ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Να αντιταχθεί το ΕΜΠ στην κατασκευή μαρίνας στον όρμο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Κόλπος Δερματά
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ , Παρασκευή, 23 Μάιος 2008

"Απευθείας εμπορική αξιοποίηση με την παραγωγή και διάθεση προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών από τον ίδιο φορέα στον οποίο παράγεται γνώση" προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Διαμεσολάβησης και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως αναλυτικά παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του http://liaison.ntua.gr/core/portal.asp?cpage=NODE&cnode=72&clang=0. Με τον προσανατολισμό αυτό των Πανεπιστημίων έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι διαφωνούμε.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου χρειάζεται "...μία σειρά από ερευνητικές εργασίες και ειδικές μελέτες βάσης που αφορούν κατΆ ελάχιστον στην βυθομετρική και τοπογραφική αποτύπωση, στον καθορισμό του κυματικού κλίματος της περιοχής του έργου, στη διερεύνηση ακτομηχανικών διεργασιών και μελέτη στερεομεταφοράς, σε δειγματοληψίες και αναλύσεις ιζημάτων, σε γεωτεχνικές έρευνες και σε βασικά γεωμετρικά/τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου..." για να υλοποιήσει τουριστικό λιμάνι στον όρμο Δερματά στο Ηράκλειο, όπως απάντησε το Μάιο του 2007 ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας σε ερωτήσεις δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και αναθέτει τις μελέτες αυτές στο ΕΜΠ ενώ πρόκειται για συνηθισμένες μελέτες και όχι έρευνητικές εργασίες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (ΚΑΙ) ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ... ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
 
Τα πανεπιστήμια υποδυόμενα τα μελετητικά γραφεία, κάποιες φορές παραλείπουν ακόμα και να εξετάσουν το ρόλο τους στο αναπτυξιακό, χωροταξικό, πολεοδομικό, περιβαλλοντικό κλπ. γίγνεσθαι σ΄αυτή τη χώρα, συμμετέχοντας στη δημιουργία τερατουργημάτων που εντάσσονται σε λογική που (ελπίζουμε ότι) δεν διδάσκουν στους φοιτητές τους.

... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ

Για τη "Μελέτη – Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης" στις 3-9-2007, 4 όμιλοι εταιριών κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους στη φάση προεπιλογής σε Διεθνή Διαγωνισμό, για την επιλογή Αναδόχου Σύμβασης Παραχώρησης. Το έργο αυτό:

• "Χωροθετήθηκε" με το Ν. 2160/1993 από τη Βουλή στον ιστορικό όρμο Δερματά πάνω στο παράλιο τείχος με "πολιτική βούληση" χωρίς να προϋπάρχουν εγκρίσεις υπηρεσιών, χωρίς να προβλέπεται από το Γ.Π.Σ. Ηρακλείου (ούτε και την αναθεώρησή του 2003) και παραβιάζει τη Μελέτη Ανάπλασης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου της οποίας η Προκαταρτική Πρόταση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το 2002.

• Με το έργο αυτό μπαζώνεται ολόκληρος ο όρμος και μετατρέπεται η θάλασσα σε οικόπεδο που προορίζεται για δόμηση συνολικής επιφάνειας 10.000 μ2 κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων μονάδων αναψυχής, πολιτιστικών λειτουργειών και θέσεων στάθμευσης.

Το 1999, το Εργαστήριο Λιμενικών Εργων του ΕΜΠ συνεργάστηκε με την εταιρεία GLOBAL VIEW στη σύνταξη της Μελέτης Ανάπτυξης Εθνικού Συστήματος Λιμένων Αναψυχής του ΕΟΤ, με την οποία προκρίνεται η διαμόρφωση ζωνών σκαφών αναψυχής σε υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται το λιμάνι Ηρακλείου. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" στις 10-10-1999, αναφέρεται: " ... επιστήμονες του ΕΜΠ –με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Κ.Ι. Μουτζούρη, επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος- κατέληξαν στο χωροταξικό σχεδιασμό των ...επίμαχων θέσεων... Σε πείσμα των ασφυκτικών πιέσεων που εκδηλώθηκαν από πολυάριθμους παράγοντες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τις περιοχές τους να μετατρέπονται σε μικρά Λας Βέγκας, οι επιστήμονες του ΕΜΠ προκρίνουν τις ήπιες μορφές επέμβασης με τη δημιουργία μόνο 14 λιμένων σκαφών αναψυχής και 245 ζωνών σκαφών αναψυχής...".

... ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ...

...όπως συμβαίνει με το έργο αυτό που βρίσκει αντίθετη όλη την τοπική κοινωνία και το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο δε Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου έχει ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2009.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΑΜΑΚ
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 131 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57085308
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.