ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 02 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Απάντηση από την γραμματέα του συλλόγου "Δήμητρα" στις Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Καταναλωτές
Ρίκα Ροδάκη , Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2008


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (ΒΙΟΖΩ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

(Απάντηση στις κατηγορίες της ΒΙΟΖΩ που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλοι

Αυτές τις μέρες μέσα από το διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα κείμενα, που δημοσιεύονται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αναδημοσιεύονται σε διάφορα μπλόγκς, τα οποία είναι συκοφαντικά για μένα και για τα μέλη του Συλλόγου μας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικολόγων Βιοκαλλιεργητών λαϊκών αγορών «ΔΗΜΗΤΡΑ». Με αφορμή την εκδίκαση μήνυσής μας για συκοφαντική δυσφήμηση ενάντια στον πρόεδρο της ΒΙΟΖΩ Γιωργάκη Κωστή, αυτός, εδώ και ένα μήνα έχει εξαπολύσει έναν ορυμαγδό κειμένων στα οποία μας κατηγορεί ότι είμαστε απατεώνες, εξαπατούμε τους καταναλωτές και διαθέτουμε στην αγορά προϊόντα με χημικά. Κείμενα με ψεύδη, για τα οποία, επίσης θα λάβει την νόμιμη απάντηση. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όσες φορές τα μελισσοκομικά μας προϊόντα, (όπως και τα προϊόντα των άλλων συναδέλφων- μελών του συλλόγου μας), ελέγχθηκαν από επίσημους φορείς και με τις νόμιμες διαδικασίες, βρέθηκαν χωρίς κανένα κατάλοιπο, γιατί δεν έχουν κατάλοιπα! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ!

Για την ιστορία

Πριν 16 χρόνια (το 1992), αρχίσαμε να ασχολιόμαστε επαγγελματικά με την οικολογική μελισσοκομία. Χρόνια πριν ψηφιστεί στην ΕΕ ο κανονισμός για τα μελισσοκομικά βιολογικά προϊόντα, εμείς παρήγαμε μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, εφαρμόζοντας πειραματικά στα μελισσοσμήνη μας ήπιες θεραπείες για τις ασθένειες της μέλισσας.

Η μόνη βοήθεια που είχαμε σ΄ αυτήν την προσπάθειά μας, ήταν από φίλους του εξωτερικού, οι οποίοι ήταν, όπως και εμείς, μέλη του οικολογικού κινήματος. Μας έστελναν φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό από αντίστοιχες προσπάθειες άλλων μελισσοκόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ κανένα χημικό αλλά ούτε καν «ταΐσαμε» ποτέ τα μελισσοσμήνη μας με ζάχαρη ή άλλα υποκατάστατα, προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγή, πράγμα που κάνει το 99% των μελισσοκόμων. Όσον δε αφορά το διχλωροβενζόλιο, την χημική ουσία που ισχυρίζεται, ο Γιωργάκης Κωστής, ότι βρέθηκε στο μέλι μας, ποτέ δεν το χρησιμοποιήσαμε. Ακολουθούμε ήπια θεραπεία για τον κηρόσκορο, με άνθη λεβάντας και φυσικούς κρυστάλλους θυμόλης. ¶λλωστε έχουμε αρθρογραφήσει σχετικά με αυτή την οικολογική θεραπεία και τα αποτελέσματά της στην μελισσοκομική Επιθεώρηση ήδη από το 1999.
Είναι αλήθεια, ότι η συνέπεια στις οικολογικές απόψεις μας, μας έχει κοστίσει τόσο οικονομικά όσο και σε απώλειες μελισσοσμηνών (300 τουλάχιστον στο διάστημα αυτών των χρόνων). Είμαστε περήφανοι όμως, γιατί με την εμπειρία που αποκτήσαμε, την οποία μοιραστήκαμε με τους άλλους συναδέλφους μας μελισσοκόμους μέσα από ημερίδες, αρθρογραφία, σεμινάρια κ.λ.π., ανοίξαμε ένα δρόμο για την οικολογική – βιολογική μελισσοκομία στην Ελλάδα.

