ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς Τρίτη 09 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ένα βροντερό «ΟΧΙ» για τη δημιουργία διαμετακομιστικο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κίνηση Μεσσαράς - Διαμετακομιστικός σταθμός στον κόλπο της Μεσσαράς
Από την ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ , Σάββατο, 17 Μάιος 2008

¶ρθρο από την εφημερίδα ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ 13-05-2008

Ένα βροντερό «ΟΧΙ» για τη δημιουργία διαμετακομιστικού Λιμανιού στο νότο

Ακούστηκε στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Γαλήνη

Της Έφης Θεοδωράκη

Την αντίδραση και την αγανάκτηση τους εξέφρασαν την περασμένη Δευτέρα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Γαλήνη κατά της χωροθέτησης του διαμετακομιστικού κέντρου στην περιοχή. Με αυτή τη δυναμική εκδήλωση, κάτοικοι και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεση τους ακόμη μία φορά στη δημιουργία ενός τέτοιου «εκτρώματος», όπως αρκετοί το χαρακτήρισαν κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους.

Ανεπανόρθωτες καταστροφές
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και Παράκτιας Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κώστας Συνολάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην δημιουργία ενός τέτοιου λιμανιού στην περιοχή μίλησε για ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον, αφήνοντας φανερά αιχμές για τις μελέτες που έκανε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, χαρακτηρίζοντας τις ελλιπής και πρόχειρες, γιατί παρουσιάζουν μια θετική γνωμοδότηση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να έχουν κάνει μετρήσεις, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Πρόκειται για ένα λιμάνι το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πηγή ανυπολόγιστης καταστροφής όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της τοπικής οικονομίας, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι η προχειρότητα με την οποία έχουν γίνει οι μέχρι τώρα μελέτες.» και τόνισε «δεν έχω ξαναδεί πιο πρόχειρη μελέτη για το έκτο μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο! Δεν αντέχει η περιοχή αυτή ένα τέτοιο λιμάνι!»

Η εκδήλωση

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και απεύθυναν χαιρετισμούς – λόγοι οι:


Δήμαρχος Λάμπης και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάμπης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου – ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Λαμπίρης, Ο Πρόεδρος Νομαρχιακού συμβουλίου Ρεθύμνου κ. Νικολακάκης Νίκος, Ο Δήμαρχος Νικηφόρου Φωκά και εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ρεθύμνου κ. Πατεράκης Αντώνης, ο Δήμαρχος Κουρητών κ. Σημαντήρας Στέφανος, ο Δήμαρχος Τυμπακίου κ. Χαραλαμπάκης Αντώνης, ο 1ος επιλαχών Βουλευτής Ν.Δ Ρεθύμνου Σχοινάς Κωστής, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Μανώλης Λίτινας, ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιακουμάκης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φοίνικα κ. Γουμενάκης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αρκαδίου κ. Πατεράκης Μανώλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Μπαγιαρτάκης Αντώνης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Αυγενάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας κ. Χριστόφορος Βαλλιανός, η εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Μεσαράς κ. Παπαγιανοπούλου Σύλα, ο εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου κ. Ξανθός Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Ανδρουλάκης Μιχάλης, ο εκπρόσωπος των Απόδημων Αγιοβασιλειωτών κ. Παπαδομιχελάκης Αντώνης, ενώ ο κ. Αλαβάνος, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης δεν μπορούσαν να παρευρεθούν άλλα έστειλαν όπου όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία ενός διαμετακομιστικού λιμανιού στον νότο.

Ένα μεγάλο ΟΧΙ
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Δημοτική Σύμβουλος του Δ. Λάμπης κ. Μπριλάκη, χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους και τονίζοντας ότι ο σκοπός της εκδήλωσης «είναι να πούμε για μία ακόμα φορά ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Λιμένα Εμπορευματοκιβωτίων, ενός Διαμετακομιστικού Λιμανιού τεραστίων διαστάσεων, το οποίο κάποιοι εσκεμμένα ονομάζουν Πύλη του νότου».

Συνέχισε αναφέροντας, «η δήθεν ανάπτυξη που οραματίστηκαν κάποιοι για τον τόπο μας στην πραγματικότητα θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της νότιου Κρήτης οικολογικά, τουριστικά, οικονομικά, πολιτισμικά και θα αλλάξει τη μορφή ολόκληρης της Κρήτης στο νότο των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Σήμερα ζουν και εργάζονται με αξιοπρέπεια αρκετές χιλιάδες άνθρωποι ασχολούμενοι ως επί το πλείστον με τον τουρισμό, την παραγωγή κηπευτικών, την κτηνοτροφία και την αλιεία, στηρίζοντας την πρόοδο του εκ φύσεως χαρισματικού νότου της Κρήτης χωρίς σχεδόν καμία κρατική βοήθεια σε έργα υποδομής.

Το συγκεκριμένο έργο δεν θα επιφέρει τίποτε άλλο παρά οικολογική καταστροφή, λιγοστές θέσεις εργασίας, μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό , στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους.»

