ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικόλογοι Πράσινοι , Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2004

Οικολόγοι Πράσινοι
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
www.ecogreens.gr
e-mail:
ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

FOLLOW THE WOMEN: Διεθνής πορεία γυναικών με ποδήλατα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο αγώνας για την ειρήνη και η αλληλεγγύη στους λαούς της Μέσης Ανατολής δεν περνούν μόνο μέσα από εκδηλώσεις και δημοσιεύματα. Με κορύφωση τη  θυσία της Ρέητσελ Κόρι, της νεαρής αμερικανίδας ακτιβίστριας που δολοφονήθηκε στις αρχές του 2003 από τον ισραηλινό στρατό, στην προσπάθειά της να σώσει σπίτι Παλαιστινίων από κατεδάφιση, μια σειρά διεθνείς οργανώσεις και πρωτοβουλίες έχουν αναπτύξει σημαντική δράση στις ίδιες τις χώρες της ταραγμένης περιοχής.

Ακολουθώντας μια τέτοια παράδοση, ξεκινά αυτές τις μέρες μια ακόμη διεθνής πρωτοβουλία. Με σύνθημα FOLLOW THE WOMEN (Ακολουθείστε τις Γυναίκες), εκατοντάδες γυναίκες θα συμμετέχουν σε πολυήμερη (18-25 Απριλίου) ποδηλατοδρομία ειρήνης που θα καλύψει συνολική διαδρομή 250 χιλιομέτρων, από τη Βηρυτό του Λιβάνου μέχρι το Αμάν της Ιορδανίας, μέσω Δαμασκού. Έχουν προηγηθεί αποστολές αλληλεγγύης στα Παλαιστινιακά  Εδάφη και προγράμματα φιλοξενίας παιδιών από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Στόχους της εκστρατείας αποτελούν επίσης η προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, η κατάρριψη επικίνδυνων μύθων για την περιοχή και η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις των συγκρούσεων στην καθημερινή ζωή των γυναικών και των παιδιών. Με αφετηρία τη Βρετανία η εκστρατεία έχει ήδη λάβει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα ενώ έχει εξασφαλίσει και ημιεπίσημη στήριξη από τις «Πρώτες Κυρίες» του Λιβάνου, της Συρίας και της Ιορδανίας.

Παρά την έλλειψη δημοσιότητας στη χώρα μας, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν 14 γυναίκες (και 4 ακόμη άνδρες, σε συνεργεία υποστήριξης). Οι ελληνικές συμμετοχές προέρχονται κυρίως από τους «Φίλους του Ποδηλάτου» και την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία. Εκατοντάδες ακόμη γυναίκες από 20 και πλέον χώρες -κυρίως της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής- πρόκειται να πάρουν μέρος στην πορεία ενώ ο αρχικός στόχος για 200 συμμετοχές φαίνεται να έχει ξεπεραστεί κατά 100%.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για τη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής ενώ χθες 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στην πλατεία μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν την πρωτοβουλία αυτή πολύ σημαντική για την προώθηση της αλληλεγγύης και της μη βίαιης δράσης. Εκπρόσωπός τους παρευρέθηκε στην εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ η ιστοσελίδα τους www.ecogreens.gr θα είναι ανοικτή για τη φιλοξενία υλικού και ανταποκρίσεων από την εξέλιξη της πορείας.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:
- Στην διεθνή ιστοσελίδα www.followthewomen.com
- Στο τηλέφωνο 6972 705062 (Τατιάνα Κυριακοπούλου)

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ποδηλατώντας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
www.followthewomen.com

Το “Ακολουθήστε Τις Γυναίκες” είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό γεγονός – μια πορεία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Από τις 18-25 Απριλίου 2004 πάνω από 200 γυναίκες από 20 και πλέον χώρες, θα ποδηλατούν από το Λίβανο, στη Συρία και στην Ιορδανία, όπου και θα τερματίσουν. Στην Ιορδανία οι ποδηλάτισσες θα παρακολουθήσουν τη διήμερη διάσκεψη γυναικών για την ειρήνη. Θα ποδηλατήσουν μόνο γυναίκες, ενώ άντρες θα συμμετέχουν ως μηχανικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι και κινητά συνεργεία.

Γιατί ποδήλατα; Απλά για να κινήσουμε το ενδιαφέρον. Πρώτη φορά στην ιστορία, συμβαίνει να ποδηλατούν δεκάδες γυναίκες στη Μέση Ανατολή, από χώρα σε χώρα. Είναι βέβαιο ότι αυτή η πρωτοβουλία θα προσελκύσει την προσοχή του τύπου και των μέσων ενημέρωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις ειρηνευτικές μας δράσεις.

Ο σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος το πόσο και πως έχουν επηρεάσει οι παρούσες  εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή, την καθημερινή ζωή των γυναικών και των παιδιών και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους πληθυσμούς. Επιπλέον, με το να ποδηλατήσουμε ελεύθερα και δημόσια στις εθνικές οδούς τριών χωρών της Μέσης Ανατολής, σκοπεύουμε να καταρρίψουμε το Δυτικό μύθο ότι η περιοχή είναι τόπος τρομοκρατών. Τέλος, υποστηρίζουμε μια κίνηση για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την κατανόηση αυτών των λαών. Λένε πως υπάρχει «ένας χαρτογραφημένος δρόμος για την ειρήνη», λοιπόν σκοπεύουμε να ποδηλατήσουμε σ’ αυτόν το δρόμο!

Οι ποδηλάτισσες του “Ακολουθήστε Τις Γυναίκες” είναι καθημερινές γυναίκες όλων των ηλικιών – κάποιες από τις οποίες δεν είχαν ανέβει ποτέ σε ποδήλατο προτού ξεκινήσουν την προπόνηση για αυτό το γεγονός. Μας τιμά να έχουμε την ενθουσιώδη υποστήριξη τριών καταπληκτικών γυναικών, της Πρώτης Κυρίας του Λιβάνου Κα Andree Lahoud, της Πρώτης Κυρίας της Συρίας Κα Asma Al-Assad, και της Αυτού Υψηλότης Πριγκίπισσας Basma Bint Talal της Ιορδανίας. Προερχόμαστε από διάφορες χώρες όπως, Κύπρος, Δανία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιράκ, Ιταλία, Ιορδανία, Λίβανος, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Παλαιστινιακά Εδάφη, Πορτογαλία, Ισπανία, Συρία, Σουηδία, Τουρκία, Τυνησία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ.

Σας παρακαλούμε να μας παρέχετε δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και να μας βοηθήσετε να το δημοσιοποιήσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε με colleenmcguire2003@yahoo.com, Λυδία Χατζηαλεξίου 210 677.6052 deliko3@hotmail.com,  Ελένη Ψαρουδάκη 210 802.1433

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 99 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58153984
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.