Το 1998 έχοντας μεγάλη παραγωγή μελιού και μην μπορώντας να την διαθέσουμε στην Αίγινα, όπου είναι η έδρα μας και το σύγχρονο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μελισσοκομικό μας εργαστήριο, επιστρέψαμε στην Αθήνα και βγήκαμε στις τότε ελάχιστες αριθμητικά και μικρές σε επίπεδο συμμετοχής παραγωγών, βιολογικές αγορές, για να πουλήσουμε τα προϊόντα μας. Επειδή είμαστε και ενεργοί πολίτες, γρήγορα συνδικαλιστήκαμε και ιδρύσαμε με άλλους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις βιολογικές αγορές, τον σύλλογο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Τον πρώτο σύλλογο που δημιουργήθηκε από παραγωγούς στον χώρο των αγορών. Είμαστε παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των παραγωγών. Ιδρύσαμε μόνοι μας η και μαζί με άλλους συναδέλφους νέες βιολογικές αγορές, τις οποίες προσπαθήσαμε να νομιμοποιήσουμε. Βασικός στόχος μας ήταν και παραμένει να έχουν οι βιοκαλλιεργητές την δυνατότητα να διαθέτουν απευθείας στους καταναλωτές τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες. Μοιραία συγκρουστήκαμε με τα διάφορα συμφέροντα, που επιζητούσαν και επιζητούν τον έλεγχο των βιολογικών αγορών και της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας εν γένει.

Είναι γνωστοί, σε όσους ασχολούνται από παλιά με την βιολογική γεωργία, εκείνοι, που με διάφορα ονόματα, πότε ως παραγωγοί, πότε ως καταναλωτές και πάντα ως μέλη συγκεκριμένου πιστοποιητικού οργανισμού, προσπάθησαν και προσπαθούν να ελέγξουν τους βιοκαλλιεργητές και την διάθεση των βιολογικών προϊόντων προς όφελος της τσέπης τους.

Γνωρίζουν άριστα τις σταλινικές μεθόδους και παράλληλα τις μεθόδους του Γκαίμπελς και τις έχουν χρησιμοποιήσει εις βάρος όποιων παραγωγών ή άλλων διαφώνησαν μαζί τους. Κατά καιρούς βρίσκουν διάφορους τυχάρπαστους τύπους, ξοφλημένους και ξεχασμένους από την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, οι οποίοι αφού δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν σ αυτήν την ζωή και από πού αλλού να βγάλουν κανένα φραγκάκι, γίνονται τσάτσοι τους.

Η ζωή τα ΄φερε να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας. Αφού μας πρότειναν αρχικά συνεργασία και αρνηθήκαμε, στην συνέχεια ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον μας.

Προσπάθησαν να αποκλειστεί ο σύλλογός μας από κάποιες βιολογικές αγορές. Τα μέλη μας συκοφαντήθηκαν αρκετές φορές, προπηλακίσθηκαν, δυστυχώς και από κάποιούς συναδέλφούς, οι οποίοι τότε τεχνηέντως και χωρίς να αντιλαμβάνονται τι συνέβαινε, είχαν στραφεί εναντίον μας.

Την ¶νοιξη του 2005 οι βιολογικές αγορές έγιναν θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των παραγωγών μελών του συλλόγου μας και εκείνων, οι οποίοι επιχειρούσαν για άλλη μια φορά, με νέο όνομα (ΒΙΟΖΩ) να αποκτήσουν τον έλεγχο των αγορών. Αφορμή ήταν η απόφαση του συλλόγου μας να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Δήμου Περιστερίου, να βγάλουμε ατομικές άδειες για την συμμετοχή μας στην δημοτική βιολογική αγορά που λειτουργεί στην περιοχή. Η ΒΙΟΖΩ και συγκεκριμένα ο πρόέδρος της, ερχόταν στις αγορές κάθε μέρα, δημιουργούσε επεισόδια και συκοφαντούσε τα μέλη μας αλλά και τον ΒΙΟΕΛΛΑΣ, που πιστοποιούσε τους περισσότερους από μας. Επεδίωκε οι άδειες να δίνονται όχι από την Πολιτεία (δήμους κ.λ.π.) αλλά από ιδιωτικό φορέα, στον οποίο θα συμμετείχαν και αυτοί. Ήθελαν να έχουν επίσης και πάγκο, ως καταναλωτές(!) και να πουλάνε βιολογικά προϊόντα στις αγορές των παραγωγών. Αυτό ήταν απαράδεκτο και δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε! Και γι αυτό ξεκίνησε η εκστρατεία συκοφάντησής μας.

Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στον εισαγγελέα, να πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στον ΟΠΕΓΕΠ, στην Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας, στα κόμματα και να ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να έρθουν, ως όφειλαν, στις βιολογικές αγορές, προκειμένου να μας προστατεύσουν. Δεν ήρθε κανείς. Τότε τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΜΗΤΡΑ, που ήμασταν παρόντες στα γεγονότα και άμεσα θιγόμενοι (η Καραμάνου Σοφία, ο Καραντώνιας Γιώργος, εγώ και το μέλος μας Χατζηβαγγέλης Γιάννης) προχωρήσαμε σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση ενάντια σε εκείνον που μας δυσφημούσε στις βιολογικές αγορές, δηλ. στον χώρο εργασίας μας.

Επειδή είμαι γραμματέας του «ΔΗΜΗΤΡΑ», επειδή έλαβα ενεργά μέρος στα τεκταινόμενα και επειδή πουλάω συσκευασμένο προϊόν και όχι χύμα (φαντάστηκαν ότι αυτό θα τους διευκόλυνε), εξυφάνθηκε εναντίον μου μια πρωτοφανής σκευωρία. Έγινε καταγγελία εις βάρος μου από την ΒΙΟΖΩ και τον πρόεδρος της, τον οποίο εγώ και άλλοι συνάδελφοι είχαμε μηνύσει, ότι τάχα διακινούσα την προηγούμενη χρονιά μέλι με χημικά κατάλοιπα. Η καταγγελία έγινε μετά την μήνυση μας με σκοπό να χρησιμοποιηθεί απ αυτόν στο δικαστήριό για την υπεράσπισή του.

Σε ένα μικρό χώρο που διατηρούσα τότε στην Κυψέλη και όπου στεγαζόταν ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο οποίος χώρος χρησίμευε επίσης για να αποθηκεύουμε προσωρινά τα βότανα και τα μελισσοκομικά προϊόντα, (όταν τα μεταφέραμε από το εργαστήριο της Αίγινας και μέχρι να τα διαθέσουμε στις αγορές), πέρασαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο τα Ματ δεν στείλανε! Και ενώ δεχόμουν ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές, προφανώς για μου κάμψουν το ηθικό. Κατάφεραν τελικά να παραπεμφθώ σε δίκη για αγορανομική παράβαση, επειδή ο συγκεκριμένος χώρος δήθεν δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.. Η παραπομπή μου σε δίκη στηρίχτηκε σε καταγγελία της ΒΙΟΖΩ εις βάρος μου, στον ΕΦΕΤ. Η δίκη μου έγινε τον περασμένο Μάιο και ΑΘΩΩΘΗΚΑ επί της ουσίας για όλες τις κατηγορίες . Με πρόταση του εισαγγελέα μάλιστα .Εξ άλλου όλες οι εις βάρος μου διαδικασίες και αυτές του ΕΦΕΤ, ήταν παράνομες! Νομίζανε ότι με το όποιο μπακαλόχαρτο και τις στημένες καταγγελίες θα τελειώνανε μαζί μας. Δεν τελειώσανε όμως! Παράγουμε πάντα βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα, άριστης ποιότητας και συνεχίζουμε να τα διαθέτουμε οι ίδιοι στον καταναλωτή.

