ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 01 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των επιχειρηματι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανάπτυξη - Βιώσιμη ανάπτυξη - Αποανάπτυξη
Δημήτρης Μιχαηλίδης-ΑγρΟραμα , Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2007

Συνέδριο των επιχειρηματιών αγροτουρισμού για τον αγροτουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή 109 επιχειρηματιών τουρισμού, από 25 περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, στις 8-10 Οκτ 2007, στην Σιάτιστα Κοζάνης.
 
Το Συνέδριο, το οποίο αναπτύχθηκε στο ξενοδοχείο Ηotel SIATISTA, στο ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ και στο νεότευκτο ξενοδοχείο ΙΒΕΡΙΣ, χαιρέτησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο Γεν.Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, ο Δήμαρχος Σιάτιστας κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης και οι Ευρωβουλευτές Ευαγγελία Τζαμπάζη, Νίκος Βακάλης και Μαίρη Ματσούκα.
 
Καινοτομία στην οργανωτική των συνεδρίων, αποτέλεσε ο μεγάλος χρόνος για την παρουσίαση των αγροτουριστικών δομών στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο οργανωμένος τρόπος ανάπτυξης σχέσεων δικτύωσης μεταξύ όλων των παρισταμένων και η βιωματική ανταλλαγή εμπειριών με επισκέψεις σε αγροτουριστικές επιχειρήσεις.
 
Την εμπειρία του από τις δυσκολίες απόκτησης συναντίληψης της αμκε ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ Κοζάνης, παρουσίασε ο κ. Χρήστος ¶ψης. Για την ολιγομελή αμκε ΟΙΚΟΞΕΝΙΑ στην Κερκίνη των Σερρών, ο κ. Γιάννης Ρέκλος μας έδωσε στοιχεία που δείχνουν την συναντίληψη μετά από μία περίοδο ζυμώσεων. Την τεχνική δημιουργίας πλατφόρμας επικοινωνίας και κοινωνικής ζύμωσης για τη διαμόρφωση Τοπικών Συμφώνων, έδωσε με πάρα πολλά στοιχεία η κα Gabriela Sheiner, από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών. Η κα Λίτσα Παπαναστασίου από την Ελάτη Τρικάλων, μας παρουσίασε στοιχεία της εμπειρίας της από τη συμμετοχή της σε τρεις διαφορετικές δομές, από τις οποίες η τελευταία είναι η αμκε ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ. Ήπειρος, Κέρκυρα και Λευκάδα, διαμόρφωσαν κοινή δομή που καλύπτει τον χώρο του αγροτουρισμού, καθώς και Τοπικό Σύμφωνο για την Ποιότητα υπηρεσιών τουρισμού στα Ιωάννινα, μας είπε ο κ. Κώστας Παπάς. Ως μοχλό τοπικής ανάπτυξης, παρουσίασε το Πανηγύρι Αγροτουρισμού Επιδαύρου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου, κα Γεωργία Δρόσου. Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας ΘΡΟΝΟΣ της Πιερίας, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λάζαρο Δημάτη (Αγ.Δημήτριος) και τον κ. Απόστολο Μακροβασίλη (Νέος Παντελεήμονας), οι οποίοι επιφυλάχθηκαν πέραν των οργανωτικών, να μας δώσουν και δείγματα της δράσης τους αργότερα. Η κα Σταυρούλα Καραβασίλη (Πάνθωρον), μας μίλησε για το Τοπικό Σύμφωνο Τζουμέρκων (¶ρτα-Ιωάννινα). Οι επιχειρηματίες τουρισμού από 4 δήμους του Νοτίου Πηλίου από κοινού σε μια συλλογική δομή, προσπαθούν να αναδείξουν το Νότιο Πήλιο ως διακριτό τουριστικό προορισμό, μας είπε ο κ. Νίκος Δόβας (ξενοδοχείο των Ρόδων). Η κα Μαρία Εμμανουηλίδου (ΑΝΕΘ αε), μας μίλησε για το Δίκτυο Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΗΜΕΘΕ) και το Δίκτυο Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΑΘΕ), με τίτλο "ΓΕΥΣΗ ΖΩΗΣ από τα χωρία Θεσσαλονίκης", που προσπαθούν να δημιουργήσουν "κοινό βηματισμό" στην περιοχή.
 
