ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 07 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Και η Πελοπόννησος για τον αγροτουρισμό Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Τουρισμός
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ , Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2007

Πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στην Καλαμάτα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Σχολές Παπαφλέσσα) του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις 11 Δεκ 2007.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν 43 περίπου επιχειρηματίες του αγροτουρισμού κυρίως, αλλά και εκπρόσωποι από την Ένωση Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και από την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου, καθώς επίσης και επιχειρηματίες του αγροτουρισμού από την Κεφαλονιά, Ιωάννινα, Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Τους συμμετέχοντες χαιρέτησαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δ.Δράκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ.Καραμπάτος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π.Νίκας, ο Δήμαρχος Ανδρούσας κ. Α.Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Ν.Φραντζεσκάκης (ΒΑΜΟΣ ΑΕ, Χανιά) και βέβαια ο κ. Σωτήρης Μαρίνης (ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΣ-ΜΑΡΙΝΗΣ ΟΕ, Μεσσηνία), που ήταν υπεύθυνος της οργάνωσης της φιλοξενίας.

Ο Νομάρχης κ. Δ.Δράκος και πρόεδρος της ΕΝΑΕ, εξέφρασε την επιθυμία, γρήγορα οι ενώσεις αγροτουρισμού να αποκτήσουν θεσμικό ρόλο που θα τον υποστηρίξει ένθερμα, τόσο στις επιτροπές τουρισμού όσο και στις επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατόν.

Ο κ. Γ.Καραμπάτος μαζί με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Δρόμων της Ελιάς, επανέλαβε ότι παλαιότερα, ο πολιτισμός υποστηρίχτηκε από το εμπόριο, αλλά σήμερα μοιάζει ότι το εμπόριο, η επιχειρηματικότητα και η αγορά μπορεί να υποστηριχτεί από τον πολιτισμό και με τον αγροτουρισμό. Οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού είναι "ζωγράφοι", "λογοτέχνες", "καλλιτέχνες", καλλιτέχνες στο χώρο τους και όχι επιχειρηματίες με τη στενή έννοια του όρου. Οι σύγχρονοι αυτοί δημιουργοί, επιζητούν ένα νέο τρόπο ζωής.

Γραπτό χαιρετισμό έστειλαν η ευρωβουλευτής κα Μ.Ματσούκα και ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Α.Σαμαράς. "Η ιδέα του "δια βίου τουρισμού", μπορεί να οδηγήσει μέχρι το 2020 σε μια Μεσσηνία 50.000 πρόσθετων αγροτουριστών. Αυτοί πολλαπλασιαστικά αποτελούν τον ισχυρότερο φυσικό & αδάπανο διαφημιστή της Ελλάδας και των προϊόντων της μεσσηνιακής γης, ωφελώντας έτσι άμεσα ή έμμεσα και τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι όμως προϋπόθεση, οι ξένοι τουρίστες να "αγοράζουν ελληνικά". Α.Σαμαράς 11/12/07.

Την Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, στο Ψάρι της Αρκαδίας, με την υποστήριξη του Φιλοποίμενα Παπούλια, (Πολιτιστικός Σύλλογος Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας), έγινε η 8η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, με 19 συμμετέχοντες, στο Κέντρο Γεύσεων και Σπιτικής Μαγειρικής ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ.

Από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις, ως επιστέγασμα για κοινή πορεία στο κοινό μέλλον τους, υπογράφηκε το καταστατικό της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ από επιχειρηματίες αγροτουρισμού και επιλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο είναι οι: Πρόεδρος Μαρίνης Σωτήρης (6932483630), Αντιπρόεδρος Παπούλιας Βασίλης (6937486036), Γραμματέας Νίκα Βασιλική, Ταμίας Εξαρχουλέας Δημήτριος, Ειδ.Γραμματέας Πούλος Νίκος και Μέλη Σπηλιόπουλος Αλέξανδρος και Μανούσου Κωνσταντίνα.

Η Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, θα κάνει την πρώτη της παρουσίαση στις 22 Ιαν 2008, στα Ιωάννινα, στην 9η Συνάντηση Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και στο Βουργαρέλι της Άρτας στη 10η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ ή δη ετοιμάζονται για συμμετοχή στο Τουριστικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ (17-20 Απρ 200) και στο 1ο Συνέδριο Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, 1-4 Ιουν 2008.

ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ
Για την καταγραφή,
Δημήτρης Μιχαηλίδης

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2007 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 65 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58239993
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.