Στο τέλος ανέφερε αυτό που είναι και το τελικό ζητούμενο των κατοίκων της περιοχής «ζητάμε, λοιπόν, σήμερα, από τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να αφαιρεθούν οποιεσδήποτε αναφορές υπάρχουν στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας σχετικά με τη δημιουργία εξειδικευμένου κομβικού λιμένα εμπορευματοκιβωτίων στον νότιο κεντρικό άξονα Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Λάμπης
Ο κ. Ταταράκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «βρισκόμαστε σύσσωμοι εδώ για να εκδηλώσουμε την ευθεία αντίθεση μας στην χωροθέτηση και δημιουργία ενός διαμετακομιστικού λιμένα στην περιοχή μας στα πλαίσια του Εθνικού Χωροταξικού σχεδιασμού, ο οποίος τις επόμενες ημέρες εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.

Εμείς ως Δήμος Λάμπης αντιληφθήκαμε έγκαιρα την ανάγκη της δημιουργίας των χωροταξικών σχεδιασμών ως εργαλείων ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό έπειτα από ένα μακρύ και δημόσιο διάλογο με τους δημότες μας και με τους τοπικούς φορείς, προβήκαμε στην εκπόνηση μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού για τον Δήμο Λάμπης στην οποία θέσαμε τις αρχές και την στρατηγική της ανάπτυξης για το μέλλον του τόπου μας. Στην ουσία ζητούμε να δημιουργήσουμε μια περιοχή φιλική προς τον κάτοικο της μέσα στην οποία θα μπορεί να ζει και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και προοπτική.»…. «αντιτασσόμαστε στην δημιουργία ενός διαμετακομιστικού λιμανιού –σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή μας. Οι δικές μας ανάγκες υποδεικνύουν την πρόταση μας για την δημιουργία ενός ήπιας μορφής επιβατικού –εμπορικού λιμένα που θα δημιουργεί τις λιγότερες δυνατές οχλήσεις και θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των ανθρώπων στην περιοχή μας και την μεταφορά των προϊόντων της τοπικής παραγωγής. Διαμετακομιστικός λιμένας δεν χωρεί στην περιοχή μας όπως επίσης δεν χωρεί και στο όραμα βάσει του οποίου σχεδιάζουμε για τον τόπο μας. Ζητούμε από την κεντρική εξουσία να προωθήσει για την περιφέρεια Κρήτης έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα σέβεται την ιστορία της, τους ανθρώπους της και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Η αποψινή μας εκδήλωση είναι μόνο η αρχή της αντίστασης μας σε σχέδια που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Υψώνουμε λοιπόν το ανάστημα μας και ζητούμε το δικαίωμα μας να είμαστε αυτοί που θέλουμε και να έχουμε το μέλλον που θέλουμε και γιΆαυτό λέμε ένα βροντερό όχι στο διαμετακομιστικό λιμάνι».

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου
Ο κ. Γ. Παπαδάκης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά έστειλε χαιρετισμό όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δημιουργία του Λιμανιού του Νότου αποτελεί επίσης και ένα από τα σημεία του Χωροταξικού Σχεδίου, που μας βρίσκουν αντίθετους ως Νομό, αντίθεση την οποία πρόσφατα διατυπώσαμε προς πάσα κατεύθυνση με το κλείσιμο της Νομαρχίας και των Δήμων. Επιπρόσθετα από κοινού με τη Νομάρχη Ηρακλείου, κα Σχοιναράκη, έχουμε ζητήσει με επιστολή μας από τις 11 Μαρτίου συνάντηση των Βουλευτών, των Νομαρχών και των Δημάρχων Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και των 5 Δημάρχων της περιοχής, με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκη για το θέμα αυτό, χωρίς ωστόσο να έχουμε λάβει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα.

Ενώνοντας όλες οι αρχές, φορείς και πολίτες του τόπου μας τις δυνάμεις μας, με ενιαία φωνή και ισχυρή παρουσία μπορούμε να αντισταθούμε στη δημιουργία αυτού του Λιμανιού, που υποθηκεύει το μέλλον και την ανάπτυξη όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και της Κρήτης ολόκληρης.»

Βοράς και Νότος
Στο χαιρετισμό που έστειλε ο κ. Αλαβάνος τονίζει τα εξής: «Η Κρήτη χρόνιο τώρα γνωρίζει την "ανάπτυξη" που κάποιοι της επέβαλλαν χωρίς βιώσιμη προοπτική, περιβαλλοντική ευαισθησία, οικολογική αντίληψη, αλλά με μοναδικό γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος. Αυτή η χωρίς προγραμματισμό, έμπνευση, λογική και όραμα διαχείριση, οδηγεί σήμερα το νησί σε αδιέξοδο. Μαζικός τουρισμός που σκοτώνει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο βορρά, υπανάπτυξη με ελλείμματα στο σύνολο των υποδομών στο Νότο. Κυβερνητικές επιλογές χρόνων που αναδεικνύουν σήμερα ελάχιστη μέριμνα για τα σοβαρά προβλήματα - ενεργειακό, διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων- αλλά και την υποβάθμιση του ρόλου του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής παραγωγής και την υποτίμηση του τουριστικού προϊόντος.

