ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 05 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το 21ο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2007


Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 21ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο editorial, οι Μελέτης Μελετόπουλος και Γιάννης Σακιώτης κάνουν λόγο για την ολιγωρία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και την παταγώδη αποτυχία της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της διεθνούς συγκυρίας. Στη συνέχεια παρουσιάζεται μία μοναδική στα χρονικά πρωτοβουλία Ελληνο-Αμερικανών πολιτικών, υπό το συντονισμό του Κρις Σπύρου, για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανικού ναού.

Στα εγχώρια θέματα, ο Νίκος Ράπτης σκιαγραφεί τις τάσεις και τα ήθη του σύγχρονου ελληνισμού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το (άμεσο) μέλλον. Ο Γιάννης Σακιώτης ανάγει το χάος των πυρκαγιών σε ένα γενικότερο κλίμα ανομίας και ασυδοσίας της ελληνικής κοινωνίας, ενώ ο Θόδωρος Μπατρακούλης κάνει λόγο για χρόνια μη-απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους του πύρινου δράματος. Ο Σωτήρης Δημόπουλος ασχολείται με την εμφάνιση ενός νέου κύματος “αριστεριστών”, που με την τυφλή οργή τους αναλώνονται σε αδιέξοδες επαναστάσεις, ο Νίκος Λιναρδάτος πραγματεύεται τις υπέρογκες εισοδηματικές αυξήσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και ο Δ. Πολίτης αναζητά για την Ελλάδα ένα αξιοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα. Σε ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα άσκησης της σύγχρονης πολιτικής, ο περιβαλλοντολόγος Τάσος Κρομμύδας αναλύει την ολιγωρία και της έλλειψη βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης στην παγκόσμια προσπάθεια για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Στις οικονομικές αναλύσεις του τεύχους, ο Αριστείδης Μπιτζένης αναφέρεται στο αιώνιο δίλημμα “ήπια προσαρμογή ή ταχεία μετάβαση” κατά την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων, ο Ιωάννης-Διονύσης Σαλαβράκος σκιαγραφεί την σχέση οικονομίας-πολέμου και ο Δημήτρης Κουτσονίκας αναλύει τη συνεχιζόμενη πορεία ανάκαμψης του ελληνικού χρηματιστηρίου. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του δίπτυχου κοινωνία και τεχνολογία, ο Δημοσθένης Δ. Κυριαζής γράφει για την σημασία των οργανωμένων επικοινωνιών στα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Στον φάκελο του τεύχους, με τίτλο: Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα, ο Κώστας Κόλμερ προτείνει τρόπους αποφυγής της επερχόμενης αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης χαρτογραφεί τις γεωπολιτικές ισορροπίες του τόξου της φωτιάς και ο Φάνης Μαλκίδης αναφέρει τους πέντε παράγοντες αστάθειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι Δανάη Λεμπεσοπούλου και Χάρης Τσιτσόπουλος αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανάτολη και τη νότια Ασία, ενώ ο Μελέτης Μελετόπουλος αναλύει τη βίαιη επανεμφάνιση του Ανατολικού Ζητήματος. Ο Αλέξανδρος Σ. Καριώτογλου τοποθετεί το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων στο σταυροδρόμι των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών και ο Νίκος Ράπτης πραγματεύεται την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της Ελλάδας γύρω από τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες.

Η ύλη συμπληρώνεται με τις σελίδες για τον κινηματογράφο που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, το θέατρο που επιμελείται ο Γιάννης Δρακόπουλος και τις βιβλιοπαρουσιάσεις των Μ. Μελετόπουλου και του Χάρη Τσιτσόπουλου. Τέλος, στην επιφυλλίδα, ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος αναλύει την πολιτική σκέψη και δράση του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Νίκος Λιναρδάτος δοκιμάζει για άλλη μια φορά τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις με τα σύνθετα σταυρόλεξά του.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή τεύχους: 4 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 35 Ευρώ Τηλ. 210 5225479,
fax:210 5243345, e-mail: neapolitiki@pressline.gr


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 322 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55238732
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.