ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 29 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πρόσφυγες - Μετανάστες
Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , Σάββατο, 16 Ιούνιος 2007

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε σήμερα στο ΔΣΑ μίλησαν οι: Πέτρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Γκουντούνας, Τζαβέντ Ασλάμ, Ταχίρ Μαλίκ.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλε την αυξημένη και πιεστική παρακολούθηση της αστυνομίας σε βάρος στελεχών της Πακιστανικής Κοινότητας καθώς και τις παρεβάσεις της Πακιστανικής πρεσβείας ώστε να εμποδιστεί ο ίδιος στις σχέσεις του με το ελληνικό κράτος με ακραία περίπτωση την άρνηση αστυνομικών στο Νεκροτομείο Αθηνών να επιτρέψει την μεταφορά σωρού στο Πακιστάν με αίτηση της Κοινότητας αφού η πρεσβεία δεν ανανεώνει το διαβατήριο του Τζαβέντ Ασλάμ!

Ο Ταχίρ Μαλίκ κατήγγειλε την «έρευνα και προσαγωγή του χωρία καμιά εξήγηση από αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν επι τρεις μέρες.

Ο Γιώργος Γκουντούνας απόρησε πως μηνύουν οι αστυνομικοί απάνθρωπα ένα φτωχό μετανάστη που οι ίδιοι δέχονται ότι έχασε τα λεφτά του κατά τον έλεγχο που του έκαναν.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε για τις περίεργες προσπάθειες κλεισίματος στα γρήγορα της υπόθεσης των απαγωγών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, συντονιστή της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001:

ΒΥΡΩΝA ΠΟΛΥΔΩΡΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σχετικά με την μήνυση μου από τρεις αστυνομικούς διότι «προσέβαλα την τιμή και αξιοπρέπεια» τους καταγγέλλοντας την ασύδοτη δραστηριότητα τους σε βάρος του Πακιστανού μετανάστη Ζιαρατ Αλι στις 19 Δεκέμβρη 2006 έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Στις 19 Δεκέμβρη 2006 γύρω στις 6.30μμ πήγα πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας μετά από ειδοποίηση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος ότι κάποιοι που δήλωναν αστυνομικοί είχαν κάνει έρευνα σε Πακιστανό μετανάστη και του αφαίρεσαν τα λεφτά του δώρου του. Βρήκα τον Πακιστανό μετανάστη τρομοκρατημένο να μιλάει με συμπατριώτες του.

Είπα: «πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του αυτός ο φτωχός μετανάστης» και απάντησε ένας κύριος από μια ομάδα τριών ατόμων που βρίσκονταν εκεί:

«Καλά πώς εσύ πιστεύεις ένα Πακιστανό μετανάστη και όχι εμένα που είμαι αστυνομικός;» και τράβηξε το μπουφάν του για να μου δείξει το πιστόλι με φανερά απειλητικό τρόπο.

Τον κοίταξα απορημένος και μου είπε: «Αν δεν πιστεύεις ότι είμαι αστυνομικός να σου δείξω την ταυτότητα μου.» «Βεβαίως να μου την δείξετε» απάντησα. Έβγαλε μία ταυτότητα και την έδειξε από μία πλευρά που διάβαζα όχι το όνομα του αλλά τις λέξεις «Ελληνική Αστυνομία». «Εσύ ποιος είσαι» με ρώτησε και απάντησα «Πέτρος Κωνσταντίνου, υπεύθυνος Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Αν θέλετε να μου κάνετε αναγνώριση πάμε τώρα όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα.» «Όχι, δεν θα πάμε στο Τμήμα απάντησε». «Καλά έτσι κι αλλιώς το θέμα είναι σοβαρό και θα κάνουμε δηλώσεις στα κανάλια σε λίγο», είπα. «Γιατί μας απειλείς τώρα;» φώναξε ένας άλλος παρευρισκόμενος αστυνομικός. «Θεωρείτε απειλή τα μέσα ενημέρωσης;» απάντησα.

Μετά από 20 λεπτά έφθασαν δημοσιογράφοι και ένας εκ τω αστυνομικών είπε σε ένα ρεπόρτερ: «απαγορεύεται να μας καταγράφετε με τις κάμερες» και συνέχισε «πάμε τώρα στο Τμήμα». Πήγα στο Τμήμα απέναντι από την είσοδο όπου υπήρχαν κανάλια και δημοσιογράφοι όπου και έκανα δηλώσεις ως εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.

