ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Θάλασσα - Ακτές
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βερβένων Αρκαδίας "ΟΜΟΝΟΙΑ , Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2008

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βερβένων Αρκαδίας "ΟΜΟΝΟΙΑ" και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαφωνούν με τη διάθεση των λυμάτων του Βιολογικού της περιοχής στη θάλασσα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ετοιμάστηκε το συνημμένο κείμενο διαμαρτυρίας που μοιράστηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Γνωρίζετε αν οι βιολογικοί καθαρισμοί που μελετήθηκαν και κατασκευάσθηκαν πριν από τριάντα χρόνια και λειτουργούν σήμερα στην πατρίδα μας τι αποτελέσματα έχουν;

Το γνωρίζετε ότι αντί να λύσουν τα προβλήματα τα μεγάλωσαν στις περιοχές που εγκαταστάθηκαν και δουλεύουν όποιοι δουλεύουν σήμερα;

Το πρόβλημα αφορά κάθε κάτοικο της περιοχής που θέλει μία καθαρή θάλασσα και ένα καλύτερο περιβάλλον και όχι μία συγκεκριμένη περιοχή 100 μέτρων γύρω από τους θαλάσσιους σωλήνες.

Πριν βοηθήσουμε με τα λύματά μας την καταστροφή, αντιστεκόμαστε!

Αρνούμαστε τη διάθεση των "επεξεργασμένων" λυμάτων στη θάλασσα.

Πιστεύετε ότι ο δικός μας Βιολογικός έχει λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα και ακολουθεί τη μελέτη λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος;

Στην Περιληπτική Τεχνική Έκθεση που έχουμε στείλει στο ΔΗΜΟ από εξαμήνου και δεν πήραμε καμία απάντηση επί της ουσίας, που είναι ουσιαστική, περιεκτική και καταπέλτης συνοψίζονται οι παραλείψεις παρατυπίες και τα λάθη του έργου που κατά τα άλλα κάποιοι θεωρούν ότι "σαμποτάρουμε".
 
Τίποτα δεν μας πείθει για τις αγαθές προθέσεις των Αρχών του τόπου που θέλουν να τελειώσουν το έργο όπως-όπως, λόγω της γραφειοκρατίας, ενός έργου που δεν έπρεπε να ξεκινήσει.

Η απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε. και οι καθυστερήσεις του κράτους δε μπορούν να μας πείσουν να δεχτούμε την μελέτη του 1983!!! Η πρόοδος της τεχνολογίας αφήνει πίσω την μελέτη του έργου και τα καλά που ευαγγελίζεται.

Τα έχουμε προβλέψει όλα; Έχουμε σκεφτεί την επόμενη ημέρα; Υπάρχουν πολλές λύσεις, μια χαμηλού κόστους: Υδρόφιλα φυτά και ανθρακοποίηση υπολειμμάτων.

Ας καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε σήμερα για όλα αυτά που θα μας απασχολήσουν σαν προβλήματα αύριο.

Ο Βιολογικός πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης και όχι ο τάφος του Αργολικού και η μόλυνση του Μυρτώου.
Η περιοχή γνωρίζει απίστευτη ανάπτυξη, τουριστική και οικιστική, με άξονα τη θάλασσα και τις καθαρές μας παραλίες. Σωστή λειτουργία και ορθολογικότερη διάθεση των Λυμάτων του Βιολογικού θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη, αντί να αποτελέσουν μία τροχοπέδη που θα οδηγήσει στην απαξίωση της περιοχής.

Είμαστε όλοι υπέρμαχοι του Βιολογικού με αναβάθμιση σε μονάδα τρίτου επιπέδου και διάθεση των λυμάτων για άρδευση η εναλλακτική διάθεση με άλλο βιομηχανικό τρόπο.

Αποσπάσματα από την μελέτη που έχει αποσταλεί στον ΔΗΜΟ πριν από ένα εξάμηνο χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα.