Ο Βασίλης Τακτικός μας ενθουσίασε με τις προσπάθειες που κάνει με το δίκτυο ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και την προσπάθεια συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων και τη δημιουργία δικτύου αγροτουριστικών εκθέσεων. Η κα Μαριαλένα Σουπιώνη μας παρουσίασε τη δράση του ΟΙΚΟΡΑΜΑ, με εστίαση κυρίως σε θέματα οικοτουρισμού. Το δίκτυο του ελαιολάδου είναι μια δομή που αναπτύχθηκε στη Δυτική Κρήτη, μας είπε ο κ. Τάσος Γούργουρας (ΜΗΛΙΑ). Ο Τοπικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Ημαθίας με το διακριτικό τίτλο "Ημαθία Ποιότητα", που εκπροσωπήθηκε από την κα Μαργαρίτου Πελαγία (ταβέρνα ΕΚΕΙΜΕΡΟΣ) και την κα Μαρία Κομνηνού (ξεν. ΟΛΥΜΠΙΑ), μας ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει στην προετοιμασία για την εφαρμογή Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας.
 
Οι δρόμοι της Ελιάς και του Ελαιολάδου ξεκινούν τον Ιούνιο να μεταφέρουν ελαιόδεντρα, να κάνουν συμβολική δενδροφύτευση στη Μόσχα και να φτάσουν στο Πεκίνο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2008, μας είπε ο κ. Σωτήρης Μαρίνης (Σταυροπήγι, Μεσσηνία). Με πολλή χαρά, ακούσαμε από το Νίκο Μπόνια (Δίκτυο Πληροφόρησης & Υποστήριξης Αγροτικού Πληθυσμού Θεσσαλίας), ότι στα τέλη Μαρτίου ετοιμάζουν συνέδριο πολιτιστικών φορέων, συλλογικών δομών και άλλων που εκφράζουν τους ενεργούς πολίτες.
Όλοι άκουσαν με προσοχή για μια ακόμη φορά τη δομή και τις λειτουργίες της ΒΑΜΟΣ αε η οποία διαχειρίζεται 29 καταλύματα, ένα εστιατόριο, ένα πολιτιστικό κέντρο, ένα τουριστικό γραφείο και μία μεταποιητική επιχείρηση παραγωγής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στον Βάμο Χανίων από το Νίκο Φραντζεσκάκη.
 
Με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες για τις δυνατότητες αξιοποίησης των πάνελ υπεριώδους ακτινοβολίας της ΛΥΣΙΣ Ενεργειακή, για καινοτόμες και οικονομικές (-50%) λύσεις θέρμανσης ξενοδοχείων, ξενώνων, εστιατορίων, καταστημάτων κτλ. προσαρμοσμένες στην τοπική αρχιτεκτονική και στους κανόνες ασφάλειες και υγιεινής.
 
Ο ΓΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (κ.Ευρυβιάδης Χαντάβας, Γρεβενά), μας εξήγησε την παρασκευή του χαλβά και τη δυνατότητα να αποτελεί ένα κομμάτι μιας τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας, που εφόσον εκφραστεί συμβολαιακά θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στα Γρεβενά.
Ο Νάσος Κοκκώνας (ΤΟ ΧΑΣΑΠΑΚΙ, Ροδόπολη Σερρών), μας έστειλε να δοκιμάσουμε προϊόντα από κρέας βουβάλων της λίμνης Κερκίνης. Τα λουκάνικα και ο βουβαλίσιος καβουρμάς ήταν η πιο γευστική πρόσκληση για επίσκεψη στην Κερκίνη.
 
