ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, τεύχος 18 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2007


Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 18ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης

H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο editorial αυτό του τεύχους γίνεται λόγος για τις εκρηκτικές εξελίξεις της διεθνούς συγκυρίας, υπό την πλήρη έλλειψη ενασχόλησης των ελληνικών ΜΜΕ. Ο Κώστας Κόλμερ αποδίδει την αύξηση της ανεργίας και την άμετρη εισροή λαθρομεταναστών στην άνοδο του κατώτατου μισθού.

Στα διεθνή, ο Χάρης Τσιτσόπουλος αναλύει την ιρανική οικονομία και ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος εξηγεί πώς η υστεροφημία του Tony Blair θα κριθεί τελικά από την τυφλή υποταγή στις ορέξεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στα εγχώρια, η Νέα Πολιτική παρουσιάζει έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ για την ανάγκη βελτίωσης των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα στον 21ο αιώνα. Ο Φάνης Μαλκίδης κάνει λόγο για τις εξελίξεις των μειονοτικών ζητημάτων στη Θράκη, και την καθαρή πια διάκριση Τούρκων, Πομάκων και Τσιγγάνων. Ο Μανώλης Στειακάκης καταθέτει τους παράγοντες που οδήγησαν στην επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ ο Διογένης Σακελλαρίου σκιαγραφεί τη “γκρίζα ζώνη των κομματικών φίλων”, μία ομάδα “ψευδο-τεχνοκρατών” με ισχυρούς μακροχρόνιους δεσμούς με την πολιτική εξουσία. Ο Σταύρος Σακκάς αναλύει τα αδιέξοδα της κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης. O Θόδωρος Μιχαλόπουλος κάνει λόγο για ήττα των πολιτικών διεκδικήσεων από τις προτεραιότητες των οικονομικών. Ο Νίκος Λιναρδάτος αναφέρεται στην ως επί το πλείστον δυσάρεστη φύση των σημερινών ειδήσεων.

O Αλέξανδρος Σ. Καριώτογλου πραγματεύεται την εικονική πραγματικότητα της Εκκλησίας, ενώ ο Μ. Αμάραντος μιλάει για το μέλλον του εκπαιδευτικού συστήματος και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αναλύει το “σύμπαν” της διαφθοράς και της απιστίας και ο Αριστείδης Μπιτζένης σκιαγραφεί τη μετάβαση μιας χώρας σε οικονομία της αγοράς και εφαρμόζει το μοντέλο αυτό στα Βαλκάνια. Ο Δημήτρης Κουτσονίκας περιγράφει την εισαγωγή του κυβερνητικού μηχανισμού στο Χρηματιστήριο. Η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας παρακινεί να αναλάβουμε οικολογικές ενέργειες, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Στον φάκελλο του μήνα, η αυτοδυναμία αντιμετωπίζεται ως περιβάλλον εφησυχασμού και ανάπτυξης της διαφθοράς. Ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης κάνει λόγο για τη νέα τάση κυβερνήσεων συνασπισμού και για αυτοδυναμίες αμφίβολης αποτελεσματικότητας, ενώ ο Νίκος Ράπτης αναλύει τους κομματικούς μηχανισμούς σε ένα δίπολο: “ύαινες” και “φλαμίνγκο”. Ο Στέφανος Μάνος κάνει λόγο για το μοναδικό σημερινό πολιτικό σύστημα “κυβερνησίας”.

Η Αγγελική Κουτσούκου απαντάει “ελληνικά” στους “300” και ανιχνεύει τους τρόπους μεταφοράς ενός βιβλίου σε ταινία. Ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας κάνει λόγο για την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού να συστήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτισμικής δραστηριότητας.

Ο Μελέτης Μελετόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του διάσημου φιλοσόφου της φυσικής  Michael Redhead «Από τη φυσική στη μεταφυσική», οι Χ. Π, Μπαλόγλου και  Σπύρος Κουτρούλης μας συστήνουν τα «Μηνύματα πολιτικής. Επισημάνσεις και παραινέσεις» του Κωνσταντίνου Ι. Δεσποτόπουλου και «1204: Η διαμόρφωση του νεώτερου ελληνισμού» του Γ. Καραμπελιά, ενώ ασκείται κριτική στο βιβλίο του Λ. Παπανικολάου «Η καθημερινή ιστορία του εικοσιένα». Στην επιστολή του, ο Αχ. Γ. Λαζάρου απαριθμεί τις σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες του βιβλίου του Δασκάλου για το μάθημα της Ιστορίας της ΣΤΆ Δημοτικού και στην επιφυλλίδα ο Δημοσθένης Κυριαζής επιχειρηματολογεί υπέρ της ανωτερότητας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Τέλος, ακολουθεί το καθιερωμένο σταυρόλεξο του Νίκου Λιναρδάτου για δυνατούς λύτες.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή τεύχους: 4 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 35 Ευρώ Τηλ. 210 5225479,
fax:210 5243345, e-mail: neapolitiki@pressline.gr


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 156 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55275906
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.