ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Παμβοιωτικό συλλαλητήριο στη Λιβαδειά Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενέργεια
Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον , Πέμπτη, 22 Μάιος 2008

Η Βοιωτία εξελίσσεται σε τεράστιο ενεργειακό κέντρο. Οι πολίτες ξεσηκώνονται για να αποτρέψουν

Με δυναμική παρουσία των πολιτών, ισχυρή εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, έγινε το παμβοιωτικό συλλαλητήριο στη Λιβαδειά.

Πολίτες από όλη τη Βοιωτία, συναντηθήκαμε την Παρασκευή 16 Μάιου στη Λιβαδειά, για να διαδηλώσουμε την διαμαρτυρία μας για τη σημερινή ρύπανση και την αυριανή μετατροπή του νομού σε ενεργειακό κέντρο. Δώσαμε τη δική μας απάντηση στα σχέδια εισαγωγής του λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή και ειδικά, στη σχεδιαζόμενη από τον όμιλο Μυτιληναίου μονάδα στην Αντίκυρα.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του δικτύου των κινήσεων των πολιτών του νομού "Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον", από οργανωτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ Ν.Βοιωτίας, το Εργ. Κέντρο Λιβαδειάς, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και με τη συμπαράσταση πλήθους φορέων δήμων, σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων, επιστημονικών φορεων κλπ.

Χαιρέτησαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής και των κινήσεων πολιτών από περιοχές του νομού που είναι υποψήφιες για εγκατάσταση ενεργειακών μονάδων, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο βουλευτής ΝΔ Μ. Γιαννάκης, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, Τ. Αντωνίου, Β. Τόγιας, το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων ο Τάσος Κρομμύδας, από τη Ν.Ε. Βοιωτίας του ΚΚΕ ο Γιώργος Γκικόπουλος και εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.
Το παρόν έδωσαν οι γειτονικές περιοχές με αντιπροσωπείες κινήσεων πολιτών από τη Φθιώτιδα και το Αλιβέρι, ενώ τη συμπαράστασή τους μετέφεραν με μηνύματα ο δήμος Κηρέως (Μαντούδι), το δίκτυο "Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού" της Κορινθίας και η ομοσπονδία οικολογικών κινήσεων του Κορινθιακού "Η ΑΛΚΥΩΝ". Ζωηρό τόνο έδωσαν στη συγκέντρωση οι μαθητές της Λιβαδειάς και των Βαγίων.

Μέσα σε ένα κλίμα αυτενέργειας των πολιτών, οι εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, αλλά πολύ περισσότερο οι εκπρόσωποι των κινήσεων των πολιτών του νομού:

* κατήγγειλαν τη συστηματική προσπάθεια διόγκωσης των ενεργειακών αναγκών της χώρας, με σκοπό να νομιμοποιηθεί η ασύδοτη επέλαση των ενεργειακών ομίλων, αλλά και της ΔΕΗ.
* επεσήμαναν την ουσιαστική απουσία πολιτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και την αδύναμη διείσδυση του φυσικού αερίου στην τελική κατανάλωση, πολιτικές που θα περιόριζαν σημαντικά τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες της χώρας

ενώ πολλοί αναφέρθηκαν:

- στη μετατροπή της Βοιωτίας στο νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο της χώρας που καλείται να υποδεχτεί εκτός από τις μονάδες λιθάνθρακα στην Αντίκυρα και τη γειτονική Λάρυμνα και 10 νέες μονάδες φυσικού αερίου (το 40%, των νέων θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της χώρας)

- την ολοκληρωτική καταστροφή του κεντρικού ορεινού όγκου του Ελικώνα, στον οποίο προβλέπεται να εγκατασταθεί το 16% της προβλεπόμενης, μέχρι το 2010, πανελλαδικής ισχύος αιολικής ενέργειας (25%, για το σύνολο του νομού)

- την ανεξέλεγκτη βιομηχανική επέκταση που συντελείται και που θα μεταφέρει την υπάρχουσα ζοφερή κατάσταση των Οινοφύτων στο μεγαλύτερο μέρος του

- την επιχειρούμενη επέκταση του παράνομου λιμανιού της Θίσβης, που προβλέπεται να εξυπηρετήσει τις εμπορικές και βιομηχανικές ανάγκες της περιοχής της ανατολικής Στερεάς

- την τρομακτική εξάπλωση του εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα μεγάλου τμήματος του νομού, από την ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων

- την ολοκληρωτική καταστροφή των κλειστών θαλασσών, που περιβάλλουν το νομό (Κορινθιακός, Ευβοϊκός), από τις βιομηχανικές (Αλουμίνιο - ΛΑΡΚΟ), τις ενεργειακές δραστηριότητες και την τρομακτική αύξηση των θαλάσσιων μεταφορών που αναπτύσσονται ή θα αναπτυχθούν σε αυτές.

Το κίνημα των πολιτών της Βοιωτίας διογκώνεται. Μαζί τους πολίτες άλλων περιοχών, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στην Κυβέρνηση και στους ενεργειακούς ομίλους. Βοηθήστε μας να ακουστεί πιο δυνατά!

Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
http://symparataxi.blogspot.com/
symparataxi@gmail.com.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 244 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57641491
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.