ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 03 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Έτσι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Περιβάλλον
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας , Τρίτη, 05 Ιούνιος 2007

Μέρα Περιβάλλοντος: Ώρα για Δράση!

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μέρα εφησυχασμού, για τις Οργανώσεις της Μαχόμενης Οικολογίας αλλά μέρα δράσης. Μια μέρα που πρέπει να σηματοδοτεί αγώνες οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίζονται όλο τον χρόνο με το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνουν όλοι την ημέρα αυτή.

Η Μαχόμενη Οικολογία είναι η μόνη μορφή Οικολογίας που έχει πραγματικό νόημα ύπαρξης σήμερα διότι σήμερα, η αειφόρος ανάπτυξη είναι κάτι που δεν έχει ακόμα γίνει πραγματικότητα σε κανένα μέρος του κόσμου. Ο μόνος τρόπος για να πλησιάσει μια κοινωνία στην αειφορία είναι μέσω σκληρών αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος. ΓιΆ αυτό πρέπει όλοι να στηρίζουμε και να τιμάμε καθημερινά τον θεσμό της Μαχόμενης Οικολογίας.

Τιμώντας λοιπόν, τον θεσμό αυτό, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας:

1) Ανήμερα της Ημέρας Περιβάλλοντος στις 18:30, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας θα παρευρεθεί, στους Στύλους Ολυμπίου Διός, σε συμπαράσταση στον Δήμο Ελληνικού, στην μεγάλη, ηρωική θα λέγαμε προσπάθειά τους για την διάσωση των παραλιών και του μοναδικής αξίας θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας, από το χτίσιμο. Θα παραδώσουμε συγχαρητήρια επιστολή στον Δήμαρχο και θα συμπορευτούμε στην μεγάλη πορεία που προγραμματίζεται προς το στο Σύνταγμα και μετά θα πάμε προς τον πρωθυπουργό όπου θα διεκδικήσουμε το να μην επιτραπεί κανένα κτίσμα σε παραλίες του πρώην χώρου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και σε άλλες παραλίες. Το ζήτημα αυτό, αφορά την Κέρκυρα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας. Για τις πολύπλευρες, οργανωμένες προσπάθειες οικοδόμησης των παραλιών έχει ήδη αναπτυχθεί πανελλήνιο μέτωπο σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που ανέδειξε την προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει η νομοθεσία.

2) Με σκοπό την καταστολή της ρύπανσης των οικοσυστημάτων και του ευρύτερου υδροφόρου ορίζοντα που ξεκινάει από την περιοχή Τεμπλονίου, καταθέτουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την παύση της λειτουργίας του «ΧΥΤΑ». Οι ατέλειωτες μηνύσεις, οι προανακρίσεις και οι αυτοψίες των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, των τελευταίων τεσσάρων ετών, έχουν μεν δικαιώσει τις θέσεις μας, αλλά δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα, ούτε, τουλάχιστον, προληπτικά για τον περιορισμό της ρύπανσης. Καταθέτουμε αίτηση για άμεση παύση λειτουργίας, ώστε να φέρουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών της. Ζητούμε από την δικαιοσύνη να κάνει δεκτή την αίτησή μας, ώστε να υποχρεωθούν οι αρμόδιοι να βρουν μια βιώσιμη λύση.

3) Καταγελούμε στην Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης την παράτυπη και παράνομη αρπαγή όλων των Αυτοκινήτων και όλων των κάδων της Ανακύκλωσης χαρτιού από συγκεκριμένους Δήμους και ζητούμε τις ενέργειές της ώστε να επιστραφούν και να αποδοθούν ευθύνες και κυρώσεις. Αν δεν επιστραφούν και δεν εξασφαλιστεί η αρτιότητά τους, τότε με τι θα γίνει η ανακύκλωση την οποία τόσοι και τόσοι δηλώνουν ότι «στηρίζουν» και «προωθούν»;

4) Στέλνουμε επείγουσα επιστολή – ένσταση προς τον Δήμο Λευκιμμαίων, τον Σύνδεσμο Καθαριότητας και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας ζητώντας τους να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Νότια Κέρκυρα. Εφόσον και οι τρεις φορείς δηλώνουν πραγματικοί υποστηρικτές της πραγματικής (και όχι εικονικής) ανακύκλωσης, την οποία σκοπεύουν να την προωθήσουν, όπως καθημερινά δηλώνουν, τότε τι χρειάζονται ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη; Το μόνο που χρειάζεται (και που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση), είναι ένας Νομαρχιακός ΧΥΤΥ. Ένας για όλο τον Νομό που θα κρατήσει πάνω από 30 χρόνια και αυτός θα πρέπει να είναι κάπου στο μέσον του Νομού. ¶ρα, αν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης σχεδιάζουν ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, Επέκταση ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και μικρούς ΧΥΤΑ στα μικρά ακριτικά νησιά, αυτό σημαίνει ότι προφανώς μας «εμπαίζουν» όταν λένε ότι αποσκοπούν σε μια οργανωμένη, μη εικονική και σωστή ανακύκλωση. Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι αυτά τα έργα σχεδιάζουν και βρίσκονται σε εξέλιξη.

5) Καταγγέλλει στην δασική υπηρεσία, ότι ενώ έχει μειωθεί η εξαγωγή ξύλου ελιάς, οι νταλίκες έχουν αρχίσει να μεταφέρουν σε μεγάλες ποσότητες δασική ξυλεία, την οποία μάλιστα χρησιμοποιούν για να κρύψουν ξυλεία ελιάς, την οποία τοποθετούν εσωτερικά της δασικής ξυλείας για να μην φαίνεται. Γνωρίζει η Δασική Υπηρεσία τι συμβαίνει; Υπάρχει υπηρεσιακός έλεγχος για τέτοιες περιπτώσεις; Έχουν υποπέσει στην αντίληψή της άλλες περιπτώσεις αποψίλωσης δασικής περιοχής; Δεν έγινε από κανέναν αντιληπτό, αυτό που γίνεται στην Εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας, δύο στροφές μετά τους «Γιατρώνες», πηγαίνοντας προς την πόλη; Μπροστά στα μάτια όλων, κάθε μέρα αποψιλώνονται δένδρα καθημερινά, όλο και περισσότερο! Πως είναι δυνατόν, η μισή Κέρκυρα να το βλέπει και να μην τους σταματάει κανείς;

6) Καταθέτει καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές για παράνομες κοπές δένδρων και καταπατήσεις, όπως στην Λαϊκή, στο κτήμα Βασιλάκη και στην Περιοχή Μπαρμπάτη.

7) Καταθέτει καταγγελίες για αυθαίρετες και επικίνδυνες μάντρες πάνω σε στροφές επί Εθνικής Οδού και επιχωματώσεις επιπλέον του ορίου, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά πολύ τον τελευταίο χρόνο.

Έτσι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο.
Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα
Αρ 15 τ.κ. 49100 Κέρκυρα
τηλ & φαξ 2661037761 & 6938712638
www.ecocorfu.gr info@ecocorfu.gr
αρ πρ. 89/2007 Κέρκυρα 04/06/2007.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 80 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55199891
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.