ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Τετάρτη 01 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γουβών για τα λατομεία της π Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Σύνδεσμος Γουρνών Ανάπτυξη και Περιβάλλον , Τρίτη, 15 Απρίλιος 2008
Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γουρνών Ανάπτυξη και Περιβάλλον για την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ανώπολης υπέρ της λειτουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Γουβών, θα έπρεπε να είχε ήδη επιρρίψει ποινικές ευθύνες για τις ανυπολόγιστες καταστροφές η ανατίναξη σπηλαίου, η καταστροφή του φαραγγιού της Αγίας Αναστασίας, η εξαφάνιση των πηγών Κρύα Βρύση και Κόλυμπος, η καταφανής διατάραξη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι μελέτες αποκατάστασης και γίνεται παράνομα κανονική εξόρυξη...

Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γουρνών Ανάπτυξη και Περιβάλλον για την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ανώπολης υπέρ της λειτουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Γουβών, θα έπρεπε να είχε ήδη επιρρίψει ποινικές ευθύνες για τις ανυπολόγιστες καταστροφές η ανατίναξη σπηλαίου, η καταστροφή του φαραγγιού της Αγίας Αναστασίας, η εξαφάνιση των πηγών Κρύα Βρύση και Κόλυμπος, η καταφανής διατάραξη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι μελέτες αποκατάστασης και γίνεται παράνομα κανονική εξόρυξη:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΡΝΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΓΟΥΡΝΕΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΥΒΩΝ
Αρ. Αποφ. 14/6217/ΕΠ 250/94
Αρ. πρωτ. 29/18.3.2008
Γούρνες 18.3.2008


Προς Δήμο Γουβών

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γουρνών Ανάπτυξη και Περιβάλλον για την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ανώπολης υπέρ της λειτουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια του συλλόγου μας στην πιθανή αναθεώρηση προαποφασισμένων θέσεων του δήμου μας για την δραστηριοποίηση της λατομικής ζώνης της περιοχής Ανώπολης. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Γουβών με την αρ. 243/19.9.2003 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε την καθολική αντίθεσή του στον καθορισμό λατομικής περιοχής στο Δ.Δ. Ανωπόλεως καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γουβών.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι γνωστοί λίγο πολύ σε όλους μας.

Ο Δήμος τότε θεώρησε ότι δεν είναι σωστό να υποθηκευτεί η υγεία των πολιτών, η ιδιωτική και δημοτική περιουσία, να διαταραχτούν επίσης οι σχέσεις του με όμορους δήμους που επιβαρύνονται άμεσα, να υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά, να αχρηστεύονται χιλιάδες στρέμματα που δεν μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, όπως ήδη έχει συμβεί με μεταποιητική εταιρεία που λειτουργεί στις Γούρνες και εξαιτίας τούτου δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες σε μεγάλη απόσταση από την εταιρεία. Επίσης να υπονομεύεται ο τουρισμός και η οικιστική ανάπτυξη.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Γουβών με την σημερινή διοικητική του σύσταση και τις προηγούμενες διοικήσεις του, θα έπρεπε με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είχε ήδη επιρρίψει ποινικές ευθύνες στους επίδοξους επενδυτές για τα παρακάτω σημαντικότατα θέματα που οπωσδήποτε πρέπει να προηγηθεί κάποια συζήτηση-απόφαση, της σημερινής απόφασης:

Α) για τις ανυπολόγιστες καταστροφές φυσιολατρικών μνημείων όπως είναι: 1) η ανατίναξη σπηλαίου, 2) η καταστροφή του φαραγγιού της Αγίας Αναστασίας, ένα θέμα που το έχει επιληφθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, Διεύθυνση Προστασίας και Ανάδειξης Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο, 3) η εξαφάνιση των πηγών Κρύα Βρύση και Κόλυμπος, 4) η καταφανής διατάραξη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και

Β) το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικές μελέτες αποκατάστασης και γίνεται παράνομα κανονική εξόρυξη αδρανών υλικών, κάτι που το έχουμε καταγγείλει εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο εμείς σαν φορέας, όσο και άλλοι φορείς.

Πιστεύουμε ότι για τέτοια θέματα πρέπει να προηγείται της λήψης αποφάσεων, ευρύς κοινωνικός διάλογος, ήδη έχουν γίνει επερωτήσεις στη Βουλή από 5 βουλευτές και προβλέπεται να γίνουν κι άλλες, επίσης έχουν ευαισθητοποιηθεί τοπικοί φορείς και οικολογικές οργανώσεις.

Η λειτουργία λατομικών δραστηριοτήτων θεωρούμε ότι είναι απόλυτα καταστροφική και δεν πρέπει να μπαίνουμε στο δίλημμα εξέτασης οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος    
Αλεξάκη Βασιλική

Ο γραμματέας
Πατεράκης Εμμανουήλ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 14 Μάιος 2011 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57044730
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.