ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 03 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Περί αποτέφρωσης των νεκρών Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
Κωνσταντίνος Α. Βιρβίλης , Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2007

Με αφορμή τις εξελίξεις που υπάρχουν στο σπουδαίο ζήτημα της "Αποτέφρωσης των Νεκρών",  βρίσκω την ευκαιρία και το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας, και να σας ενημερώσω σχετικά:


Μια ομάδα ατόμων καλής θέλησης πριν από δύο δεκαετίες και πλέον, προσπάθησε να προωθήσει το ζήτημα της εγκατάστασης κλιβάνων αποτέφρωσης των νεκρών στα δημόσια νεκροταφεία διεκδικώντας το δικαίωμα της επιλογής, για την τύχη του σωματός μας μετά θάνατον, δηλαδή την εφαρμογή της καύσης ή του παραδοσιακού ενταφιασμού.

Για διάφορους λόγους αυτή η προσπάθεια, δεν έχει ακόμα καρποφορήσει, αλλά στο μεταξύ, κατόπιν πολλών προσπαθειών και επιμόνων πιέσεων, κάποιες αρχικές αντιδράσεις και επιφυλάξεις εκ μέρους κυρίως της εκκλησίας και του πολιτικού κόσμου, έχουν αρθεί και επί τέλους έχει ψηφισθεί από τη βουλή το πολυπόθητο νομοσχέδιο που την προβλέπει.

Το νομοσχέδιο αυτό με αριθμό νόμου 3448 ψηφίστηκε στις 15 Μάρτιου του 2006 και εκδόθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης με το (ΦΕΚ  Α 57 – 15 /3/2006) την  20η Μαρτίου 2006.

Αν και το πρώτο μεγάλο βήμα έχει ήδη γίνει, απομένουν αρκετά ακόμη να δρομολογηθούν προκειμένου να φθάσουμε στην πλήρη λειτουργία του θεσμού της καύσης των νεκρών στα δημόσια νεκροταφεία.

Έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική υπηρεσιακή επιτροπή από το καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο των Εσωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος για την ειδική και λεπτομερή επεξεργασία της εφαρμογής του νόμου από τεχνικής άποψης όπως και για  τις επιπτώσεις της καύσης των νεκρών στο περιβάλλον.

Κατόπιν της σύντομης αυτής ενημέρωσης, παρακαλώ όλους τους ενδιαφερόμενους για το μεγάλο αυτό ζήτημα να συμπράξουν μαζί μας, δηλώνοντας τα στοιχεία τους, (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση), ώστε να υπάρξει συνάντηση για περαιτέρω ενημέρωση και οργανωμένη δράση στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να φθάσουμε σύντομα σε μια αίσια κατάληξη.

Δύο Κύριοι Λόγοι για την Αποτέφρωση.

Μιλώντας αποκρυφιστικά, η αποτέφρωση είναι αναγκαία για δύο κύριους λόγους. Επισπεύδει την αποδέσμευση των λεπτοφυών φορέων (που ακόμη σαβανώνουν την ψυχή) απ' το αιθερικό σώμα, επιφέροντας έτσι την αποδέσμευση σε λίγες ώρες αντί σε λίγες μέρες· είναι επίσης ένα πολύ αναγκαίο μέσον για να επιφέρει την κάθαρση του αστρικού πεδίου και ν' αναχαιτίσει την "προς τα κάτω κινούμενη" τάση της επιθυμίας, που τόσο πολύ δυσχεραίνει την ενσαρκούμενη ψυχή. Δεν μπορεί να βρει σημείο εστίασης, γιατί ουσιαστικά το πυρ απωθεί τη μορφοδομητική όψη της επιθυμίας και είναι μια μεγάλη έκφραση της θειότητας με την οποία το αστρικό πεδίο δεν έχει καμιά αληθινή σχέση, εφόσον δημιουργήθηκε ολοκληρωτικά από την ανθρώπινη ψυχή κι όχι τη θεία ψυχή. "Ο Θεός ημών πυρ καταναλίσκον" είναι η δήλωση της Βίβλου που αναφέρεται στην πρώτη θεία όψη, την όψη του καταστροφέα που αποδεσμεύει τη ζωή. "Ο Θεός αγάπη εστί" υποδηλώνει τη δεύτερη όψη και απεικονίζει το Θεό σαν ενσαρκωμένη ύπαρξη. "Ο Θεός είναι ζηλότυπος Θεός" είναι μια έκφραση που υποδεικνύει το Θεό σαν μορφή, περιγεγραμμένο και περιορισμένο, εγωκεντρικό κι όχι εξωστρεφή. Ο καταστρεπτικός Ήχος· η ελκτική Λέξη· η ατομικοποιημένη Ομιλία!

Τη στιγμή του θανάτου η ομιλία σβήνει καθώς ηχεί η Λέξη κι επιβάλλεται η απόδοση· αργότερα η Λέξη δεν ακούγεται πλέον, καθώς ο Ήχος τη σβήνει ή την απορροφά και τότε υπάρχει πλήρης εξάλειψη παντός ό,τι παρεμβαίνει στον Ήχο. Επικρατεί τότε σιγή κι ο ίδιος ο Ήχος δεν ακούγεται πια· η πλήρης ειρήνη ακολουθεί την πράξη της τελικής ολοκλήρωσης. Εδώ περιγράφεται με εσωτερική φρασεολογία η όλη διαδικασία του θανάτου.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Θιβετανού Διδασκάλου Εσωτέρα Θεραπευτική)

Περιμένοντας την αναγκαία στήριξη όλων των ανθρώπων καλής θέλησης στο προαναφερόμενο θέμα,

Σας χαιρετώ,

Κωνσταντίνος Α. Βιρβίλης
constantinos.virvilis@gmail.com


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 140 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57065105
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.