογές, παρότι αυτές ανακοινώθηκαν ξαφνικά, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια προετοιμασίας. Και εκτίμησαν ότι και σε αυτή την επιτυχία οφείλεται και η αναβάθμιση της πολιτικής συζήτησης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ελλάδα, κάτι που αναδεικνύει το μοναδικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Στις συζητήσεις που έγιναν, κοινή ήταν η διαπίστωση –αξιοποιώντας την εμπειρία και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγική οικολογική κατάσταση στα περισσότερα θέματα (όπως βιώσιμης διαχείρισης υδάτων, εναλλακτικής ενεργειακής πολιτικής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μείωσης- ανακύκλωσης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων, αγροτικής πολιτικής που στηρίζει το γεωργό προστατεύει το περιβάλλον, διασφαλίζει την υγεία των καταναλωτών και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, αποτελεσματικής διαχείρισης των οικολογικών κρίσεων όπως οι φωτιές, εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδίου για τη βιωσιμότητα και δασολογίου κ.α.) που είναι συνέπεια της απουσίας μιας ουσιαστικής οικολογικής πολιτικής στην Ελλάδα. Κοινή όμως ήταν και η διαπίστωση ότι υπάρχει πλέον μεγάλη ευαισθητοποίηση ανάμεσα στους πολίτες σ’ αυτά τα θέματα. Σήμερα μεγάλα ποσοστά της κοινωνίας κατανοούν ότι η απουσία μιας οικολογικής πολιτικής βλάπτει άμεσα την υγεία μας, την οικονομία μας και την προστασία της χώρας.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης και η Μαρία Βασιλάκου μετέφεραν την εμπειρία τους από τις αλλαγές που έχουν πετύχει οι Πράσινοι στις χώρες όπου έχουν σημαντική πολιτική παρουσία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα καθώς για και την καλύτερη εξισορρόπηση περιβάλλοντος, οικονομίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, η Μαρία Βασιλάκου και η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων συμφώνησαν ότι χρειάζεται επειγόντως δυναμική οικολογική πολιτική και ότι μια τέτοια πολιτική θα μπορέσει να υπάρξει μόνον μέσα από την ισχυρή παρουσία ενός μέλους της μεγάλης πράσινης οικογένειας, των Οικολόγων Πράσινων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα είχαν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής τους την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική αλλαγή προς το δικαιότερο, και όχι ως ένα επιμέρους ζήτημα, που προσετέθη εκ των υστέρων ως συμπλήρωμα από άλλα κόμματα, τα οποία καταλήγουν συνήθως σε αντιφατικές θέσεις και πολιτικές προτάσεις.
Οι επόμενες Ευρωεκλογές δίνουν στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα μια ευκαιρία να κάνει επιτέλους μια σοβαρή οικολογική στροφή στην πολιτική της. Ο Χρήστος Δουλκερίδης και η Μαρία Βασιλάκου δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την προεκλογική καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων, με στόχο να στείλει η Ελλάδα μια πράσινη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο και να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Συνημμένα: πληροφορίες για τον Χρήστο Δουλκερίδη και τη Μαρία Βασιλάκου

Χρήστος Δουλκερίδης
Ο Χρήστος Δουλκερίδης, είναι σήμερα βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ECOLO (13,5% στις τελευταίες εθνικές εκλογές) στο κοινοβούλιο των Βρυξελών και πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελών. Γεννημένος από Έλληνες γονείς (Ροδίτες) στις Βρυξέλλες το 1968 δραστηριοποιείται πολιτικά από την ηλικία των 12-13 ετών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επικοινωνία και τις κοινωνικές δομές. Στις εθνικές εκλογές στήριξε την προεκλογική καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την παρουσία του στην Ελλάδα αλλά και επσικέφθηκε την περιοχή του Ασωπού για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα της περιοχής.
Παιδί μεταναστών εργατών του Βελγίου με πατέρα ανθρακωρύχο. Στα 31 του έγινε βουλευτής των Βέλγων Οικολόγων. Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γαλλικής Κοινότητας (Γαλλόφωνοι του Βελγίου) το 1999, Πρόεδρος της το 2000 και επικεφαλής της ομάδας των Οικολόγων στο Βελγικό Κοινοβούλιο. Θέματα με τα οποία ασχολείται είναι η πυρηνική ενέργεια,
Στην επίσκεψή του στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές δήλωσε: "τα τελευταία τραγικά οικολογικά γεγονότα – της μεγάλων πυρκαγιών - αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, όπως και οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται μια οικολογική πολιτική παρουσία. Μπροστά στην έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη στους πολιτικούς και την πολιτική, η ψήφος για την οικολογία, δηλαδή για μία καλύτερη ισορροπία της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, δίνει στον πολίτη μία ευκαιρία να ψηφίσει με νόημα για το σήμερα και για το μέλλον. Υποστηρίζω ενεργά τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ".

Μαρία Βασιλάκου
H Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι σήμερα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βιέννη, υποψήφια δήμαρχος τους, εκλεγμένη στην τοπική βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, αναμένεται να εκλεγεί στη θέση της αναπληρωτού προέδρου του κόμματος κατά τη σύνοδο του διευρυμένου προεδρείου του, τέλη Μαΐου. Η πρόταση είναι ομόφωνη από το προεδρείο του κόμματος των Αυστραικών Πρασίνων. Στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου 2006 οι Αυστριακοί Πράσινοι αναδείχθηκαν τρίτο σε δύναμη κόμμα (πέντε συνολικά κόμματα στο κοινοβούλιο) της αυστριακής ομοσπονδιακής Βουλής με ποσοστό 11,05 % και 21 έδρες (σε σύνολο 183). Στις τοπικές και δημοτικές εκλογές της Βιέννης τον Οκτώβριο του 2005 είχε πετύχει ποσοστό 14,63 ο/ο και 14 έδρες σε σύνολο 100 εδρών της τοπικής Βουλής.
Η Μαρία Βασιλάκου θα διαδεχθεί στη θέση του ενός εκ των δύο αντιπροέδρων των Πρασίνων, την Μαντλέιν Πέτροβιτς.
Η Μαρία Βασιλάκου εκλέγεται με το Κόμμα των Πρασίνων στην τοπική Βουλή της Βιέννης από το Νοέμβριο του 1996.
Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1969 στην Αθήνα. Βρέθηκε το 1986 στη Βιέννη, όπου σπούδασε ψυχολογία και γλωσσολογία, συμμετέχοντας από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.
Η Μαρία Βασιλάκου υποστήριξε ενεργά την καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές συμμετέχοντας στην προεκλογική καμπάνια στην Ελλάδα. Είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:"οικολογία σημαίνει ποιότητα ζωής, σημαίνει όμορφες πόλεις στις οποίες θέλεις να ζεις και όχι τερατουπόλεις από τις οποίες ονειρεύεσαι συνέχεια να αποδράσεις. Οι αλλαγές που είναι απαραίτητες σήμερα δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ισχυρή παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στη βουλή και στην κοινωνία. Όπου οι Πράσινοι έχουν ισχυρή παρουσία στη Βουλή, έχουν πετύχει σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές και έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική αλληλεγγύη".

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

Η Εκτελεστική Γραμματεία
Τηλ επικοινωνίας:
Λενιώ Μυριβήλη, 6976 716830
Μιχάλης Τρεμόπουλος 6976 448442

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 293 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55168042
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.