ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 03 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο Frank Timis, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και τα Πετρέλαια Καβά Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚΟ. , Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2003

O Vasile Frank Timis και οι Εντιμότατοι Φίλοι του.
Γνωρίστε τον άνθρωπο που ελέγχει τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, τα Πετρέλαια Καβάλας και τα πετρέλαια του ¶θω

Ο άνθρωπος που έχει εισέλθει δυναμικά στα ελληνικά πράγματα είναι Ρουμάνος που έφυγε από τη Ρουμανία το 1981 και εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία. Στην Αυστραλία καταδικάστηκε δύο φορές για κατοχή ηρωίνης σε εμπορεύσιμες ποσότητες (το 1990 και το 1994). Το 1994 επέστρεψε στη Ρουμανία με ένα φιλόδοξο σχέδιο: να εκμεταλλευτεί τα πλούσια κοιτάσματα χρυσού της Τρανσυλβανίας.

Οι φήμες για διαπλοκή του με πολιτικά πρόσωπα και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα οργιάζουν στη Ρουμανία. Το γεγονός είναι ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια, μέσα από ένα πολύπλοκο δίκτυο off-shore εταιρειών με έδρα το Μπαρμπάντος και τα Channel Islands, κατάφερε να βάλει στο χέρι το χρυσωρυχείο της Rosia Montana (η αξία του εκτιμάται στα $3 δις) και μια σειρά άλλων μεταλλείων που τα μοιρασε ανάμεσα στις εταιρείες του.

Είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος των εταιρειών GABRIEL RESOURCES, EUROPEAN GOLDFIELDS, REGAL PETROLEUM και άλλων. Μεταξύ των εταιρειών του υπάρχουν και μετοχικές σχέσεις και στη διοίκηση όλων εμφανίζονται πάντα τα ίδια, έμπιστά του, πρόσωπα. Μέχρι πρόσφατα ήταν Πρόεδρος σε όλες. Το Μάϊο 2003 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της GABRIEL μετά από "εσωτερική έρευνα" κατόπιν καταγγελιών για ανήθικη συμπεριφορά της Διοίκησης και ξέπλυμα χρήματος. Από το Μάϊο δεν «φαίνεται» ούτε στη Διοίκηση της EUROPEAN GOLDFIELDS και χρέη Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου εκτελεί ο Ed Baer, πρώην Αντιπρόεδρος της TVX Gold Inc.

a. Η GABRIEL RESOURCES έχει το χρυσωρυχείο της Rosia Montana. Το έργο θα είναι το μεγαλύτερο επιφανειακό χρυσωρυχείο της Ευρώπης, θα εκτοπίσει ένα χωριό με πάνω 2000 κατοίκους και θα καταστρέψει μοναδικές αρχαιότητες. Φυσικά οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν και το έργο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων διεθνώς. Περισσότερα στο www.rosiamontana.org

b. Τρεις από τους διευθυντές της GABRIEL αναμίχθηκαν στο σκάνδαλο EXALL-OLTCHIM που οδήγησε στην αποτυχία της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας χημικών OLTCHIM και σε καταγγελίες κατά του Ρουμανικού Δημοσίου.

c. Η EUROPEAN GOLDFIELDS έχει στην ιδιοκτησία της τεσσερις μεταλλευτικές παραχωρήσεις κοντά στη Rosia Montana - Certej, Baita, Bolcana and Zlatna. Το ποσοστό του Timis είναι 24%. Ποσοστό 9% ανήκει στο Golden Arrow Fund της Rothschild η οποία είχε χρηματοδοτήσει το χρυσωρυχείο της ESMERALDA στη Baia Mare, που προκάλεσε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Δούναβη στις αρχές του 2000.

d. Η REGAL PETROLEUΜ εξάγει φυσικό αέριο από την Ουκρανία. Σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας το 1994, η GAZPROM, η εταιρεία-γίγας της Ρωσίας αναφέρει ότι η REGAL συνεργάζεται με την Ουκρανική μαφία για να κλέβουν φυσικό αέριο από τους αγωγούς της και να το πουλάνε στη συνέχεια στη Ρουμανία. Συνέταιρός του Timis στην Ουκρανία είναι ο άλλος «διαπλεκόμενος» επιχειρηματίας της Ρουμανίας, Ovidiu Tender.

e. Το Μάρτιο 2003 η REGAL, μαζί με τον Αμερικανικό κολοσσό HALLIBURTON (που συνδέεται με τον Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. Dick Cheney) και την εταιρεία του Tender, TENDER S.A., συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Ρουμανικής εταιρείας πετρελαίου, PETROM. Η κοινοπραξία αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας φάση του διαγωνισμού, χωρίς καμμία αιτιολογία από τις Ρουμανικές αρχές. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο συνέταιρος των Timis και Tender, Willem Matser, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ, συνελήφθη στην Ολλανδία για ανάμιξη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος $200 εκατομμυρίων προερχόμενων από το εμπόριο ναρκωτικών της Κολομβίας.

