ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 20 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΣΗΚΩΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων - Απόψεις
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ , Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2008

Ο αθλητισμός τις τελευταίες δεκαετίες από άσκηση μέσα στο πλαίσιο "νους υγιής εν σώματι υγιεί" έχει μετατραπεί σε εμπορευματική αξία. Ακολουθεί και αυτός τους ρυθμούς και τα μέσα της εμπορευματοποιημένης κοινωνίας με την καταναλωτική βουλιμία. Από ευγενική άμιλλα των αθλητών, για "ένα κλωνάρι ελιάς" ως τρόπαιο της νίκης τους, από επίδειξη δυνατοτήτων των αθλουμένων για την ικανοποίηση των ιδίων, αλλά και την πρόκληση θαυμασμού των συνανθρώπων τους, έχει εξελιχθεί σε ανταγωνισμό των αναβολικών, επίτευξη οικονομικών προνομίων, εθνικιστικών αλλά κυρίως κομματικών σκοπιμοτήτων.

Τα διάφορα κίνητρα, οι χορηγοί οι διαφημιστές κ.λ.π. μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Βέβαια αυτά αφορούν κυρίως τον πρωταθλητισμό. Αν και δεν λείπει η χρήση αναβολικών σε περιπτώσεις που το ασκούμενο άτομο επιθυμεί τη γρήγορη διαμόρφωση ενός μυώδους σώματος ακόμα και αν μακροπρόθεσμα το σώμα αυτό αποδειχτεί άρρωστο και ίσως οδηγηθεί ακόμα και στο θάνατο. Ακόμα για μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εύκολος δρόμος δεν είναι το καλύτερο στη ζωή.

Δυστυχώς η καταναλωτική κοινωνία θέλει προϊόντα "μιας χρήσης". Αδιαφορεί για τη φθορά και αναζητά τρόπους, με οποιοδήποτε τίμημα αρκεί να απολαύσει κάτι καινούργιο, είτε είναι αυτό φαγώσιμο ή κάποιο αξεσουάρ ή αθλητικό ρεκόρ. Μέσα σε αυτό το καθεστώς, κράτος , πολίτες, έμποροι, αθλητές, μαζικά μέσα ενημέρωσης κ.λ.π. αποτελούν ένα φαύλο κύκλο, του οποίου κινητήρια δύναμη είναι η αισχροκέρδεια κι εμβαδόν η υποκρισία!!!!!

Όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν μιλάει. Όλοι αποβλέπουν στο δικό τους όφελος που είναι διαφορετικό από εκείνο που επιδιώκουν "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο"!!- δηλώνει ο αθλητής-για μια θέση στο κράτος και στην εξασφάλιση του χορηγού και της διαφήμισής του.- Συμπαραστάτης του αθλητισμού δηλώνει η πολιτεία, στο κομματικό όφελος όμως προσδοκά.- Το Ολυμπιακό πνεύμα εκθειάζουν οι έμποροι και στις μπίζνες αποβλέπουν, με χειρότερη περίπτωση αυτή της παραγωγής αναβολικών, που όχι μόνο τα ιδεώδη του Ολυμπισμού εξευτελίζουν, αλλά και εγκληματούν σε βάρος των νέων που σαν σύγχρονοι Φραγκεστάιν μεταλλάσσονται σε άλλη ομοταξία ανθρωποειδών.

Είναι αδύνατον να επιτευχθούν τα σημερνά ρεκόρ με φυσιολογική άσκηση. Δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει ένας ποδοσφαιριστής σε τόσους αγώνες κάθε χρόνο, με υψηλή απόδοση, χωρίς αναβολικά. Και το χειρότερο : στην περίπτωση δύο αθλητών ή ομάδων των ιδίων περίπου δυνατοτήτων, θα κερδίσει αυτός ή αυτή που έχει πάρει τα ισχυρότερα αναβολικά. Έτσι ο συναγωνισμός γίνεται πλέον μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και πολυεθνικών εταιρειών και όχι μόνο μεταξύ αθλητών ή ομάδων.

Κι όμως η υποκρισία και η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν έχουν όρια. Οι αθλητές που αναφέρονται ως χρήστες αναβολικών δεν ξεπερνούν τους εκατό σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ γεννάται το εύλογο ερώτημα: Για εκατό αθλητές δουλεύουν τόσες φαρμακοβιομηχανίες και ερευνητικά κέντρα, για τη δημιουργία όλο και αποτελεσματικότερων αναβολικών; "Αιδώς Αργείοι"!!! Είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Και το ερώτημα : Τι μέλλει γενέσθαι; Καθόλου εύκολο να απαντηθεί, αν δεν είναι απλό ευχολόγιο.

Μεγάλα και ποικίλα τα συμφέροντα, διαστροφική και καταστροφική η ψυχοπνευματική μας υπόσταση μέσα στην καθημερινή αλλοτρίωση. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα οι απαντήσεις αθλητών που ρωτήθηκαν αν θα έπαιρναν αναβολικά για να γίνουν Ολυμπιονίκες ακόμα και αν ήξεραν ότι μετά από λίγα χρόνια θα πέθαιναν: "Ναι" είπαν οι εννέα στους δέκα.
Παρ’ ολ’ αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχουν πια συνειδήσεις και δυνάμεις αντίστασης, όπως αφήνουν να εννοήσουμε πολλοί από τους απαισιόδοξους, αλλά και εκ του πονηρού ορμόμενοι άλλοι.

Ορισμένα άμεσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα με βάση τη σύνδεση αιτίου και αποτελέσματος. Επομένως κύριο μέλημα είναι :
1) Πλήρης ενημέρωση των αθλουμένων και των γονέων τους για τις τραγικές συνέπειες που έχει η χρήση αναβολικών.
2) Παράλληλα ενημέρωση για τις ευεργετικές συνέπειες της άθλησης στις φυσικές τις διαστάσεις.
3) Κανένα κίνητρο στους πρωταθλητές εκτός από τη στήριξή τους σε αθλητικό εξοπλισμό και σωστή διατροφή.
4) Εντατικοί, αιφνιδιαστικοί και αμερόληπτοι έλεγχοι αντιντόπινγκ.
5) Στελέχωση των κέντρων αντιντόπινγκ με ειδικούς επιστήμονες υψηλού κύρους.
6) Αυστηρές ποινές στους χρήστες αναβολικών και εξοντωτικές ποινές στους διακινητές και ιδιαίτερα στους παραγωγούς αναβολικών, εργοστάσια και πολυεθνικές εταιρείες.
7) Έμπρακτη αναβίωση των ιδεωδών του Ολυμπισμού και απομάκρυνση κάθε μορφής εμπόρων από το Ναό του αθλητισμού.

Η Ελλάδα το λίκνο του Ολυμπισμού και του αθλητικού ιδεώδους οφείλει να γίνει παράδειγμα και μοχλός πίεσης. Μόνο έτσι θα γίνει και πάλι ο αθλητισμός, αλλά και ο πρωταθλητισμός ένας αγώνας άμιλλας, για τη ζωή και όχι για το θάνατο.
Διαφορετικά η μπάρα με τα βάρη των αναβολικών θα γίνει ασήκωτος σταυρός και οι επευφημίες για τη νίκη, θα είναι ουσιαστικά επιδοκιμασίες στην υποκρισία, στην αισχροκέρδεια και τη διαπλοκή.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 113 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54655583
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.