Και κάτι ακόμα, επειδή αναφέρεται προσωπικά σε μένα, χρόνια τώρα γνωρίζω ότι ενοχλώ με την κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα μου τόσο την εξουσία όσο και τους λογής -λογής νταβατζήδες της οικολογίας και της βιοκαλλιέργειας. Εδώ και τριάντα χρόνια δραστηριοποιούμαι στα κοινωνικά κινήματα, στον χώρο της οικολογίας έχοντας αναρχικές θέσεις και απόψεις. Δεν είμαι άγνωστη. Μέσα από πολύχρονους αγώνες με σέβονται πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους -όπως τους σέβομαι και εγώ- και ειδικότερα καταναλωτές και βιοκαλλιεργητές. Πολλές φορές, με τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτω, προσπάθησα να εμποδίσω στους τσάτσους και στους ξεπουλημένους. Ιδιαίτερα στο χώρο της βιοκαλλιέργειας και της οικολογικής γεωργίας τους χαλάσαμε τα σχέδια συγκροτώντας με τους άλλους συνάδελφους τον σύλλογο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Ένα σύλλογο μη ελεγχόμενο από τα συμφέροντα. Μου τα φυλάνε λοιπόν και πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να με ισοπεδώσουν, κτυπώντας τόσο τον τρόπο που βγάζω το ψωμί μου, όσο και την ηθική μου υπόσταση. Ο ι τσάτσοι και οι νταβατζήδες σκευωρούν εις βάρος μου. Ότι μάθανε στην πολιτική τους διαδρομή, ότι σταλινική μέθοδο ακολουθούσαν κάποτε οι πολιτικοί χώροι απ τους οποίους προέρχονται, προκειμένου να απομονώσουν τους διαφωνούντες, τώρα το εφαρμόζουν εις βάρος μου. Ας είναι. Δεν τους φοβάμαι, απλά τους σιχαίνομαι! Ακόμα και να καταφέρουν να με εκμηδενίσουν επαγγελματικά, εφ όσον συνεχίζω να ζω θα συνεχίσω και να αγωνίζομαι.

Όμως με τα κείμενα που ο Γιωργάκης Κωστής, διακινεί και μέσω του ίντερνετ εκτός από μένα και τους άλλους συναδέλφους μέλη του «ΔΗΜΗΤΡΑ», στρέφεται και εναντίον των βιολογικών αγορών και εναντίον του όλου συστήματος πιστοποίησης της βιολογικής γεωργίας, εφ όσον εμείς διαθέτουμε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμες πιστοποιήσεις.

Εκτός από την δική μας επαγγελματική εξόντωση επιδιώκει και την διάλυση των αγορών των βιοκαλλιεργητών, που είναι θεσμός τον οποίο δημιούργησε η κοινωνία και λειτουργεί στην πράξη. Γιατί άραγε? Πως και γιατί ενοχλούν οι βιολογικές αγορές ένα σύλλογο βιοκαταναλωτών?

Φίλοι

Εμείς, ως μέλη του «ΔΗΜΗΤΡΑ», όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε τις βιολογικές αγορές, να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μόνο των παραγωγών και όχι των εμπόρων σ αυτές και να διασφαλιστεί η διαφανής και απρόσκοπτη λειτουργία τους, η οποία είναι προς όφελος τόσο των πραγματικών βιοκαλλιεργητών όσο και των πραγματικών καταναλωτών. Και αρμόδιοι φορείς για αυτό, είναι οι φορείς της Ελληνικής Πολιτείας.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία αποτελεί το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας, ένα μέλλον που θα διασφαλίσει τόσο τον Έλληνα αγρότη, όσο και την σωτηρία του περιβάλλοντος.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοί μας παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, μπορούν να παράγουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους, επιλέγοντας μόνοι τους τον τρόπο διάθεσης, τον πιστοποιητικό οργανισμό πού τους ταιριάζει ή τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί, όντας περήφανοι για την δουλειά τους, χωρίς να δέχονται τον οποιονδήποτε νταβατζή πάνω απ το κεφάλι τους. Αυτά πιστεύουμε και για αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Όσο για μένα παρ όλο τον πόλεμο και την λάσπη θα συνεχίσω να παράγω με τον ίδιο τρόπο που παρήγαγα και της ιδίας ποιότητας μελισσοκομικά βιολογικά προϊόντα.

Είπαμε, η οικολογία και η οικομελισσοκομία αποτελεί επιλογή και προσωπική στάση ζωής και αξιοπρέπειας για μας.

Η γραμματέας του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου βιοκαλλιεργητών «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ρίκα Ροδάκη

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2008 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 34 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55186406
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.