Σήμερα η Κυβέρνηση, και με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό, ακλουθεί την πάγια και αποτυχημένη αναπτυξιακή συνταγή υποτίμησης του πλούτου της Κρήτης και την άνευ όρων παράδοσης του σε τεράστιου μεγέθους αντιπεριβαλλοντικά και ξένων συμφερόντων σχέδια.

Η ενεργοποίηση λοιπόν των πολιτών και ο δυναμικός αγώνας είναι σήμερα απαραίτητα. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας, έναν αγώνα για διαφορετική ανάπτυξη με σεβασμό στο Περιβάλλον και τον άνθρωπο και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα και στις κινητοποιήσεις σος ενάντια στη δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού παντού; σε κάθε εκδήλωση αλλά και στη Βουλή».

Ο κ. Σχοινάς
«Είμαι εδώ για να προσθέσω τη φωνή μου με τη φωνή σας. Γιατί σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όπως δεν έχουν θέση και οι αντιπολιτευτικές κραυγές» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σχοινάς.

Συνέχισε λέγοντας «Είμαστε απόψε εδώ για να φωνάξουμε υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Υπέρ του οράματος για ισόρροπη ανάπτυξη. Για αειφόρο ανάπτυξη που βασίζεται στις ήπιες μορφές τουρισμού και αγροτικής παραγωγής.

Έχουμε όλοι συμφωνήσει. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία λιμένα εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή μας. Τα νότια παράλιά μας δεν μπορούν να υποδεχτούν ένα λιμάνι για containers. Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο πρέπει να τροποποιηθεί, πριν την ψήφιση του! Να καταργηθεί η χωροθέτηση του Ειδικού Λιμένα Εμπορευματοκιβωτίων Νότιας Κρήτης, που σήμερα προβλέπει το Σχέδιο Νόμου».

Ο κ. Χαραλαμπάκης
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του σημείωσε την αντίθεση όλης της Μεσαράς για έναν τέτοιο τύπου λιμανιού. Προσφέρθηκε την επόμενη φορή ανάλογη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Τυμπάκι και μεταξύ άλλων ανέφερε «Είμαστε ενάντια στην δημιουργία ενός διαμετακομιστικού λιμανιού. Είμαστε υπέρ σε ένα εμπορικό επιβατικό λιμάνι, είμαστε υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης. Μας ενδιαφέρει να γίνει παραλιακή σύνδεση της Αγίας Γαλήνης με τον Κόκκινο Πύργο, το Καλαμάκι, τα Μάταλα και τη Φαιστό. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί η περιοχή μας. Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην δημιουργία ενός τέτοιου εκτρώματος».

Η κ. Κεφαλογιάννη
Η βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο «προωθεί τη λειτουργία μιας κλειστής λιμενικής δομής, η οποία όχι μόνο δεν θα συνέβαλλε στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά πιθανότατα θα άλλαζε την φυσιογνωμία της τοπικής οικονομίας και θα έβλαπτε το περιβάλλον, ως εκ τούτου δεν μπορώ να στηρίξω μια τέτοια προοπτική. ¶λλωστε δεν θα προσυπέγραφα κάτι, που είναι αντίθετο με τη βούληση των πολιτών. Μας ενδιαφέρει ο νότος της Κρήτης, οι νότιες περιοχές του νομού μας, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, οικιστική φυσιογνωμία και πολιτισμό, να προστατευθούν, να αποτελέσουν παράδειγμα ήπιας ορθολογικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ώστε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες για τον τόπο και τους κατοίκους του».

Τέλος του τουρισμού
Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Λαμπίρης τόνισε ότι με την έως τώρα πληροφόρηση, θεωρείται δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα τέτοιο λιμάνι να συμβαδίσει με τον τουρισμό στη Νότια Κρήτη αλλά και να συνυπάρξει με μελλοντικούς αναπτυξιακούς στόχους τουριστικού χαρακτήρα. Θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων νέα χωροταξικά δεδομένα με προοπτική μη αναστρέψιμη».

«Είμαστε ενάντια»
Η κ. Σύλλα Παπαγιαννοπούλου, εκπροσώπησε την Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον και στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι «τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον, είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα αλλοίωσης και υποβάθμισης τόσο του τόπου όσο και του τρόπου ζωής που επιλέξαμε για μας και τα παιδιά μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και τον αγώνα μας πια ενάντια στη δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού, που απειλεί όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την απασχόληση, το εισόδημα, την κοινωνική συνοχή, την τοπική και πολιτιστική ταυτότητα, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Νότου.

¶ρθρο από την εφημερίδα ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ 13-05-2008


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 98 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54566447
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.