ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
MALL Νο 2 ΣΤΟ I.B.C.: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ελεύθεροι χώροι
Δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ , Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2007


Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση του Μαρουσιώτικου λαού και όχι μόνο, προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης τμήματος του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (I.B.C.) στον όμιλο Λάτση, μέσω της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ.

Θυμίζουμε πως την περίοδο εκείνη, παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2006, πλην της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, όλες οι παρατάξεις, όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης είχαν τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι σε αυτή την προοπτική. Σήμερα και ενώ η εταιρεία στην οποία παραχωρήθηκε το κτίριο, ξεκίνησε ήδη τις εργασίες για τη δημιουργία του νέου πολυκαταστήματος, οι περισσότεροι απΆ αυτούς ή έχουν ξεχάσει τις τότε διακηρύξεις τους ή έχουν μεταστραφεί πλήρως.

Θυμίζουμε ακόμα πως το συγκεκριμένο αυτό κτίριο συνολικής επιφάνειας περί τα 105.000 τ.μ. αποτελούσε μία «προσωρινή μεταλλική κατασκευή» για την κάλυψη των αναγκών της δημοσιογραφικής κάλυψης των αγώνων. Σύμφωνα μάλιστα με τις δεσμεύσεις των τότε αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, προβλεπόταν αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να αποσυναρμολογηθεί και η έκταση του να αποδοθεί στους πολίτες σαν χώρος πρασίνου.

Αντί γιΆ αυτό, έκταση 40.500 τ.μ. από το κτίριο αυτό (περίπου η μισή των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος) παραχωρήθηκε στην LAMDA DEVELOPMENT του κ. Λάτση με σκοπό την δημιουργία ενός νέου MALL. Πρόσφατα μάλιστα άρχισαν οι προετοιμασίες για την εκτέλεση των εργασιών διαμόρφωσης του χώρου.

Η Δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ συνεπής και αταλάντευτη στις δεσμεύσεις της θεωρεί πως οι λόγοι που υπαγόρευσαν τη στάση της πριν από έναν χρόνο, εξακολουθούν να υφίστανται και μάλιστα εντονότεροι:

• Η συνεχής συσσώρευση υπερτοπικών δραστηριοτήτων κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην πόλη μας, επιδεινώνει δραματικά το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί,

• Η συνεπακόλουθη αύξηση των φονικών μικροσωματιδίων και του όζοντος πολλαπλασιάζεται με τρομακτικούς ρυθμούς,

• Το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης δέχεται και δεύτερο χτύπημα από τον ίδιο όμιλο,

Η Δημοτική μας Κίνηση ήταν ανάμεσα σΆ εκείνους που είχαν από την αρχή εναντιωθεί στο εγχείρημα της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας. Δεν αισθανόμαστε ευτυχείς που κάθε μέρα επιβεβαιώνονται οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου της, αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες των πολιτών για πράσινο, ελεύθερους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνεπέστατη στην επιλογή της ιδιωτικοποίησης και μετατροπής σε εμπόρευμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, παραδίδει με συνοπτικές διαδικασίες, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κάθε έκταση που θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Των πολιτών δηλαδή, που μαζί με τους πολίτες όλης της χώρας, πλήρωσαν ασύλληπτα ποσά για την τέλεση των αγώνων, που εξακολουθούν να πληρώνουν με διαρκείς λιτότητες και αφαιμάξεις και που χωρίς να ερωτηθούν καλούνται επί πλέον να εκχωρήσουν την υγεία και τη ζωή, τη δική τους και των παιδιών τους…

Η Δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ δηλώνει πως θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να μην υλοποιηθεί η σύμβαση αυτή.

Ειδικότερα σήμερα, μετά το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας δεν υπάρχουν περιθώρια για την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο Λεκανοπέδιο.

Καλούμε το Δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τιμήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά για να μην γίνει το IBC νέο εμπορικό κέντρο.

Καλούμε όλους τους Μαρουσιώτες να υπερασπιστούν την πόλη τους, την περιουσία τους, την αισθητική και την υγεία τους, που πλήττονται βάναυσα από τις ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα υπερκέρδη του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου.

Για μας μια μόνο λύση είναι αποδεκτή:

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του παράνομου κτίσματος του IBC και η απόδοση του χώρου για τις νόμιμες χρήσεις που προβλέπονται από το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης.

ΜΑΡΟΥΣΙ 29.6.2007
Δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 205 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233721
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.