(Πηγή: το website του Ρουμανικού Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας www.crji.org κ.α.)

H REGAL PETROLEUM και τα Πετρέλαια Καβάλας

H κοινοπραξία KAVALA OIL είναι από το 1999 η μοναδική εταιρεία που εκμεταλλεύεται πετρέλαιο στο Β.Αιγαίο, με εξουσιοδότηση του Ελληνικού Κράτους. Απαρτίζεται κατά 67% από την «ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε» και κατά 33% από το Συνεταιρισμό Εργαζομένων στα πετρέλαια. Πρόεδρος και κάτοχος του 60% (!) των μετοχών της ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗΣ είναι ο κ. Νικόλαος Λούτσιγκας.

Στις 26/9/03, η REGAL PETROLEUM, εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αποκτά τον έλεγχο του 86,11% της ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗΣ και κατά συνέπεια, το 57,69% της KAVALA OIL. Ιδρυτής, Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της REGAL είναι ο Ρουμάνος Vasile Frank Timis.

Στην ουσία δεν πρόκειται για αγορά. Η Regal δίνει για αντάλλαγμα 4.788.200 δικές της μετοχές. Παράλληλα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέρος της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του έργου. Υπάρχει κι ένας περίεργος όρος «αν παρά την εκπλήρωση ορισμένων όρων (;) οι Πωλητές δεν οριστικοποιήσουν την πώληση, θα πληρώσουν στη Regal το ποσό του 1.000.000 ευρώ»!

Μετά τη μεταβίβαση, Πρόεδρος της KAVALA OIL παραμένει ο Ν. Λούτσιγκας, ο οποίος μπαίνει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Regal, σα μη εκτελεστικός Διευθυντής. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Β. Παππάς γίνεται Αντιπρόεδρος και δύο στελέχη της REGAL - ο Glenn Featherby και ο Guenter Nolte - μπαίνουν στο Δ.Σ. της KAVALA OIL. O Frank Timis ανακηρύσσεται επίτιμος Πρόεδρος!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Εργαζομένων στα Πετρέλαια, Βαγγέλη Παππά, η πράξη της «εκχώρησης» των μετοχών έχει την υπογραφή του ¶κη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών είναι ενήμερο και σύμφωνο με τις εξελίξεις.

Στις 10 Νοεμβρίου έγινε παρουσίαση του νέου ερευνητικού προγράμματος της Kavala Oil, παρουσία του νέου επενδυτή Frank Timis και απουσία του επίσημου προσκεκλημένου ¶κη Τοσχατζόπουλου. Ο Timis παρουσιάζεται ως «ο άνθρωπος που έσωσε την KAVALA OIL από βέβαιο θάνατο»!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί δεν έγινε ένας επίσημος διεθνής διαγωνισμός, ο κ.Παππάς απάντησε: «Μια τέτοια διαδικασία θα καθυστερούσε κατά 2-3 χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους»! Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ.Παππάς απαγόρευσε στους δημοσιογράφους ερωτήσεις σχετικά με τη συμφωνία και το παρελθόν της Regal, λέγοντας ότι θα δεχθεί ερωτήσεις μόνο σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Όταν ρωτήθηκε για το σκοτεινό παρελθόν του «επενδυτή», έκλεισε τη συζήτηση!

(Πηγές: το website της Regal Petroleum και το www.kavalanet.gr)

Η EUROPEAN GOLDFIELDS και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Στις 12/12/03, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας «μεταβιβάστηκαν» από το Ελληνικό Δημόσιο σε κοινοπραξία ελληνικών και ξένων συμφερόντων με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.». Τα ξένα συμφέροντα είναι η EUROPEAN GOLDFIELDS του κ. Frank Timis.

Τα Μ.Κ. μεταβιβάστηκαν από τον κ. Πάχτα για το εξευτελιστικό τίμημα των 11 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση έγινε απευθείας, χωρίς διαγωνισμό λόγω «της ανάγκης συνέχισης μιας οικονομικής δραστηριότητας κρίσιμης για την εν γένει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Χαλκιδικής και για την απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού της». Και πάλι πρόσχημα οι εργαζόμενοι.

