ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 25 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ερώτηση του Γ. Σκουλά για το τροπικό φύκι Caulepra racemosa Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Θάλασσα - Ακτές
Γ. Σκουλάς , Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2007


Μεταξύ των ερωτήσεων που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Σκουλάς την Τρίτη 13.11.2007, μια ερώτηση αναφέρεται στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κόλπος της Μεσσαράς και των Χανίων από την εξάπλωση του τροπικού φυκιού με την ονομασία Caulepra racemosa. Σε άλλη ερώτηση αναφέρεται στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το εθνικό δίκτυο της Κρήτης από τα δεκάδες σκοτωμένα μικρά ζώα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
ΘΕΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει στους κόλπους της Μεσσαράς και των Χανίων η εξάπλωση ενός τροπικού φυκιού με την ονομασία Caulepra racemosa. Αποτέλεσμα της εξάπλωσης αυτής είναι να κινδυνεύουν οι πληθυσμοί του μπαρμπουνιού και της κουτσομούρας με σημαντική μείωση.

Κατόπιν αυτών:
Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Θα προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στην δημιουργία των απαραίτητων δομών για την παρακολούθηση του φαινομένου εξάπλωσης του φυκιού Caulepra racemosa καθώς και στην μελέτη των επιπτώσεων και αλληλοεπιδράσεων των εισβαλόντων ειδών με το φυσικό περιβάλλον της Αν. Μεσογείου και τα αυτόχθονα είδη για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

Το καθημερινό θέαμα που αντικρίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Κρήτη, κυρίως κατά τους καλοκαιρινού μήνες, με τα δεκάδες μικρά ζώα (ως επί το πλείστον σκυλιά και γατιά) σκοτωμένα κατά μήκος της εθνικής οδού, αποτελεί την χειρότερη δυσφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Παράλληλα καταδεικνύει την αδιαφορία της Πολιτείας και της Περιφέρειας Κρήτης για την εικόνα που παρουσιάζει το Εθνικό δίκτυο στην Κρήτη. Το παράδειγμα της Ευρώπης και της Αμερικής όπου τα λεγόμενα «πράσινα περάσματα» εξυπηρετούν τις ανάγκες των μεγάλων άγριων ζώων (αρκούδες, ελάφια, τάρανδοι) και τους επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση των εθνικών οδών, θα έπρεπε να ακολουθηθεί και στην Κρήτη. Ήδη στην κατασκευή της Εγνατίας προβλέφθηκαν «πράσινα περάσματα».

Κατόπιν Τούτων
Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

1. Αν υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για τη δημιουργία «πράσινων περασμάτων» στον Εθνικό Δίκτυο της Κρήτης.

2. Με ποιον τρόπο θα ενεργήσετε ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να απομακρύνουν άμεσα τα σκοτωμένα ζώα.

Τρίτη 13.11.2007
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΣΚΟΥΛΑΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 79 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57581196
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.