2. Απαιτούμε εξηγήσεις από τον Βύρωνα Πολύδωρα για το μπουκάρισμα αστυνομικών σε σπίτια εκλεγμένων εκπροσώπων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος όταν μάλιστα πρόκειται για μάρτυρα κατηγορίας (τον κ.Ταχίρ Μαλίκ) των τριών αστυνομικών που μηνύθηκαν για το επεισόδιο στις 19 Δεκέμβρη!

3. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΝΩ:

Καμιά αστυνομική αρχή δεν έχει δικαίωμα να περιορίσει τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και τις ενέργειες αλληλεγγύης της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο στην Πακιστανική Κοινότητα που βρίσκεται στο μάτι μιας ρατσιστικής ισλαμοφοβικής εκστρατείας με αποκορύφωμα τις απαγωγές των 28 Πακιστανών και την αποτυχημένη απόπειρα απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ σε συνεργασία με την χούντα του Πακιστάν.

Η συγκεκριμένη ετεροχρονισμένη «ανακάλυψη» του ονόματος μου δήθεν από δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας και του MEGA είναι προσχηματική ενέργεια πολιτικά κατευθυνόμενη από τον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η λογοκρισία σε βάρος των ακτιβιστών της Συμμαχίας πήγε χέρι-χέρι με την ρατσιστική απόπειρα να εμφανιστούν οι ασιατικής καταγωγής Πακιστανοί μετανάστες ύποπτοι ως εγκληματίες λόγω εθνικότητας και χρώματος.

Πρόκειται για κατάντια της ίδιας της κυβέρνησης που επιχειρεί με ευτελή μέσα να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση κατά της συγκάλυψης των απαγωγών των Πακιστανών.

Αυτή η στημένη αστυνομική σκευωρία είναι ενταγμένη σε ένα ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο την συγκάλυψη του σκανδάλου των απαγωγών. Προσωπικά βρέθηκα κρατούμενος για 17 ώρες μετά από προσαγωγή μου στο Τμήμα Ακροπόλεως στις 29 Ιανουαρίου 2007 με δήθεν λάθος στοιχεία στο φάκελο μου που έδειχναν ότι είμαι φυγόποινος ενώ επρόκειτο για άλλο πρόσωπο!

Η πρόσφατη μήνυση εξελίχθηκε αμέσως μετά την αποτυχία της εκστρατείας απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ αλλά και παράλληλα με την βαρύνουσας σημασίας δίωξης για κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφων της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που έφεραν στο φως την εμπλοκή της ΕΥΠ στις απαγωγές.

Οσες «τυχαίες ιστορίες» και να στήσει το ακούραστο παρακράτος εν κράτος του κ.Β.Πολύδωρα εμείς δεν θα κουραστούμε… γιατί νικάμε!

ΥΓ.

1. Αποτελεί αξιολύπητη τακτική η χρησιμοποίηση εξαθλιωμένων μεταναστών σε χαφιέδες της Ασφάλειας όπως ανοικτά παραδέχονται για την παρουσία στο περιστατικό ενός κούρδου μετανάστη την ίδια περίοδο που προχώρησαν σε χρησιμοποίηση φυλακισμένων Πακιστανών ως μαρτύρων κατηγορίας κατά του Τζαβέντ Ασλάμ στο αίτημα της Πακιστανικής χούντας να απελαθεί στο Πακιστάν.


2. Το Τμήμα Ομονοίας είχε (και έχει;) στην δύναμη τον καταδικασμένο σε ένα χρόνο φυλάκιση αστυνομικό κ.Ανδράσκελα για τις επιθέσεις του μαζί με μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κυψέλη σε βάρος αριστερών αγωνιστών. Εκκρεμεί δίκη για επίθεση σε αριστερό βιβλιοπωλείο στην Αναξαγόρα 14α, Ομόνοια.

3. Μήπως θα μηνυθούν και τα συνδικάτα για την αφίσα ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ της πρόσφατης απεργίας για την ληστεία της κυβέρνησης σε βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων; Ώρα να βρείτε πιο έξυπνα και πειστικά κόλπα!


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Αθήνα, Κρατίνου 7,7ος όροφος, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.Τηλ.2103220221


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 157 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57012868
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.