Ο Θόδωρος Κουρέλας (ΒΙΟΠΑΝ, Γρεβενά), ένθερμος υποστηρικτής της τοπικής ανάπτυξης και εμπνευστής-λειτουργός ενός τοπικού συμφώνου για την τοπική παραγωγή τυριών στα Γρεβενά, έδωσε να δοκιμάσουν στους συνέδρους το εύγευστο αποτέλεσμα της συμφωνίας ποιότητας "ΒΙΟΖΗΝ".
Μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της κας Γεωργίας Κύρκου (Γρεβενά), αξιοποιεί τα αυτοφυή μανιτάρια των Γρεβενών (και της Πίνδου), προσφέροντας μανιτάρια σε λάδι, μανιτάρια τουρσί, μανιτάρια γλυκό, αποξηραμένα μανιτάρια και ζυμαρικά με μανιτάρια (
www.tomanitari.gr).
Το Κελάρι ΤΑΠΝΟΥ (Γεωργία Γκουτζιαμάνη, Σιάτιστα) πρόσφερε το σιατιστινό κρασί για τα φαγητά που ετοίμασε η Ζωή Τσιαούση (Hotel SIATISTA) και ο Χάρης Πολύζος (Ξεν. ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ).
Ο κ. Αντώνης Γεωργίου συνέχισε τη μακρά του παράδοση να υποστηρίζει τις δραστηριότητες του ΑγρΟραμα και πρόσφερε τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν καφέ φίλτρου GPS (
2310 443061) και καφέ εσπρέσσο Misela d’Oro.

Οι σύνεδροι απόλαυσαν τη φιλοξενία του Hotel SIATISTA, του ξενοδοχείου ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ και του ξενοδοχείου ΙΒΕΡΙΣ, οι οποίοι θεωρώντας τη φιλοξενία των ξενοδόχων-εστιατόρων-επιχειρηματιών αγροτουρισμού από όλη την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, τους φιλοξένησαν χωρίς κανένα απολύτως κέρδος στις εγκαταστάσεις τους, σε μια προσπάθεια να προβληθεί όλη η περιοχή της Σιάτιστας και ως ένας προορισμός συνεδριακού τουρισμού, όπως βέβαια και αγροτουριστικού προορισμού.
Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, όλοι οι επιχειρηματίες παρουσίασαν τόσο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εν συντομία, όσο και κυρίως προβληματισμούς και προβλήματα στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δράσης στο χώρο του αγροτουρισμού. Μετά από συζητήσεις, αποφασίστηκε η δημιουργία ενώσεων αγροτουρισμού σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και η Πανελλήνια έκφραση των επιχειρηματιών με μια μορφή Συνομοσπονδίας Αγροτουρισμού Ελλάδας, της οποίας το ιδρυτικό συνέδριο αποφασίστηκε να γίνει στις 16 Απριλίου 2008 στη Νεμέα.
 
Το ιδιαίτερο κομμάτι της ανταλλαγής εμπειριών, καλύφθηκε με επίσκεψη στον παραδοσιακό ξενώνα ΑΠΟΣΚΕΠΟΣ (Θόδωρος Βασιλείου, Καστοριά), στον ξενώνα ΙΑΣΠΙΣ (Ηλίας Μάρας, Σιδηροχώρι), στο μοναστήρι Μαυριώτισσας (Λίμνη Καστοριάς), στην ταβέρνα Ντολτσό (Τέτα Πουλιοποούλου, Καστοριά), στις ΑΕΤΟΖΙ Επαύλεις (¶νθιμος Τόρτοκας, Αετός), στον ξενώνα Ζάζαρη (Νίκος Σουμελίδης, Λιμνοχώρι), στο Νυμφαίο, στον ξενώνα ΑΓΚΩΝΑΡΙ (Ευάγγελος Πάσπαλης, Σκλήθρο), στην ταβέρνα Θωμάς (Νίκος Πάσπαλης, Σκλήθρο), στην ταβέρνα ΜΥΛΟΡΡΕΜΑ (Χρήστος Σεμίζογλου, Σκλήθρο), στην οινοποιεία Γ.Κουτζιαμάνη-Ι.Μπουτάρης (Σιάτιστα), στο γουναράδικο του Βασίλη Θεοχαρόπουλου στη Σιάτιστα και στο κελάρι ΤΑΠΝΟΥ (Γ.Γκουτζιαμάνη, Σιάτιστα).
 
