ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 27 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Φεστιβάλ Νερού – Τρίκαλα - Η πόλη των Τριών Ποταμών Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ποταμοί - φράγματα - εκτροπές
Αγαπώ την Πόλιν , Τρίτη, 27 Μάιος 2008

1ο "Φεστιβάλ Νερού"

Τρίκαλα - Η Πόλη των Τριών Ποταμών

Εκδήλωση-Γιορτή για την προστασία των ποταμών.
 
"Νερό αρχή των Πάντων"

Θαλής ο Μιλήσιος
 
Το νερό στοιχείο Ζωής και αρχή όλων των πραγμάτων κατά το Θαλή τον Μιλήσιο, άμεσα συνδεδεμένο με τις ανάγκες και τη λειτουργία κάθε ελληνικής πόλης, καθώς με αυτό αφενός εξασφαλιζόταν η διαβίωση και η υγιεινή ζωή των κατοίκων κι αφ΄ετέρου ο εξαγνισμός κι η κάθαρση των μιασμάτων στα θρησκευτικά δρώμενα και άλλες καθαρτήριες τελετές.

Το νερό στοιχείο και πηγή προέλευσης και ανάπτυξης των περισσότερων πολιτισμών του κόσμου. Στοιχείο και πηγή ανάπτυξης του θεσσαλικού πολιτισμού και της Πόλης των Τρικάλων με τον Ληθαίο, τον Αγιαμονιώτη και τον Πηνειό ποταμό.

Tα ποτάμια & πηγές σήμερα καταστρέφονται καθημερινά κάτω από την αδιαφορία των πάντων. Και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η καταστροφή των ποταμών θα στραφεί εναντίον μας. Ήδη άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα δείγματα λειψυδρίας, αυξανόμενη ρύπανση των ποταμών και νερών και όλοι μιλούν πια ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι ο πόλεμος του νερού.

Αυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα εναντίον των ποταμών, των πηγών και των νερών εν γένει είναι ένα διαρκές έγκλημα και η υπεύθυνοι δυστυχώς μένουν ατιμώρητοι. Από την Αρχαιότητα ο κόσμος συνέδεσε την ύπαρξη της ζωής του με την ύπαρξη των ποταμών για αυτό το λόγο και θεοποίησε το ποτάμι και όχι μόνο, αλλά δημιούργησε και πλήθος προστατριών (νύμφες-νεράιδες ) για την προστασία και την σωτηρία των Ποταμών και των Πηγών.

Το "Φεστιβάλ Νερού – Τρίκαλα - Η πόλη των Τριών Ποταμών", σκοπό έχει με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες να προωθήσει την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης οικολογικής ευαισθητοποίησης και να μας υπενθυμίσει το γεγονός ότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος, δημιουργίας - του σύμπαντος - το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ποταμούς, τα νερά, τα βουνά, τα δάση, τα πουλιά και τα ζώα.

Τα ποτάμια του νομού μας δέχτηκαν τα τελευταία 30 χρόνια μια πρωτόγνωρη εγκληματική βαναυσότητα με δράστη κυρίως τον άνθρωπο. Αιτίες η ανεξέλεγκτη αποψίλωση των δασών,(κοπή δέντρων-πυρκαγιές), η εξάντληση των υδάτινων πηγών και η αυξανόμενη τοξική ρύπανση η οποία δεν έχει τέλος.

Το 1ο Φεστιβάλ Νερού απευθύνει κραυγή αγωνίας για τη σωτηρία των ποταμών και καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ΄αυτό το φεστιβάλ για να ενώσουμε όλοι μαζί αυτή την κραυγή αγωνίας και ανησυχίας, γιατί χωρίς ποτάμια, πηγές και καθαρό νερό δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει ζωή.

Το "Φεστιβάλ Νερού -Τρίκαλα. - Πόλη των Τριών Ποταμών", φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη γιορτή αγάπης προς το περιβάλλον έμπρακτης αγάπης και ενδιαφέροντος για τους ποταμούς τις πηγές και τις λίμνες του νομούς μας και συγχρόνως να επανασυνδέσουμε τη ζωή μας με πλείστες χαρές που προσέφεραν και προσφέρουν ακόμη τα ποτάμια μας.

Σκοπό έχει επίσης να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την παγκόσμια κρίση νερού, από τη ρύπανση, την έλλειψη υδάτινων πόρων, η οποία κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερη. Να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για Καλό και Καθαρό νερό. Γιατί η ανθρώπινη ζωή, όπως και όλα τα είδη ζωικής και φυτικής ζωής στον πλανήτη μας εξαρτώνται από το νερό.

Το "Φεστιβάλ Νερού -Τρίκαλα. - Πόλη των Τριών Ποταμών" είναι ανοιχτό σε φορείς, συλλόγους, οικολογικές και περιβαλλοντολογικές οργανώσει κ.ά. που αγωνίζονται για την προστασία των ποταμών και του περιβάλλοντος εν γένει χώρου. Φορείς σύλλογοι, οργανώσεις, ομάδες κ.ά που ασχολούνται και προωθούν μορφές μετακίνησης ενασχόλησης και εναλλακτικής διασκέδασης των ποταμών, ψυχαγωγίας, διατροφής, πολιτισμού και άλλες μορφές υποστήριξης και είναι συμβατές με την προστασία των ποταμών, των πηγών του νερού και της υγιεινής ζωής. Φορείς σύλλογοι οργανώσεις κ.α. που η παρουσία τους θα συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο σ΄όλα τα παραπάνω.

Αγαπώ την Πόλιν
www.agapo.gr
info@agapo.gr

 

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 08 Ιούνιος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 98 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58153370
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.