ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Όχι μεταλλαγμένα στην Πολωνία Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μεταλλαγμένα
GMOstop.org , Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2007


Να μη περάσουν οι πιέσεις της Κομισιόν

Καθώς πλησιάζουν οι πολωνικές εκλογές (21 Οκτ.) το ICPPC σε συνεργασία με τον Jeffrey smith (Οι σπόροι της απάτης, Γενετική Ρουλέτα) σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο μήνυμα ελπίδας, που θα κρατήσει την Πολωνία ελεύθερη από GMO και ανοίγεται η πιθανότητα για νομική ένσταση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενάντια στην Κομισιόν της Ε.Ε., που υποστηρίζει τα μεταλλαγμένα

Στις 12 Οκτωβρίου η Κομισιόν απέρριψε το συμβιβαστικό σχέδιο της Πολωνίας, που επέτρεπε την καλλιέργεια για εμπορικούς λόγους μεταλλαγμένων σε ειδικά σχεδιασμένες περιοχές, μια προσπάθεια από την πολωνική κυβέρνηση για να εξευμενίσει την επιμονή των αρχών της ΕΕ ότι η τωρινή απαγόρευση των μεταλλαγμένων στην Πολωνία είναι παράνομη.

Το ICPPC βλέπει την απαγόρευση της Κομισιόν με θετικό τρόπο, έχοντας με συνέπεια αγωνιστεί για μια ολοκληρωτική απαγόρευση των μεταλλαγμένων και αντιστάθηκε στον συμβιβασμό της συνύπαρξης ως μέση οδό, κάτι που θα επέτρεπε την καλλιέργεια για εμπορικούς σκοπούς στην Πολωνία.

Το ΙCPPC δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τον Jeffrey Smith, που είναι ήδη στην Πολωνία προωθώντας τη "Γενετική Ρουλέτα", τώρα πιέζει την κυβέρνηση (και την όποια καινούργια) να υπερασπίσει το εγχείρημα για μια ελεύθερη από μεταλλαγμένα Πολωνία και να προσβάλει άμεσα τον ισχυρισμό της Κομισιόν ότι τα μεταλλαγμένα (τροφές, σπόροι, ζωοτροφές, κλπ) είναι ασφαλή.

Το παρακάτω μήνυμα στάλθηκε στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, έχει υπογραφθεί από τους συμμετάσχοντες σε μια σύσκεψη του ICPPC στην Κρακοβία στις 14 Οκτ. Και έχει ανακοινωθεί από τους Jeffrey Smith, Julian Rose & J. Lopata ως μέρος της σειράς διαλέξεων /εργαστηρίων του ICPPC με τίτλο "Να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας".

Κάθε μήνυμα συμπαράστασης είναι δεκτό και θα το στείλουμε μαζί με όλα στους σχετικούς Υπουργούς.

Ανοιχτή επιστολή

των συμμετασχόντων στο συνέδριο "Μην τα τρως και μην τα παράγεις! Σταμάτησε τα μεταλλαγμένα στην Πολωνία" προς τον πρωθυπουργό και υπουργούς

14 Οκτ. 2007-10-17

κ. Πρωθυπουργέ & Υπουργοί

Η υπόθεση του να διατηρήσουμε την τρέχουσα απαγόρευση των μεταλλαγμένων σπόρων και εισαγόμενων τροφών γίνεται όλο και σπουδαιότερη μέρα με τη μέρα.

Η ευρωπαϊκή Κομισιόν και οι πιέσεις από τις πολυεθνικές δεν μπορούν να αναγκάσουν την Πολωνία να αποδεχτεί τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς μόνο και μόνο στο όνομα του "ελεύθερου εμπορίου". Η ανθρώπινη και περιβαλλοντική υγεία είναι πάνω από κάθε εμπορικής φύσης συμφέρον. Ακριβώς αυτό μας λέει και η ευρωπαϊκή αρχή της Πρόληψης, που έχει εμπλουτίσει την νομοθεσία της Ε.Ε.

Στα εύκολα κατανοητά ερευνητικά του βιβλία, "Σπόροι της απάτης και "Γενετική Ρουλέτα", ο Jeffrey Smith επισημαίνει ξανά με μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα ότι πολλοί επιστήμονες και αγρότες έχουν πει εδώ και πάνω από μια δεκαετία: οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι ένα επικίνδυνο και μη ελεγμένο πείραμα και δεν έχει καμιά θέση στην ανθρώπινη και ζωική τροφική αλυσίδα ή στο περιβάλλον.

Εμείς που υπογράφουμε την επιστολή, καλούμε την πολωνική κυβέρνηση να απορρίψουν την πρόταση του ΝΔ για τα μεταλλαγμένα, που υπογράφτηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 13 Φεβρ. 2007 το οποίο στοχεύει να πετύχει έναν συμβιβασμό συνύπαρξης, όπως επιβάλλεται από την Κομισιόν. Ένας συμβιβασμός που θα ανοίξει τις πόρτες για την εμπορική καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Πολωνία.

Κάθε προσπάθεια να αρθεί το πολωνικό καθεστώς της ελεύθερης από μεταλλαγμένα χώρας, ξεπουλώντας την πλούσια βιοποικιλότητα, την υγεία των πολιτών και την παραδοσιακή και οικολογική γεωργία, που αποτελεί την κύρια γεωργική ασχολία στην Πολωνία θα ειδωθεί ως συνθηκολόγηση με τα συμφέροντα του ισχυρού πολιτικού /πολυεθνικού επιχειρηματικού λόμπι και ενάντια στην πλειοψηφία των υπεύθυνων πολιτών της Πολωνίας.

Ακολουθούν υπογραφές
 

GMOstop.org


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2007 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 100 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55117385
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.