Ο Δήμαρχος Σιάτιστας, κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σιάτιστας κ. Στέργιο Δίκο και τον υπεύθυνο για τα πολιτιστικά του Δήμου κ. Ναούμ Δημόλα, έδωσαν στους συμμετέχοντες έντυπο για τη Σιάτιστα και από ένα μπουκάλι σιατιστινό κρασί.
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, σχεδιάστηκε για να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να συζητήσουν, να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους, να αποκτήσουν συναντίληψη για την ανάπτυξη συλλογικών δομών θεσμικού πλαισίου και στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και να γίνουν ένας μεγάλος δυναμικός κρίκος υποστήριξης του ελληνικού αγροτουρισμού.
 
Χορηγοί επικοινωνίας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, ήταν ο Όμιλος ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ (ΕΞΠΡΕΣ, Τουρισμός και Οικονομία, Τουριστκό Πανόραμα), οι εκδόσεις ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ Έκφραση, Περιοδικό ΦΥΤΡΟ, Αγροτουριστικός Οδηγός), το Travel Report (Γ.Παπαδόπουλος), το περιοδικό ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, τα ΑγροΝΕΑ (Δ.Μιχαηλίδης) και η εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Κοζάνης.

Τις εμπειρίες όλων, κατέγραψε ο Παναγής Μεταξάτος (ΚΡΙΤΟΝΟΥ, Κεφαλονιά) από το δίκτυο AGROTOURNET και θα τα μεταφέρει στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας (15/10/07) στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου γίνεται διακρατική συνάντηση του AGROTOURNET με συμμετέχοντα κράτη τα Γαλλία, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ολλανδία, Μ.Βρετανία και Βουλγαρία, ενώ στοιχεία των καλών πρακτικών θα μεταφέρει ο γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Δ.Μιχαηλίδης στις 17/11/07 στη Λάρνακα της Κύπρου, σε μεσογειακή διακρατική συνάντηση.
 
Τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις των παρισταμένων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο επιχειρηματιών Αγροτουρισμού απεφασίσθηκε να παρουσιάσουν στην πολιτική ηγεσία και τους εμπλεκόμενους με τον αγροτουρισμό φορείς το Διοικητικό Συμβούλιο της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ το ταχύτερο δυνατόν.
Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ θα μετέχει στη PHILOXENIA (Περίπτερο 16, 1-4/11/07, Θεσσαλονίκη), στην International Tourist Salon (23-25/11/07, MEC, Αθήνα), στην AGROTICA (6-10/2/08, Θεσσαλονίκη) και στο Τουριστικό Πανόραμα (17-20/4/08, Αθήνα).

Για την προετοιμασία της συλλογικής εκπροσώπησης των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, διαμορφώθηκε ένα σχέδιο καταστατικού, το οποίο θα εξειδικευθεί και θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή στην 6η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που αποφασίστηκε να γίνει στην Κερκίνη, από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2007.
 
Το ΔΣ της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ είναι:
Πρόεδρος-Φραντζεσκάκης Νικόλαος-6936500670
Αντιπρόεδρος-Μεταξάτος Παναγής-6932621844
Γραμματέας-Μιχαηλίδης Δημήτρης-6998282382
Ταμίας-Βασιλείου Θεόδωρος-6944715275
Δημ.Σχέσεων-Μηλιαράκη Κορίνα-6974920998
Οργάνωσης-Τορτοκάς ¶νθιμος-6974070232
Μέλος-Μαρίνης Σωτήρης-6932483630
Αναπληρωτής-Παπαδόπουλος Αναστάσιος-6976616492
Αναπληρωτής-Παπάς Κωνσταντίνος-6976006756

Για την καταγραφή
Δημήτρης Μιχαηλίδης-ΑγρΟραμα
Γραμματέας της
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ
6998282382

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2007 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 61 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57044525
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.