ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αφρικανικό Σπίτι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πρόσφυγες - Μετανάστες
Κοσμο-Πολιτισμός , Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2007


Καμπάνια για την Δημιουργία του Κέντρου Ημέρας για μικρούς Αφρικανούς και Συμβουλευτικό Κέντρο για τους Γονείς τουςΤο Αφρικανικό Σπίτι αποτελεί μία από τις κύριες δράσεις του Κοσμο-Πολιτισμού. Εστιάζει στην Αφρικανική Ήπειρο και στους ανθρώπους της, ενώ προβάλλει, ερευνά και παρουσιάζει την κοινωνική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πλευρά της.

Ως πολιτιστικός οργανισμός, ο Κοσμο-Πολιτισμός πιστεύει ότι πολιτισμός και η παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και καλλιεργείται από τα παιδικά χρόνια. Τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτως καταγωγής και αιτιών, που οδήγησαν τους γονείς τους εδώ, δικαιούνται να γνωρίζουν τον τόπο στον οποίο μεγαλώνουν και να τον θεωρούν δικό τους. Ταυτόχρονα δεν ξεχνούν από που προέρχονται τα ίδια ή οι γονείς τους καθώς και τον πλούτο και την τύχη να έχουν δύο πατρίδες.

Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει την Καμπάνια για την Δημιουργία του Κέντρου Ημέρας για μικρούς Αφρικανούς και γενικότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και Συμβουλευτικού Κέντρου για τους γονείς τους. Σκοπός είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά να μαθαίνουν χρήσιμα και όμορφα πράγματα, που θα τα στηρίξουν στην μετέπειτα πορεία τους και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους της συνύπαρξης μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Επιπλέον ο Κοσμο-Πολιτισμός θα ήθελε να είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται καταρχήν σε μικρούς Αφρικανούς για τους εξής λόγους : α) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Σαμσιντίν Ιντρίσου, ιδρυτικού μέλους και υπεύθυνου του "Αφρικανικού Σπιτιού" και αφορά επομένως την Δράση για την Αφρική και β) επειδή ύστερα από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά από την Αφρική έχουν ειδικότερα προβλήματα ενσωμάτωσης.

Πιο συγκεκριμένα η δομή του Κέντρου όπως έχει σχεδιαστεί, αποτελείται από:

* Κέντρο Ημέρας για μικρούς Αφρικανούς και γενικότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Δεν θα αποτελεί απλώς και μόνο ένα Σταθμό παιδιών για φύλαξη αλλά ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στον τρόπο απασχόλησης των παιδιών. Συγκεκριμένα δύο είναι τα σημεία στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος ο Κοσμο-Πολιτισμός. Το ένα είναι ότι μέσα από δημιουργικό και ευφάνταστο παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Ελληνική γλώσσα και τον Πολιτισμό έτσι ώστε να ενσωματωθούν ομαλά από την μικρή τους ηλικία στην ελληνική κοινωνία χωρίς να γκετοποιούνται και να μένουν στο περιθώριο. Το άλλο είναι ότι δεν αποκόβονται από τις ρίζες τους και την καταγωγή των γονιών τους αλλά μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να γνωρίζουν πολιτιστικά στοιχεία άλλων χωρών. Αυτό άλλωστε αποτελεί και "σχολείο" και για τους παιδαγωγούς, εργαζόμενους και εθελοντές, που θα απασχοληθούν αφού και οι ίδιοι μαθαίνουν, μέσα από την επαφή με γονείς και παιδιά, φορείς διαφορετικών πολιτισμών.

* Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς. Απευθύνεται κυρίως σε μετανάστες/ πρόσφυγες χωρίς και πάλι αποκλεισμούς και θα παρέχει πληροφορίες που αφορούν θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά όπως αυτά της φροντίδας τους, πρώτες βοήθειες γενικότερα θέματα υγείας, πρόνοιας και περίθαλψης αλλά και θα παίζει μελλοντικά ένα ρόλο διαμεσολάβησης προς τις σχετικές κρατικές υπηρεσίες υπέρ των παιδιών και των γονιών τους.

Ο Κοσμο-Πολιτισμός ήδη από το 2006 δεσμεύει μέρος των εσόδων του για τον σκοπό αυτό. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την δημιουργία του Κέντρου.

Για τον σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν έτσι ώστε να γίνει το Κέντρο πιο γρήγορα και τα παιδιά να βρουν μία ζεστή, φιλόξενη και ασφαλή στέγη.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μπορείτε να καταθέσετε την συνεισφορά σας στην Τράπεζα ALPHA BANK στον αριθμό λογαριασμού 101-002101-187017 (δικαιούχος: Πολυπολιτισμικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Κοσμο-Πολιτισμός).

Κοσμο-Πολιτισμός


Ανδ. Μεταξά 20 (& Εμμανουήλ Μπενάκη)
10681 Αθήνα

Τηλ: 210 - 33 033 85,
Fax: 210 – 33 033 85
E-mail: info@cosmosofculture.org
Website: www.cosmosofculture.org


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58227578
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.