ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συνελήφθησαν έξι Μπαχάι ηγέτες στο Ιράν Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μειονότητες - Ρατσισμός
Μπαχάι Κοινότητα της Ελλάδας , Παρασκευή, 16 Μάιος 2008

Συνελήφθησαν έξι Μπαχάι ηγέτες στο Ιράν στο ίδιο πρότυπο με τις θανάσιμες εκκαθαρίσεις των αρχών του 1980


Χθες συνελήφθησαν έξι Μπαχάι ηγέτες στο Ιράν και οδηγήθηκαν στις περιβόητες φυλακές Evin κατά τη διάρκεια μιας εκκαθάρισης που είναι δυσοίωνα παρόμοια με τα επεισόδια τη δεκαετία του '80, όταν ένας σημαντικός αριθμός Ιρανών Μπαχάι ηγετών απήχθηκαν και εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι έξι άνδρες και γυναίκες, όλοι τους μέλη της εθνικού επιπέδου ομάδας, η οποία μεριμνούσε για τα απολύτως απαραίτητα των Μπαχάι στο Ιράν, βρισκόντουσαν στα σπίτια τους την Τετάρτη το πρωί όταν πράκτορες του Υπουργείου Πληροφοριών πριν τους συλλάβουν, εισέβαλαν και ερεύνησαν εκτενώς κάθε σπίτι για σχεδόν πέντε ώρες.

Το έβδομο μέλος της εθνικής συντονιστικής ομάδας είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στο Mashhad αφού είχε κληθεί από το εκεί Γραφείο του Υπουργείου Πληροφοριών για ένα δήθεν ασήμαντο θέμα.

"Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τις συλλήψεις των αδελφών μας Μπαχάι στο Ιράν", είπε η Μερβάς Μαάνιαν, εκπρόσωπος Τύπου της Μπαχάι Κοινότητας της Ελλάδας. "Το μόνο τους έγκλημα είναι το πιστεύω τους στην Μπαχάι Πίστη".

Είπε ότι "είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το πώς αυτή η εκκαθάριση παραπέμπει στις μαζικές συλλήψεις ή απαγωγές των μελών δύο εθνικών Μπαχάι διαχειριστικών συμβουλίων του Ιράν στις αρχές της δεκαετίας του '80 – οι οποίες οδήγησαν στην εξαφάνιση ή την εκτέλεση 17 ατόμων".

"Οι επιδρομές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στα σπίτια αυτών των προεξεχόντων Μπαχάι ήταν καλά συντονισμένες, και είναι σαφές ότι αντιπροσωπεύουν μια υψηλού επιπέδου προσπάθεια να χτυπήσουν και πάλι τους Μπαχάι και να εκφοβίσουν την Ιρανική Μπαχάι κοινότητα γενικότερα", είπε η κα Μαάνιαν.

Χθες συνελήφθησαν οι: κα Fariba Kamalabadi, ο κ. Jamaloddin Khanjani, ο κ. Afif Naeimi, ο κ. Saeid Rezaie, ο κ. Behrouz Tavakkoli, και ο κ. Vahid Tizfahm. Όλοι ζουν στην Τεχεράνη. Η κα Kamalabadi, ο κ. Khanjani, και ο κ. Tavakkoli είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν και είχαν αφεθεί ελεύθεροι έπειτα από περιόδους που κυμαίνονταν από πέντε μέρες μέχρι και τέσσερεις μήνες.

Η κα Mahvash Sabet, η οποία επίσης κατοικεί στην Τεχεράνη, συνελήφθη στο Mashhad, στις 5 Μαρτίου 2008. Η κα Sabet κλήθηκε στο Mashhad από το Υπουργείο Πληροφοριών, δήθεν με την αιτιολογία ότι έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τον ενταφιασμό ενός ατόμου στο Μπαχάι νεκροταφείο εκείνης της πόλης.

Στις 21 Αυγούστου 1980 και τα εννέα μέλη του Εθνικού Πνευματικού Συμβουλίου των Μπαχάι του Ιράν απήχθηκαν και εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος. Είναι σίγουρο ότι εκτελέστηκαν.

Το Εθνικό Πνευματικό Συμβούλιο των Μπαχάι του Ιράν ανασυγκροτήθηκε σύντομα μετά από αυτό αλλά διαλύθηκε και πάλι με την εκτέλεση των οκτώ μελών του, στις 27 Δεκεμβρίου 1981.

Αρκετά μέλη των τοπικών Μπαχάι διαχειριστικών συμβουλίων, γνωστά ως Τοπικά Πνευματικά Συμβούλια, είχαν επίσης συλληφθεί και εκτελεστεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 πριν η διεθνή κατακραυγή εξαναγκάσει την κυβέρνηση να επιβραδύνει τις εκτελέσεις των Μπαχάι. Από το 1979, περισσότεροι από 200 Μπαχάι έχουν θανατωθεί ή εκτελεστεί στο Ιράν, ενώ κανένας δεν έχει εκτελεστεί από το 1998.

Το 1983, η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου όλους τους επίσημους Μπαχάι διαχειριστικούς θεσμούς και η Ιρανική Μπαχάι κοινότητα ανταποκρίθηκε με την διάλυση του Εθνικού Πνευματικού Συμβουλίου της, το οποίο είναι ένα αιρετό διαχειριστικό συμβούλιο, και όλων των περίπου 400 αιρετών διαχειριστικών συμβουλίων σε τοπικό επίπεδο. Επίσης οι Μπαχάι σε όλο το Ιράν ανέστειλαν σχεδόν όλες τις τακτικές οργανωτικές δραστηριότητες τους.

Η άτυπη εθνικού επιπέδου συντονιστική ομάδα, γνωστή ως οι Φίλοι, δημιουργήθηκε εν γνώση της κυβέρνησης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών της Μπαχάι κοινότητας των 300.000 μελών στο Ιράν, η οποία είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της χώρας.

Μπαχάι Κοινότητα της Ελλάδας


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 16 Μάιος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 195 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58234274
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.