ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 25 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πυρηνικά
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2007


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

"Το πυρηνικό πρόγραμμα στο Μπέλενε πρέπει να σταματήσει αμέσως" τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις Βρυξέλλες ο δόκτωρ Γκεόργκι Κατσίεφ, πρώην Πρόεδρος για πολλά χρόνια της Βουλγαρικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με την παρουσία εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Η δήλωση αυτή του Δρα Κατσίεφ γίνεται σε μιά πολύ σημαντική στιγμή, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου θα κληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γνωμοδοτήσει πάνω στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας. Σϋμφωνα με τον Δρα Κατσίεφ "Το πρόγραμμα του Μπέλενε εμπεριέχει αφόρητα ρίσκα για την ασφάλεια και το περιβάλλον. Η έλλειψη εμπειρίας για την λειτουργία του αντιδραστήρα που έχει επιλεγεί κι η έλλειψη πιστοποιημένου προσωπικού και αποτελεσματικού ελέγχου θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε χαμηλής ποιότητας κατασκευαστικές εργασίες. Αν κάποιος υπολογίσει την υψηλή σεισμικότητα της τοποθεσίας και την χαμηλού επιπέδου αίσθηση περί πυρηνικής ασφάλειας στην Βουλγαρία, μπορεί να οδηγηθεί σε ένα μόνο συμπέρασμα: το πρόγραμμα δεν πρέπει να προχωρήσει". Ο Δρ Κατσίεφ έχει 34 χρόνια εμπειρία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, τα μισά από αυτά στην εγκατάσταση και λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων με αντιδραστήρες τύπου VVER. Σχετικά με την επερχόμενη απόφαση, λέει: "Θα ήταν λάθος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βασίσει την άποψή της μόνο στην σχεδιαστική τεκμηρίωση και να αγνοήσει την υφιστάμενη πραγματικότητα και πως ένα τέτοιο πρόγραμμα θα εξελιχθεί στη Βουλγαρία". Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κατσίεφ εκφράζεται ανοικτά. Το 2006, αποκάλυψε ένα ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι. Οι βουλγαρικές αρχές δεν είχαν κρίνει τότε το περιστατικό αρκετά σοβαρό για να ενημερώσουν την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη, μέχρι που ο Κατσίεφ το απεκάλυψε δημόσια. Η Βουλγαρία αναγκάστηκε μετά τη δημόσια αποκάλυψη να ομολογήσει οτι ήταν ατύχημα με βαθμό 2 στην διεθνή κλίμακα INES. "Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που οι βουλγαρικές αρχές έχουν προσπαθήσει να αποσιωπήσουν", συμπληρώνει ο Κατσίεφ. Eπισημαίνει ακόμη το γεγονός ότι οι βουλγαρικές αρχές αρνούνται την ύπαρξη σεισμικού κινδύνου στην περιοχή. Σύμφωνα με έναν χάρτη της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής του 2003, τον οποίο επικαλείται, μας δείχνει πως το 1977 περίπου 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Σβίστοφ, μία πόλη μόλις 14 χλμ. από το Μπέλενε, και δηλώνει "η άρνηση του σεισμικού κινδύνου της περιοχής από τις βουλγαρικές αρχές θα έπρεπε να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την Επιτροπή".

Σημειώνεται οτι επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μπαρόζο, όπως και στους Επιτρόπους Ενέργειας Α. Πίμπαλγκς, Περιβάλλοντος Στ. Δήμα και Υγείας Μ. Κυπριανού έχει στείλει πολύ πρόσφατα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βουλγαρίας στο Μπέλενε, το Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighbourhood-MN3, που ιδρύθηκε πρόσφατα στη Ρόδο, με τη συμμετοχή 20 οργανώσεων από 8 χώρες της περιοχής. Ολόκληρο το κείμενο της σχετικής επιστολής δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δικτύου www.mn3network.org.

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 102 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57581104
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.