Α. Δεν είναι δυνατόν να γίνει χρήση του Αιγιαλού για την διέλευση των αγωγών όπως καθορίζεται από τις αρχές του κράτους πράγμα που επιχειρείται με την παρούσα κατασκευή
Β .Δεν εφαρμόζεται η μελέτη και τίθεται σοβαρότατο θέμα αντοχής των ενταφιαζομένων αγωγών στα διερχόμενα από την οδό φορτία .
Γ .Δεν προκύπτει ότι οι αλλαγές της μελέτης έχουν πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις
Δ. Δεν φαίνεται επίσης ποιος μελετητικά μπορεί να υπογράφει τέτοια τροποποίηση
Ε. Δεν έχει ληφθεί υπ όψη το πιθανότατο ενδεχόμενο της μόλυνσης των πηγών από την λειτουργία αλλά και τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιάζει το σύστημα.
Στ. Ζητείται από τις Αρχές να προστατευτεί η θαλάσσια περιοχή πράγμα που δεν γίνεται με την παρούσα κατασκευή , ιδιαίτερα στην περιοχή των πηγών αλλά και καθ όλη την διάβαση προς το φρεάτιο διάθεσης .
Ζ. Ζητείται από τις Αρχές να προστατευτεί η περιοχή γύρω από τον ποταμό Τάνο πράγμα που δεν γίνεται με την παρούσα κατασκευή , ιδιαίτερα στην περιοχή της θαλάσσης .
Η. Η προστασία της περιοχής αλιείας οστρακοειδών δεν προκύπτει ότι γίνεται παρ όλο το γεγονός ότι η περιοχή γέμει οστρακοειδών όπως καθορίζεται από τις Αρχές .
Θ. Ζητείται από τις Αρχές η ύπαρξη εφεδρικού συστήματος πλην όμως αντί να γίνει μέριμνα για τουλάχιστον παράλληλη κατασκευή των δύο συστημάτων κατασκευάζεται μόνο το ένα και έτσι υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος να διατίθενται ανεπεξέργαστα λύματα στην πάρα πάνω περιοχή ενώ από τους όρους αυτό τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην μπορεί να συμβεί.
Ι. Το "Παλιόχανο" είναι κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και συνεπώς τίθεται θέμα αν στην περιοχή του μπορούν να εγκατασταθούν αυτά που κατασκευάζονται.
Κ. Δεν λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην υπάρχουν περιοχές που να είναι κατοικημένες προς την πλευρά που θα κινηθούν τα ρέματα (κατάντη )
Λ. Είναι σαφές ότι οι διαχυτήρες αν τελικά κατασκευαστούν εκεί τότε η συμπεριφορά τους θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη με κίνδυνο για την εγκατάσταση αλλά και το οικοσύστημα .
Μ. Στην περίπτωση που χρειαστεί ανακούφιση των αγωγών χωρίς τον απαιτούμενο καθαρισμό των λυμάτων τότε η μόλυνση όλων των στοιχείων γύρω από το έργο είναι βεβαία.
Ν. Καμία προστασία των ακτών δεν έχει συμπεριληφθεί στο έργο και η επιβάρυνση τους είναι πλέον η βέβαιον ότι θα επισυμβαίνει τακτικά.
Ξ. Η ύπαρξη των πηγών είναι παράγων που ακόμη και αν δεχτεί κανείς ότι όλα θα λειτουργήσουν απόλυτα καλά πάλι έχει μεγάλες πιθανότητες να μολυνθούν οι πηγές και να αποβεί καταστροφικός για όλη την περιοχή .
O. Αποδεικνύεται από την πλήρη έκθεση που έχουμε στείλει στο ΔΗΜΟ, ότι τίποτα από ότι αναφέρονται τόσο ασαφώς στα σχέδια, δεν θα κατασκευαστεί όπως προβλέπεται.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε ότι η μεταφορά της διάθεσης των λυμάτων σε άλλο χώρο (εκτός της θάλασσας) είναι επιβεβλημένος. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για μια σύγχρονη εφαρμογή με επένδυση και όχι ανάλωση των πόρων, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει ουσιαστική μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι αργά για να αγωνιστούμε.

Πρέπει να προασπίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, του τόπου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, προτείνοντας παράλληλα εφικτές λύσεις σε προβλήματα που πρέπει να απασχολούν όλους τους Πολίτες.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βερβένων Αρκαδίας "ΟΜΟΝΟΙΑ"

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 85 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675625
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.