ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αισιδοξία για τους Οικολόγους Πράσινους από τον πράσι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πολιτική
Οικολόγοι Πράσινοι , Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2007

Αισιοδοξία για είσοδο στη Βουλή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ εκφράζει στην Αθήνα ο πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος της ΙταλίαςΑισιόδοξος για την είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή, που είναι αναγκαίοι στη σημερινή εποχή, δήλωσε ο πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Alfonso Pecoraro Scanio που ήρθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην προεκλογική καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Μετέφερε την πρότασή για συντονισμό των μεσογειακών χωρών για πρόληψη των πυρκαγιών. Η οικολογία δεν είναι αριστερά, δεν είναι δεξιά, είναι μπροστά, έδωσε το πολιτικό στίγμα.

O πράσινοs Υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας Alfonso Pecoraro Scanio, που ήρθε ειδικά για να στηρίξει τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και συμμετείχε στην προεκλογική εκδήλωση τους στην Αθήνα, τόνισε ότι «οι πολίτες στην Ελλάδα μετά από όλη αυτή την καταστροφή πρέπει να ψηφίσουν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ για να αποτρέψουν μια νέα καταστροφή». «Ζούμε», δήλωσε, «στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, όπως τόνισαν και οι χιλιάδες επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ιταλία. Πρέπει να δράσουμε τώρα, δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε».

Ο Alfonso Pecoraro Scanio έχει ήδη πάρει πρωτοβουλία για το συντονισμό και τη συνεργασία των Υπουργών Περιβάλλοντος των μεσογειακών χώρων για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των δασών. Με πρωτοβουλία των Πρασίνων της Ιταλίας η κυβέρνηση υιοθέτησε πολύ αυστηρές ποινές για τους εμπρηστές και τους καταπατητές αλλά και μια σειρά μέτρων για την αναγέννηση των δασών και την αποτροπή της μετατροπής των καμένων περιοχών σε τσιμέντο. Έδωσε έτσι το μήνυμα ότι δεν ανέχεται πλέον την καταστροφή των δασών και την εκμετάλλευσή τους από κυκλώματα που επιδιώκουν την τουριστική και οικιστική ανάπτυξη σε βάρος τους δάσους. Ο Ιταλός Υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «είναι προτιμότερο να επενδύεις χρήματα στην πρόληψη και όχι στην εκ των υστέρων αποκατάσταση των καταστροφών». Δήλωσε ότι «το μέλλον της οικονομίας είναι η οικολογία, αλλιώς δεν θα υπάρξει μέλλον. Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος». «Οι πράσινοι έχουν οράματα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πραγματιστές, επιδιώκουν αλλαγές στο σήμερα», τόνισε, «γι' αυτό η παρουσία τους στη Βουλή αναγκάζει τα κόμματα να συζητούν τα περιβαλλοντικά και τα οικονομικά – κοινωνικά θέματα μέσα από το πρίσμα της οικολογίας, εξυγιαίνουν δηλαδή ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

«Πρέπει να αφυπνιστούμε και να πάρουμε μέτρα για να προστατέψουμε το κλίμα, τώρα αρχίζει η μεγάλη προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί η οικολογική ευαισθησία και στην Ελλάδα», δήλωσε, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικτρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. «Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν και οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης».

Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πράσινων Marie-Helene Aubert, επεσήμανε την μεγάλη σημασία των τροπολογιών που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο για τα δάση και που προώθησαν οι πράσινοι ευρωβουλευτές σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου συνδέει τη χρηματοδότηση των προσπαθειών αναγέννησης των περιοχών που υπέστησαν την καταστροφή με την αναγέννηση του δάσους. Τόνισε ότι οι ευρωπαίοι πράσινοι θα παρακολουθούν την πορεία σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και δεν θα επιτρέψουν την αλλαγή χρήσεων γης στις καμένες περιοχές, την μονιμοποίηση της καταστροφής του δάσους. «Τα πράσινα κόμματα, αν και σχετικά μικρά, έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν καθοριστικά την πολιτική όπως έδειξε και η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ευρωπαίοι πράσινοι που συνεργάστηκαν στενά με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ».

H Ελένη Μυριβήλη, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ τόνισε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στην καμπάνια γιατί πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι, δεν μπορεί να παραμένουμε παθητικοί θεατές μπροστά στην τρομακτική οικολογική καταστροφή.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, δήλωσε ότι «η εκλογή πράσινων βουλευτών όχι μόνο θα ταράξει τα πολιτικά νερά αλλά και θα βοηθήσει να προωθηθούν λύσεις για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και πολιτικές που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των παιδιών μας». Κάλεσε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να ψηφίσουν για τη ζωή, να δώσουν ελπίδα στο πράσινο, να μην απέχουν ή ψηφίσουν λευκό, γιατί αυτό θα έδινε το πράσινο φως σε όσους καταστρέφουν τη ζωή μας να συνεχίσουν στην ίδια πορεία. Η εκλογή βουλευτών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι πλέον υπόθεση των περιβαλλοντικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, δεν είναι μια στενή κομματική υπόθεση. Κάλεσε τους πολίτες να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στα ΜΜΕ τα 6 κόμματα και τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές, μάλιστα μετά την πρωτοφανή οικολογική κρίση, βλάπτουν την ίδια τη δημοκρατία, δείχνει ότι τα κόμματα φοβούνται το διάλογο με επιχειρήματα και προτάσεις. Είναι απαράδεκτο να έρχεται Υπουργός Περιβάλλοντος μια από τις πιο σημαντικές χώρες της ΕΕ και να απουσιάζουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (εκτός από τη δημόσια τηλεόραση και το ΣΚΑΙ).

Στο πλευρό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ βρέθηκαν αυτές τις μέρες εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πρασίνων που συμμετείχαν σε συνεντεύξεις τύπου καθώς και σε περιοδείες και εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εκτός από τον πράσινο Ιταλό Υπουργό Περιβάλλοντος Alfonso Pecoraro Scanio και την γαλλίδα Ευρωβουλευτή Μarie-Helene AUBERT, στην προεκλογική καμπάνια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν, επίσης, ο Αrnold Cassola, πρώην γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, βουλευτής σήμερα των Πρασίνων της Ιταλίας, η Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βιέννη και βουλευτής στο κοινοβούλιο της Βιέννης, ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στο κοινοβούλιο των Βρυξελών, πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελών ECOLO και ο Γιώργος Περδίκης, βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ της Κύπρου.

Οικολόγοι Πράσινοι


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2007 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 102 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675383
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.