ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εκδηλώσεις
Oικοτοπία , Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2007
Μια εναλλακτική πρόταση διακοπών



www.earthfestival.gr ή www.oikotopia.gr

Μια πρόταση εναλλακτικών διακοπών και για το φετινό καλοκαίρι αποτελούν οι Γιορτές της Γης, το διαφορετικό έθνικ φεστιβάλ, που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου 2007, με την οργανωτική ευθύνη της Κοινότητας Βλάστης και την συνεργασία της Εταιρίας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, στο πανέμορφο χωριό της Βλάστης, σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρών» σε μια πολυπολιτισμική γιορτή της οικολογίας και της αλληλεγγύης.

Στόχος μας είναι η λειτουργία μιας «οικολογικής πόλης», με την αγορά της, το χώρο του πολιτισμού, του θεάματος και του φαγητού, όπου ο πολίτης βιώνει μια διαφορετική λογική, σε αρμονία με το περιβάλλον, όπου παιδιά και μεγάλοι συμμετέχουν από κοινού σε μια μεγάλη γιορτή, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε πλήθος δραστηριοτήτων.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες Μακεδονία & Θεσσαλονίκη, τα περιοδικά Rock+roll και Αbout Θεσσαλονίκη, η εφημερίδα Ορίζοντες της Καστοριάς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 9,58 και 102 FM της Θεσσαλονίκης, ΕΡΑ Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας, Rodon 95 FM από τις Σέρρες, Ελεύθερο Ραδιόφωνο και Μελωδία από την Πτολεμαϊδα καθώς και το Ράδιο Λέχοβο 97,1.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης, που παρουσιάζεται στη συνέχεια ανά ημέρα, περιλαμβάνει ένα σύνολο πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών γεγονότων που καλύπτει τον χρόνο, τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων και επιπλέον αποτελεί μία πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου.

Τετάρτη 11 Ιουλίου

10.00  Ανεπίσημο ξεκίνημα με το συγκρότημα Rock Four με νέα παιδιά από τη Βλάστη και θα ακολουθήσει πάρτυ με dj

Πέμπτη 12 Ιουλίου

20.45  Προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ “Χάλκινα Δυτικής Μακεδονίας” από την τηλεοπτική σειρά της ΝΕΤ Μουσικοί του Κόσμου, με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο

21.30  Ερασιτέχνες Εραστές, μια από τις κλασσικές αλλά και παράξενες μπάντες της σκηνής της Θεσσαλονίκης, είναι το όχημα για τις μουσικές αναζητήσεις του Γιώργου Τσακαλίδη, ιδρυτή της Ano Kato Records.

23.00  Καλλιόπη Βέττα, μια αισθαντική φωνή στις γειτονιές του κόσμου, με έθνικ χρώματα και new age αποχρώσεις.

Παρασκευή 13 Ιουλίου

11.30  Σεμινάριο Κρουστών στο κάμπινγκ από τον Βασίλη Βασιλάτο και κουαρτέτο του Ε.Μ.Π.

12.30  Συζητήσεις στο καφέ του κάμπινγκ “Η Κλιματική αλλαγή, μας αφορά όλους” με εισηγητές τον Μιχάλη Προμπονά, Dr πυρηνικής φυσικής και πρόεδρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και τον Σταύρο Υφαντή, εκδότη της Οικοτοπίας και διευθυντή των Γιορτών της Γης

18.00  στο Παρθεναγωγείο, Παιδική ψυχαγωγική παράσταση με την κλόουν Τοσοδούλα

18.30  στο κάμπινγκ. Εισαγωγή στο birdwatching. Έναρξη του σεμιναρίου «Βιωματικά Παιχνίδια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.)

19.30  Κουκλοθέατρο στο Παρθεναγωγείο. Η ομάδα «Κουκλοθυμικοί» παρουσιάζουν την παράσταση «Ο μάγος με τα χρώματα» του Γιάννη Ξανθούλη.