Τα Πετρέλαια του ¶θω

Η DENISON ENERGY, ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας που εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια Καβάλας μέχρι το 1999, είναι κάτοχος του 75% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου που έχουν εντοπισθεί μεταξύ Θάσου- Αγίου Όρους, σε έκταση 984,78 στρεμμάτων. Το υπόλοιπο 25% ανήκει στα ΕΛΠΕ.

Παράλληλα με την «εξαγορά» της KAVALA OIL από τη REGAL, μια άλλη εταιρεία συμφερόντων του Timis, η EUROPEAN HYDROCARBONS LIMITED ("EHL") μπαίνει σε συμφωνία με τη DENISON και αποκτά το δικαίωμα να αγοράσει τα δικαιώματα έρευνας στη συγκεκριμένη περιοχή, δυτικά της Θάσου. Το 30% της EHL και άρα και των πετρελαίων του ¶θω, ανήκει πλέον στον Frank Timis!

(Σημείωση: Η EHL ειναι θυγατρική μιας εταιρείας με το όνομα DESIRE PETROLEUM, στην οποία ποσοστό 7,6% κατέχει η GreenwHich Resources, η εταιρεία που έχει και το χρυσωρυχείο των Σαπών στη Ροδόπη. Μάλιστα Πρόεδρος της DESIRE είναι ο Πρόεδρος της GREENWHICΗ! Μικρός που είναι ο κόσμος!)

Ο πρώτος στόχος της "νέας KAVALA OIL" είναι το κοίτασμα της Καλλιράχης, όπου έχει εγκατασταθεί ήδη γεωτρύπανο (που ανήκει στη Ρουμανική PETROM). Ωστόσο, τοπική εφημερίδα της Καβάλας λέει ότι το γεωτρύπανο δεν είναι ακριβώς στην Καλλιράχη, αλλά στα μισά της απόστασης Θάσου-¶θω.

Για την εκμετάλλευση των πετρελαίων του ¶θω θα χρειαστεί μια ζώνη χερσαίων εγκαταστάσεων, η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει στο ¶γιο Όρος. Μία λύση είναι οι χερσαίες εγκαταστάσεις της KAVALA OIL που ανήκουν στον Frank Timis και απέχουν περίπου 30 ναυτικά μίλια από το κοίτασμα. Υπάρχουν όμως και η Ολυμπιάδα και το Στρατώνι που απέχουν περίπου 23 μίλια. Και οι δύο περιοχές είναι θεσμοθετημένες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) από το 1973 και το 1976 και ανήκουν πλέον στον Frank Timis!

Σημειώνεται ότι οι Κυβερνητικοί σχεδιασμοί θέλουν την ανατολική Μακεδονία περιοχή βαριάς βιομηχανίας και μελλοντικό ενεργειακό κόμβο της Β. Ελλάδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" της Καβάλας, 2 από τις 5 εταιρείες πετρελαιοειδών που έπιδιώκουν την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων στη Βάσοβα, στο ανατολικό τμήμα του Νομού Καβάλας, έχουν ήδη λάβει άδεια χρήσης του αιγιαλού από το Υπ. Οικονομικών. Η Βάσοβα είναι βιότοπος προστατευόμενος από τη συνθήκη Ramsar, πρόσφατα όμως η Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Βάσω Παπανδρέου απέρριψε αίτημα του νομάρχη Καβάλας να αποχαρακτηριστεί από περιοχή βιομηχανιών υψηλής όχλησης και να γίνει μεσαίας ή χαμηλής όχλησης.

(Πηγές: τα website των εταιρειών: Regal Petroleum, Greenwhich Resources, Desire Petroleum και το www.kavalanet.gr)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS
Γαζή 216, 382.22-Βόλος / Gazi 216, 382.22-VOLOS
Tel-Fax: ++30 421 38387, Tel: ++30 421 20620 e-mail:
eco-net@otenet.gr

KOINH ANAKOINΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚΟ.)
και
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Η Μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο «Νέο Επενδυτικό Σχήμα» -

Το Νέο Μέγα Σκάνδαλο!

Περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.antigold.gr/archive/14.12.03.htm

15 Δεκεμβρίου 2003 - Στις 12 Δεκεμβρίου 2003, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Πάχτας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της εταιρίας TVX HELLAS A.E. σε κοινοπραξία ελληνικών και ξένων συμφερόντων. Προηγήθηκε η υπογραφή σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της TVX HELLAS με την οποία περιήλθε η επιχείρηση των Μεταλλείων στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του οποίου μεταβιβάσθηκε στους νέους επενδυτές.

