ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικ. Κίν. Κοζάνης , Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2004

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Θετική η ενέργεια του ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ να απαλλάξει το πάρκο Αγίου Δημητρίου από τα αυτοκίνητα, κάτι που βέβαια έπρεπε  να έχει γίνει πριν πολύ καιρό.

Το μοναδικό μικρό πάρκο (αλλά ουσιαστικά πάρκινγκ)  της πόλης ασφυκτιούσε από τα αυτοκίνητα, διαθέτοντας λιγότερο χώρο στους επισκέπτες  και στα παιδιά για παιχνίδι.

Αν μάλιστα η ενέργεια αυτή συνοδεύονταν και από κάποιες άλλες παρεμβάσεις που έχουμε επανειλημμένα προτείνει, (όπως η κατασκευή του περιμετρικού πεζόδρομου- εμπόδιου σε επίδοξους καταπατητές, η απελευθέρωση των εγκιβωτισμένων στις τσιμεντένιες βαθμίδες πεύκων, κλπ)  τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια πιο ολοκληρωμένη διαχείριση του πάρκου σε μια πόλη,  όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο επιδεινώνεται συνεχώς.

Ελπίζουμε και παροτρύνουμε το ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ  να κάνει το ίδιο με το δάσος ΚΟΥΡΙ, που έχει αφεθεί σε πλήρη εγκατάλειψη, (τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά σχεδόν συντήρηση και βελτίωση). Η τοποθέτηση μιας μπάρας στο ύψος της Προσκοπικής Κατασκήνωσης θα υποχρεώσει τους οδηγούς να σταθμεύουν  τα αυτοκίνητα τους στο διπλανό παρκινγκ (είσοδος Κουρί δεξιά). Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, για πολλά αυτοκίνητα , αλλά και σε περίπτωση που  δεν επαρκεί μπορεί να βρεθούν χώροι σε παρακείμενες στρατιωτικές εκτάσεις από την άλλη μεριά του άλσους.

Είναι απαράδεκτο ένας πολίτης, που θέλει να χαρεί  τον περίπατό του η να παίξει με τα παιδιά του, να έχει συνεχώς το άγχος των αυτοκινήτων. Οι ξύλινες περιφράξεις αποδείχτηκαν λίγες και ευάλωτες να συγκρατήσουν τις «ορδές» των εποχούμενων Ελλήνων, που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν με το αυτοκίνητο τους όπου θέλουν, να καταστρέφουν τους προστατευτικούς φράχτες και να έχουν τα αυτοκίνητα δίπλα τους προκειμένου να μην περπατήσουν μερικά μέτρα. Ειδικά την Καθαρή Δευτέρα και την Πρωτομαγιά η κατάσταση είναι χαώδης, δεν υπάρχει κανείς έλεγχος και αστυνόμευση και το πάρκο μεταβάλλεται σε μια απέραντη αυτοκινητο-κρατορία πνιγμένη στο σκουπίδι και στην τσίκνα. 

Από πέρυσι τέτοια εποχή, που καταστράφηκαν οι περιφράξεις και δεν επισκευάστηκαν, το δάσος είναι έρμαιο των αυτοκινήτων και των απαίδευτων εκδρομέων. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί και πάλι την Πρωτομαγιά όπου αναμένονται οι ίδιες άθλιες εικόνες και οι ίδιες διαμαρτυρίες από την Οικολογική Κίνηση, η οποία έχει κουραστεί κάθε χρόνο να διαμαρτύρεται κοσμίως μεν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως πρέπει να υποκαταστήσουμε τις Αρχές και να βάλουμε εμείς τη σιδερένια μπάρα ; ¨Η  να πάρουμε το μπλοκάκι της Τροχαίας και να μοιράζουμε κλήσεις ;

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι Δημοτικοί ¶ρχοντες της Κοζάνης  ότι εκτός των ασυνείδητων εισβολέων υπάρχουν και οι ευαίσθητοι πολίτες, που έχουν το ελάχιστο δικαίωμα να απολαμβάνουν τον περίπατο στο άλσος, δικαίωμα το οποίο σε άλλες πόλεις θεωρείται αυτονόητο εδώ και πολλές δεκαετίες.

23-4-2004

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 165 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58234410
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.