ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ιταλική καμπάνια ενάντια στα μεταλλαγμένα Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μεταλλαγμένα
GMOstop.org , Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2007


ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Ιταλοί παραγωγοί τροφών, καταναλωτές και ομάδες προστασίας ελπίζουν να μαζέψουν 3.000.000 υπογραφές σε μια προσπάθεια απαίτησης να απαγορευθούν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, μια κίνηση που πιστεύουν ότι θα αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή απόρριψη των ΓΤ καλαμποκιών.

Σε μια στιγμή που οι εταιρείες που κάνουν καλλιέργειες μεταλλαγμένου καλαμποκιού σε πολύ μεγάλες εκτάσεις στην Βόρεια και Νότια Αμερική, πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή αντίσταση κάμπτεται, οι Ιταλοί διαμαρτυρόμενοι είναι σίγουροι ότι θα ανατρέψουν το αρνητικό αυτό κλίμα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ένα μοναδικό πείραμα συμμετοχικής δημοκρατίας, δήλωσε μέλος της Συμμαχίας ελεύθεροι από μεταλλαγμένα.

Σε εκατοντάδες αγορές και λαϊκές τροφίμων σε όλη την Ιταλία έχουν μοιραστεί φόρμες για συμπλήρωση. Προσκαλούν τους ανθρώπους να απαντήσουν Ναι ή Όχι στο αν η παραγωγή τροφής πρέπει να είναι καθαρή, βασισμένη στη βιοποικιλότητα και ελεύθερη από μεταλλαγμένα.

Η καμπάνια, που υποστηρίζεται από οργανώσεις καταναλωτών, γεωργικά λόμπι και πράσινες οργανώσεις όπως η Greenpeace & WWF, σκοπεύει να μαζέψει 3.000.000 υπογραφές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Οι ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι τα καλαμπόκια των οποίων τα γονίδια έχουν τροποποιηθεί σε εργαστήρια, π.χ. για να έχουν καλύτερες σοδειές, πιθανόν να κρύβουν άγνωστους κινδύνους για την υγεία και το φυσικό περιβάλλον αλλά το πρόβλημα δεν είναι τόσο κυρίαρχο στα ΜΜΕ από όσο ήταν 5 χρόνια πριν.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Το ανεπίσημο δημοψήφισμα έρχεται σε μια στιγμή που η διαδικασία έγκρισης της Ε.Ε. δείχνει να είναι πολύ λιγότερο εχθρική σε νέα ΓΤ καλαμπόκια. Εισακούγοντας τις διαμαρτυρίες των κύριων παραγωγών μεταλλαγμένων, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αργεντινή το 2003, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου την περασμένη χρονιά διαπίστωσε απαράδεκτες καθυστερήσεις στις διαδικασίες της ΕΕ όπου οι χώρες που είναι ενάντια έχουν μπλοκάρει τις εγκρίσεις. Σε πιο πρόσφατες ψηφοφορίες, κάποιες πρώην αντί-ΓΤΟ χώρες τώρα απέχουν παρά κρατούν αντίθετη θέση.

Η ιταλική καμπάνια δεν έχει καμιά κυβερνητική στήριξη αλλά, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος, ένα μαζικό όχι από τους Ιταλούς πολίτες θα αναγκάσει τους πολιτικούς να επιβάλλουν μια ολική απαγόρευση στη μεταλλαγμένη τροφή στην Ιταλία, όπου προς το παρόν δεν επιτρέπεται η καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού αλλά κάποιοι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν εισαχθεί ως ζωοτροφές, όπως π.χ. σόγια.

Αναγνωρίζει ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί παράνομο από την Κομισιόν, που αστυνομεύει την ευρωπαϊκή αγορά και μπορεί να παρθούν νομικά μέτρα εναντίον της Ιταλίας με βαριά πρόστιμα σε χώρες, όμως μετά από μακρές νομικές ακροάσεις.

Δεν φοβόμαστε και θα πούμε: Πείτε μας πόσο κοστίζει και θα το πληρώσουμε. Και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στον κόσμο για να προωθήσουμε την ποιοτική γεωργία. Η Ιταλία, ως μεγάλος εξαγωγέας σχετικών προϊόντων (κρεάτων, τυριών, λαδιού και κρασιού), θα ωφεληθεί πολύ κάνοντας παγκοσμίως γνωστή τη χώρα για την παραδοσιακή της τροφή.

GMOstop.org


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 90 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55117847
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.