19.30  εναλλακτική σκηνή: “MakaM” Παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Ανατ. Μεσόγειο, από ένα τρίο που χρησιμοποιεί ένα εντυπωσιακό αριθμό παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

21.00  Θέατρο δρόμου από την ομάδα «Ρε-public! Art ΆnΆ Science for the masses», στους χώρους του φεστιβάλ

21.15  κεντρική σκηνή. Προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ “Φεστιβάλ τσιγγάνικης μουσικής στην Ολλανδία” από την τηλεοπτική σειρά της ΝΕΤ Μουσικοί του Κόσμου, με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο

22.00  ΔΑΡΝΑΚΕΣ. Xάλκινα, κρουστά και λαούτα συμπλέκονται για να δημιουργήσουν ένα πολυποίκιλο μωσαϊκό ηχοχρωμάτων.

24.00  KAL, urban gypsy beats from Serbia. Η μουσική τους χαρακτηρίστηκε ως «τσιγγάνικη σόουλ» και «βαλκανικό μπλουζ», οι ίδιοι, σύγχρονοι Ρομά πολιτισμικοί ακτιβιστές, προτιμούν το αινιγματικό «rock'n'roma».

01.30  Και το πάρτυ συνεχίζεται με dj set.

Σάββατο 14 Ιουλίου

10.30  Βirdwatching στο κάμπινγκ στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Βιωματικά Παιχνίδια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Έναρξη του διήμερου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού

11.30  Σεμινάριο Κρουστών στο κάμπινγκ από τον Βασίλη Βασιλάτο και κουαρτέτο του Ε.Μ.Π.

11.30  στο Παρθεναγωγείο, Σεμινάριο Πνευματικής Αυτοβελτίωσης με θέμα «πετυχημένη διαχείριση του άγχους – μέρος Ι» με τη δασκάλα Τάνια Ρούμκου.

11.30  στο παλιό σχολιό, Εργαστήριο κατασκευής κούκλας από την ομάδα «Κουκλοθυμικοί»

12.30  Συζητήσεις στο καφέ του κάμπινγκ “Πόλη και περιφέρεια. Μια σχέση έρωτα και μίσους” (με αφορμή την πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά της έκθεσης του Ινστιτούτου Worldwatch: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2007 – Το Αστικό μας Μέλλον»). Εισηγητές: Ευθύμης Παπαδημητρίου, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Σχίζας, διευθυντής του περιοδικού «ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ» και Μιχάλης Προμπονάς, πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

14.00  Απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στο καφέ του κάμπινγκ: “Τα κορίτσια των Εποχών

17.30   Απλά “παίζουμε” στο κάμπινγκ, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Βιωματικά Παιχνίδια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

18.00  στο παλιό σχολιό, Εργαστήριο κατασκευής κούκλας από την ομάδα «Κουκλοθυμικοί»

19.30  Καραγκιόζης στο Παρθεναγωγείο. O Mahmut Hagim Kisakurek από τα ¶δανα της Τουρκίας παρουσιάζει την παράσταση "Karagφz-Hacivat - Romeo & Juliet" και συνεχίζει ο Γιάννης Χατζής με τον "Καραγκιόζη γιατρό".  Θα εκτίθενται επίσης αφίσες και φιγούρες Καραγκιόζη από τις δυο χώρες.

19.30  εναλλακτική σκηνή. Acoustic Wire project (Ηλίας Ζάικος, κιθάρα - Ζωτήρης Ζήσης, μπάσο). Τα δύο βασικά μέλη των Blues Wire σε ένα διαφορετικό ακουστικό ντουέτο με blues εκτελέσεις  κομματιών  μεγάλων ξένων δημιουργών, με ένα τρόπο που δεν τους έχουμε συνηθίσει.

