ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 20 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τα Δράμια θα υδρεύσουν Κουρνά - Γεωργιούπολη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων - Λίμνη Κουρνά
Από τα «Χανιώτικα Νέα» , Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2007

ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ

Από τα «Χανιώτικα Νέα»

Τα Δράμια θα υδρεύσουν Κουρνά - Γεωργιούπολη

Την έντονη διαμαρτυρία των εκπροσώπων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Κάστελου Γεωργιούπολης στο Νομάρχη Χανίων, προκάλεσε η μη πρόσκληση του οργανισμού στην τελευταία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί για το ταχυδιυλιστήριο στα Δράμια.

Τα μέλη του ΤΟΕΒ επισήμαναν πως έμαθαν για την σύσκεψη μετά το τέλος της από τις εφημερίδες και επέρριψαν ευθύνες στον ΟΑΔΥΚ. Ο συμβιβασμός επήλθε μετά από πρόταση του κ. Αρχοντάκη για την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης με τη συμμετοχή του ΤΟΕΒ, το πιθανότερο την ερχόμενη εβδομάδα. Από μέρους των μελών του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ τονίστηκε ότι δεν στρέφονται ενάντια στο έργο του ταχυδιυλιστήριου με το οποίο θα υδρεύεται η Γεωργιούπολη και το Ρέθυμνο, αλλά πρώτα διεκδικούν την κατασκευή αγωγού ύδρευσης από το ταχυδιυλιστήριο προς τον Κουρνά και τα γύρω ημιορεινά χωριά.

“Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Καστέλου  ήταν η σύσκεψη που έγινε πριν από μερικές ημέρες και τα παράπλευρα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να παίρνει νερό και ο Κουρνάς και γενικά η περιοχή. Βεβαίως και ο ΤΟΕΒ έχει λόγο στην κατάσταση που θα διαμοφωθεί γιΆ αυτό το λόγο θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι φορείς και ο ΤΟΕΒ προκειμένου να υπάρχει μια καλή συνεργασία, να γίνει το έργο που είναι εξαιρετικής σημασίας και για να πίνουν καθαρό νερό και ο Ανατολικός Αποκόρωνας και ο Δήμος Ρεθύμνου αλλά και να δούμε το θέμα της διαχείρισης του νερού πως και από ποιούς θα γίνεται” ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αρχοντάκης.

Ερωτηθείς για το αν είναι δικαιολογημένα τα παράπονα του ΤΟΕΒ για τη μη πρόσκλησή του αλλά και οι ευθύνες που επέρριψαν στον ΟΑΔΥΚ ο κ. Αρχοντάκης απάντησε πως “ο ΤΟΕΒ πράγματι θα πρέπει να ήταν προσκεκλημένος. Την πρόσκληση την έκανε ο γ.γ. της Περιφέρειας και δεν θέλω να πω ότι αποποιούμαι αν θέλετε τις ευθύνες τις δικές μου, ως νομάρχης. Πιθανόν θα έπρεπε να το σκεφθώ και εγώ και να κληθεί και ο ΤΟΕΒ από τη στιγμή όμως που κουβεντιάσαμε και μπήκε ένα πλαίσιο συνεργασίας αυτό πιστεύω ότι ξεπεράστηκε και προχωράμε μπροστά προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας που είναι να πίνει όλη η περιοχή καθαρό νερό. Σε σχέση με τα έργα που έχει υλοποιήσει ο ΟΑΔΥΚ στην περιοχή, αν έχει κάνει καλά ή κακά, η ιστορία είναι πολύ παλιά εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έγινε πριν από πολλά χρόνια. Το θέμα είναι τώρα να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα”.

Απο μεριάς του ΤΟΕΒ Καστέλου, ο πρόεδρός του κ. Παντελής Ναναδάκης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του γιατί “δεν ειδοποιηθήκαμε για την απόφαση που πήραν ο περιφερειάρχης και ο νομάρχης για τη σύσκεψη. Εμείς αρνητικοί δεν είμαστε για το ταχυδιυλιστήριο, αλλά αν δεν γίνει πρώτα ο αγωγός που θα πηγαίνει το νερό από το ταχυδιυλιστήριο στον Κουρνά, τότε μην σκεφτούν ότι θα τους αφήσουμε να το εγκαταστήσουν. Ο  ΟΑΔΥΚ από το 1984 δεν έχει δώσει καμία σημασία να πάει το νερό στον Κουρνά”. Ο κ. Ναναδάκης δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης πεισμένος για τις καλές προθέσεις του κ. Αρχοντάκη και ότι θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Παρών στη συνάντηση και ο νομαρχιακός σύμβουλος του ΤΟΕΒ κ. Γιάννης Ντερμανάκης. “Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. νομάρχη που υποσχέθηκε ότι θα πρέπει να ακουστεί η γνώμη και η φωνή των ανθρώπων του ΤΟΕΒ και να δοθεί λύση. Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να λήξει το ζήτημα  που έχει ένα βεβαρημένο ιστορικό, που εγκυμονεί κινδύνους τοπικών αντιδράσεων που δεν θα τιμούν τον τόπο και την περιοχή και ούτε βέβαια εκείνους που εύστοχα λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κάνουν κουμάντο στο νομό και την περιφέρεια. Έχει ευθύνη ο κ. περιφερειάρχης που αγνόησε στη σύσκεψη να καλέσει τον ΤΟΕΒ Καστέλου που έχει και τον πρώτο λογο. Καλείται ο κ. γ.γ. της Περιφέρειας να ακούει τους ανθρώπους αυτούς”.  

Από τα «Χανιώτικα Νέα», 3-7-07

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 116 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54655592
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.