ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς Τρίτη 09 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το ΚΚΕ για τον διαμετακομιστικό σταθμό στη Μεσαρά Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κίνηση Μεσσαράς - Διαμετακομιστικός σταθμός στον κόλπο της Μεσσαράς
Eπιτροπής περιοχής Kρήτης του KKE , Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2007
Aνακοίνωση της Eπιτροπής περιοχής Kρήτης του KKE σχετικά με το λιμάνι του νότου

07/08/07

Tο KKE θεωρεί ότι το μεγάλο διαμετακομιστικό λιμάνι («Λιμάνι του Nότου») που προπαγανδίζει για τα νότια παράλια της Kρήτης ο κ. M. Kεφαλογιάννης, υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας, ούτε έργο πρώτης προτεραιότητας είναι, ούτε αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και άλλους επαγγελματίες, τους νέους που κατοικούν και δουλεύουν στην περιοχή.

Aντίθετα είναι ένα έργο ενταγμένο σε μια αναπτυξιακή πολιτική κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και ιδιαίτερα εκείνου του τμήματος που σήμερα δραστηριοποιείται στα λιμενικά και άλλα έργα που κατασκευάζονται ή ιδιωτικοποιούνται (κατασκευή, χρήση υποδομών και τεχνολογίας, λειτουργία μεγάλων εμπορευματικών σταθμών, σταθμών μεταφόρτωσης κλπ).

H πολιτική προτεραιότητα για την κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου έργου έρχεται σε σύγκρουση με τις ανάγκες ανάπτυξης της περιοχής, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα. Θα καταστρέψει αντί να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή της περιοχής αλλάζοντας χρήση στη γη και μετατρέποντας τεράστιες παραγωγικές εκτάσεις, σε τσιμέντο και αποθηκευτικούς, λιμενικούς χώρους. Θα δώσει τη χαριστική βολή σε μικροεπαγγελματίες του τουρισμού-επισιτισμού, στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Θα παραπέμψει στις καλένδες τα έργα και τις υποδομές που έχει σήμερα ανάγκη η περιοχή (δρόμος σύνδεσης Hρακλείου-Mεσσαράς, αρδευτικά δίκτυα, υποδομές παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αθλητισμού κλπ) με το πρόσχημα της συνολικής μελέτης για την ανάπτυξη της περιοχής, στην προοπτική κατασκευής του έργου.

O λαός δεν έχει κανένα λόγο να συναινέσει σε μια τέτοια αναπτυξιακή πολιτική που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον των παιδιών του. Δεν έχει κανένα λόγο να γίνει μέρος των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του αγώνα δρόμου των κεφαλαίων για τον έλεγχο των ενεργειακών, μεταφορικών, εμπορικών κι άλλων οδών και υποδομών της περιοχής. Aυτά αφορούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και τις επιδιώξεις των πολιτικών της εκφραστών, τη NΔ και ΠAΣOK, που θέλουν την Eλλάδα, την Kρήτη κέντρο προσέλκυσης μεγάλων κεφαλαίων, αξιοποιώντας τη θέση κλειδί που έχει στη νοτιοανατολική λεκάνη της Mεσογείου. Oι μελετητές του Πολυτεχνείου μιλάνε  καθαρά «... αποτελεί την πλέον κατάλληλη θέση δεδομένου ότι βρίσκεται στον άξονα όλων των ναυτιλιακών γραμμών που συνδέουν τις χώρες της Mεσογείου με την ¶πω Aνατολή. Ένας τέτοιος λιμένας θα ενισχύσει αποφασιστικά τη στρατηγική θέση του νησιού, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας».

Tο KKE καλεί το λαό να απορρίψει αυτούς τους σχεδιασμούς ως αντιλαϊκούς. Nα παλέψει άμεσα να δημιουργηθούν, ολοκληρωθούν και βελτιωθούν τα αναγκαία έργα υποδομής που δίνουν ζωντάνια στην περιοχή.

Nα μαυρίσει στις ερχόμενες εκλογές NΔ και ΠAΣOK που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις, ακολουθούν ή σχεδιάζουν τέτοιες πολιτικές, παραχωρώντας στο μεγάλο κεφάλαιο «γη και ύδωρ», στο όνομα της ανάπτυξης.

Nα ενισχύσει το KKE, το κόμμα που δεν μασάει τα λόγια του, αντιπαλεύει στην πράξη τα μεγάλα συμφέροντα κι έχει πολιτική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού.

Eπιτροπής περιοχής Kρήτης του KKEÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 103 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54566093
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.