ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Μποϋκοτάζ στη ΔΕΗ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Καταναλωτές
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ , Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2007

Παρόλη τη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Τάκης Αθανασόπουλος εμμένει στη θέση του για νέες αυξήσεις εδώ και τώρα στα τιμολόγια ρεύματος 22% κατά μέσον όρο (από 10%- 30%). Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ετοιμάζεται να υποβάλει εισήγηση για αυξήσεις 6%-7% στα οικιακά και 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια.

Το ποσοστό των αυξήσεων, όποιο και αν είναι τελικά, θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ενώ στην πρότασή της η ΡΑΕ θα εισηγείται και την επιβολή ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια, η οποία θα αναπροσαρμόζεται με βάση τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε και να παρέμβουμε δυναμικά προκειμένου να σταματήσουμε αυτού του είδους την αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων και φυσικά εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών.

"Οι μικρότερες δυνατές..."!
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ, ουσιαστικά ο κ. Αθανασόπουλος έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα "αυξήσεις ή μπλακάουτ", τονίζοντας ότι αν δεν αναπροσαρμοστούν τα τιμολόγια η ΔΕΗ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πρόγραμμά της. Συγκεκριμένα επέμεινε στο αίτημά του για επιβολή αυξήσεων κατά μέσο όρο 22% από την 1η Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι "είναι πράγματι πολύ μεγάλες, αλλά είναι οι μικρότερες δυνατές που επιβάλλονται για να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις μας". Ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε ότι αν το αίτημα γίνει δεκτό, τότε η εταιρεία θα βάζει στα ταμεία της 900 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ ετησίως, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί μέρος του επενδυτικού της προγράμματος μαμούθ, κόστους 11 δισ. ευρώ. Διαφορετικά είπε, "η ΔΕΗ θα αποτελέσει έρμαιο εταιρειών που θα έλθουν ή ήδη έχουν έλθει στην αγορά...".

Υπεράριθμο προσωπικό
Ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για υπεράριθμο προσωπικό, δηλαδή για διευθύνσεις που έχουν περισσότερους εργαζόμενους από όσους χρειάζονται και για άλλες όπου λείπει προσωπικό, τονίζοντας ότι είναι θέμα που τον απασχολεί. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν συζητάει το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έφευγε από τη ΔΕΗ προσωπικό με πολύτιμη τεχνογνωσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθηθεί ο δρόμος των εσωτερικών μετατάξεων και της συνεχούς εκπαίδευσης.

Δεν γίνονταν επενδύσεις
Παράλληλα άσκησε κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις επειδή δεν γίνονταν επενδύσεις, μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει "εθνικός πρωταθλητής" στην αγορά ηλεκτρισμού, ενώ για το μνημόνιο με τη RWΕ είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και τίποτα δεν είναι οριστικό, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι μέτοχοι. Επίσης διευκρίνισε ότι "δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας για τις νέες μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 3.500 ΜW, που προβλέπονται στο νέο business plan".

Πάντως ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ότι οι ανάγκες της χώρας σε ισχύ αυξάνονται και εξετάζονται όλες οι σοβαρές προτάσεις για συμμετοχή σε επιχειρηματικά σχήματα, μεταξύ αυτών και με τη RWΕ, η οποία εφόσον υλοποιηθεί, θα επιτρέπει τη συμμετοχή των Γερμανών στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου σε ορισμένες καινούργιες μονάδες κατά μέσον όρο (από 10%- 30%).

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ετοιμάζεται να υποβάλει εισήγηση για αυξήσεις 6%-7% στα οικιακά και 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια και από την άλλη ο κ. Αθανασόπουλος θέτοντας το εκβιαστικό δίλλημα ή αυξήσεις ή μπλακ άουτ, ζητά υπέρογκες αυξήσεις. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε και να μην μείνουμε παθητικοί δέκτες της όποιας παράλογηςπολιτικής θέλουν να εφαρμόζουν οι εκάστοτε διοικητές.

Εάν αυτοί απειλούν με μπλακ άουτ εμείς απαντάμε με μποϋκοτάζ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 300 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55130578
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.