Αν η σύμβαση πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην TVX το 1995 ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο, ωστόσο ωχριά μπροστά σε αυτό που επιχειρείται να γίνει σήμερα.

Πιστεύουμε ότι σήμερα έχουμε να κάνουμε με δύο ξεχωριστά σκάνδαλα. Το πρώτο είναι ο τρόπος με τον οποίο η ιδιοκτησία της πτωχευμένης εταιρείας TVX HELLAS περιήλθε στην κυριότητα του Δημοσίου. Η ιδιοκτήτρια της TVX, KINROSS, η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό ανακοίνωνε στους μετόχους της ότι όχι μόνο δεν παραιτείται από τα Ελληνικά Μεταλλεία, αλλά αντίθετα αξιώνει από το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους $300 εκατ., εμφανίζεται να αποσύρει τις απαιτήσεις της. Και επιπλέον, να πληρώνει όλα τα χρέη της TVX HELLAS και να αποχωρεί πλήρως από την ιδιοκτησία της στην Ελλάδα! Αυτά όμως είναι σενάρια για αφελείς και καμμία σχέση δεν έχουν με το σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων.

Το δεύτερο σκάνδαλο είναι η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο νεφελώδες "νέο επενδυτικό σχήμα". Είναι αστείο να συζητάμε για "διαφάνεια" της διαδικασίας. Τα μεταλλεία και το σύνολο της περιουσίας της TVX στη βόρεια Χαλκιδική μεταβιβάζονται απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, με εξευτελιστικό τίμημα, σε «επενδυτές» της αποκλειστικής επιλογής του κ. Πάχτα. Τα 11,5 δις που πλήρωσε η TVX το 1995 έγιναν 3,7 δις (11 εκατ. ευρώ) το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η αξία των στοκαρισμένων μεταλλικών συμπυκνωμάτων ανέρχεται σε περίπου 91 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο σχήμα αποτελούν κατά 51% ξένοι επενδυτές και κατά 49% Έλληνες επενδυτές, με επικεφαλής την κατασκευαστική εταιρία ΑΚΤΩΡ. Ο μόνος ξένος επενδυτής που κατονομάζεται είναι η EUROPEAN GOLDFIELDS, εταιρεία του «σκοτεινού» Ρουμάνου επιχειρηματία Frank Timis που έχει καταδικαστεί δύο φορές για εμπόριο ναρκωτικών και το όνομά του έχει συνδεθεί με ξέπλυμα χρήματος. Τα ευϋπόληπτα τραπεζικά ιδρύματα που εμφανίζονται στην ανακοίνωση του κ. Πάχτα σαν "βασικοί μέτοχοι" της EUROPEAN GOLDFIELDS είναι απλώς προπέτασμα καπνού, καθώς ο βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο ιδρυτής της Frank Timis, με ποσοστό περίπου 24%. Η δε Rothschild, κάτοχος του 9% της EUROPEAN GOLDFIELDS, είχε χρηματοδοτήσει το χρυσωρυχείο στη Baia Mare της Ρουμανίας που προκάλεσε τη γνωστή καταστροφή στις αρχές του 2000.

Έναντι του τρομερού ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλε, το νέο επενδυτικό σχήμα δεν αναλαμβάνει απολύτως καμμία υποχρέωση. Η συμβαση περιέχει μόνο, γενικά κι αόριστα, την υποχρέωση της εταιρείας να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων και της μεταλλουργίας χρυσού μέσα σε 2 χρόνια. Χωρίς χρονοδιαγράμματα και οικονομικές ρήτρες και χωρίς καμμία απολύτως υποχρέωση απέναντι στους 471 πρώην εργαζόμενους στο μεταλλείο, οι οποίοι απολύθηκαν όλοι. Έτσι αναιρείται ο βασικός λόγος που επικαλείται η Κυβέρνηση για τη μεταβίβαση των μεταλλείων - η διασφάλιση της εργασίας στην βόρεια Χαλκιδική.

Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει την κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης με νόμο από την Ελληνική Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες. Κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής επιλέχθηκε να κατατεθεί σαν τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, καθώς σαν τροπολογία δεν θα περάσει από τον έλεγχο της Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Συμβουλίου Επικρατείας.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:Κανέλλης Γιώργος, ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚΟ.
Καδόγλου Μαρία, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 62 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56173869
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.