21.00  Θέατρο δρόμου από την ομάδα «Ρε-public! Art ΆnΆ Science for the masses», στους χώρους του φεστιβάλ

21.15  κεντρική σκηνή. Προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ “Φεστιβάλ Χάλκινων στην Γκούτσα της Σερβίας” από την τηλεοπτική σειρά της ΝΕΤ Μουσικοί του Κόσμου, με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο

22.00  Ιvo Papasov & his Wedding Band (Βουλγαρία). O καλύτερος κλαρινετίστας των Βαλκανίων αναμιγνύει την βαλκανική μουσική με τα θρακιώτικα τσιγγάνικα μουσικά ιδιώματα και σπιντάρει στους περίπλοκους ρυθμούς των παραδοσιακών χορών μπολιάζοντάς τους με τζαζ αυτοσχεδιασμούς και ambient πινελιές.

24.00  Shantel,  king of the Balkan dancefloor, (Γερμανία). Βαλκανικά beats, Gypsy-Grooves και Freestyle Electronica.

02.00  Και οι χοροί συνεχίζονται μέχρι το ξημέρωμα με dj set.

Κυριακή 15 Ιουλίου

10.30  στο κάμπινγκ συνεχίζεται το σεμινάριο «Βιωματικά Παιχνίδια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» με παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου για τον “Μαυροπετρίτη” και παιχνίδια. Λήξη του διήμερου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

11.30  Σεμινάριο Κρουστών στο κάμπινγκ από τον Βασίλη Βασιλάτο και κουαρτέτο του Ε.Μ.Π.

11.30  στο Παρθεναγωγείο, Σεμινάριο Πνευματικής Αυτοβελτίωσης με θέμα «πετυχημένη διαχείριση του άγχους – μέρος ΙΙ» με τη δασκάλα Τάνια Ρούμκου.

12.30  Συζητήσεις στο καφέ του κάμπινγκ “Αρπακτικά πουλιά: Οι γύπες στη Μακεδονία”, από το ΕΚΠΑΖ, την E.O.E. και τον Χρυσαετό. Θα ακολουθήσει απελευθέρωση άγριων πουλιών.

14.00  Απρόοπτο reggae party στο κάμπινγκ

19.00  Βirdwatching στα λιβάδια

19.30  εναλλακτική σκηνή Two (Νίκος Ντουνούσης - Βασίλης Παπαδόπουλος). Δυο από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μαζί, ένα οδοιπορικό στη μουσική που πήγασε από τα BLUES, για να μεταμορφωθεί  στο ROCK NΆ ROLL

21.15  κεντρική σκηνή. Προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ “Η μουσική των τσιγγάνων: Ένα ταξίδι από την Ινδία ως την Ευρώπη” από την τηλεοπτική σειρά της ΝΕΤ Μουσικοί του Κόσμου, με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

22.00  Μουσικές κι αχτένιστα τραγούδια από την Μάρθα Φριντζήλα και την Λιζέτα Καλημέρη, με τραγούδια δικά τους, και άλλων σα δικά τους, παραδοσιακά της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ρεμπέτικα, τζαζ και άλλα, σε συνειρμική σειρά.

Και ακόμη:

Έκθεση για την ιστορία και το περιβάλλον της Βλάστης

Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Oργανώσεων

Oρεινή πεζοπορία, με αναβάσεις σε Σινιάτσικο και Μουρίκι

Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών

Εστιατόριο με βιολογικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές

ΙNFO:

Μόνο στην κεντρική σκηνή, υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ (15 ευρώ το διαρκείας για όλο το τετραήμερο), ενώ όλες οι άλλες δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο. Επιπλέον προσφέρεται και η δυνατότητα δωρεάν διαμονής, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο κάμπινγκ που λειτουργεί για τις μέρες των γιορτών στον λόφο του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο χωριό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.earthfestival.gr ή www.oikotopia.gr.
όπου μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση (στο σημείο PressKit, κάτω αριστερά) ή επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Υφαντή, τηλ. 6939 398969, e-mail: oikotopia@otenet.gr

Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. περίπου από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 500 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2007 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 37 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603111
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.