ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Δευτέρα 30 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη"
Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη" , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10 Απριλίου 2007

Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής - κατ΄ εντολή του κ. Δημάρχου - η Πρόεδρος κ. Σκραφνάκη απέσυρε από την Ημερήσια Διάταξη τα τρία πρώτα θέματα που αφορούσαν την ανάκληση ή οριστική αφαίρεση της αδείας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χωρίς καμιά εξήγηση, καμιά δήλωση πρόθεσης επόμενων ενεργειών ή οτιδήποτε άλλο. Τι συνέβη:

Την Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2007, στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Δημαρχιακή Επιτροπή (Δ.Ε) κλήθηκε, μετά από αναφορές της Δ/νσης Υγιεινής και της Δημοτικής Αστυνομίας να αποφασίσει την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της αδείας λειτουργίας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) επί της οδού Αρκολέοντος (πάρκο Θεοτοκόπουλου). Αιτία, η ουσιώδης παραβίαση της άδειας λειτουργίας του αφού διέθετε 70 καθίσματα επί του πεζόδρομου αντί των 18 καθισμάτων που προέβλεπε η άδειά του. Την ευθύνη μιάς τέτοιας απόφασης πράγματι έχει η Δ.Ε και μάλιστα εντός 20 ημερών από τη γνωστοποίηση του θέματος (έγγραφο 10325/21-3-2007 της Δημοτικής Αστυνομίας).

Προκάλεσε όμως εντύπωση στη Δ.Ε η επιλεκτική αντιμετώπιση ενός μόνο καταστήματος, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως και στα πέντε (5) λειτουργούντα παρεμφερή καταστήματα της Αρκολέοντος υπάρχει σχετικό ή αντίστοιχο πρόβλημα. Αποφάσισε λοιπόν η Δ.Ε (απόφαση 171/2007), και μάλιστα ομόφωνα, να αναβάλει το θέμα και μέσα στην προθεσμία του 20ημέρου να συνεδριάσει ξανά (σήμερα 10-4-2007) και να εξετάσει συνολικά τη νομιμότητα λειτουργίας όλων των μπαρ του πεζοδρόμου, αφού πρώτα ελεγχθεί από τη Δημοτική Αστυνομία η νομιμότητα λειτουργίας τους.

Ο έλεγχος αυτός πράγματι έγινε την επομένη, Μ. Τρίτη 3 Απριλίου, και η έκθεση της δημοτικής αστυνομίας είναι αποκαλυπτική. Κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) δε λειτουργεί νόμιμα. Τα δύο (2) στερούνται παντελώς αδείας και τα υπόλοιπα τρία (3) που είχαν προγενέστερες άδειες τις παραβιάζουν κατάφωρα διαθέτοντας πολλαπλάσια τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνοντας υπέρμετρα το δημόσιο χώρο και στερούνται άδειας χρήσης μουσικής.

Με αυτή την έκθεση στα χέρια της η Δ.Ε κλήθηκε σήμερα να πάρει αποφάσεις για την αναστολή ή οριστική αφαίρεση της άδειας όσων διέθεταν άδεια και το σφράγισμα των καταστημάτων που δεν διέθεταν καθόλου. Αντ΄ αυτών, όπως λέμε στην αρχή, το θέμα απεσύρθη κι έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Χαρακτηριστική ήταν και η "ομολογία" του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Περισυνάκη πως αν εφαρμοστούν στην πόλη μας οι Νόμοι θα πρέπει να κλείσει το 70% των καταστημάτων της πόλης και τέτοια ευθύνη δεν μπορούμε να σηκώσουμε…… Την αποκλειστική ευθύνη για την παρέλευση του 20ημέρου που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας έχει η Δημοτική Αρχή που απέσυρε το θέμα, ευθύνη που προβλέπεται και διώκεται και από τον Ποινικό Κώδικα.

Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι καταγγελίες μας την προεκλογική περίοδο πως η παρανομία ζει και βασιλεύει στην πόλη γύρω από το θέμα της άδειας και των όρων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με συνυπευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής. Γιατί, τέσσερα χρόνια τώρα, δεν θέλησε να βάλει τάξη διαφυλάττοντας το δημόσιο χώρο από κάθε λογής καταπατητές αλλά προπάντων να διαφυλάξει την υγεία των δημοτών εξασφαλίζοντας τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Λέμε συνυπευθυνότητα γιατί όχι μόνο δεν εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία που είναι πλήρης και σαφής, αλλά και γιατί συμβάλει με τον τρόπο της στη διαιώνιση του παράνομου καθεστώτος.

- Ποιος την εμποδίζει χρόνια τώρα και δεν παραλαμβάνει τα έργα που εκτελούνται, έστω μέσω της διαδικασίας της "Διοικητικής παραλαβής σε χρήση" (άρθρο 56 του Π.Δ 609/85 περί Δημοσίων Έργων), αφού τα έργα έτσι κι αλλιώς δίνονται σε χρήση;

- Πού είναι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας και τι αποτελέσματα έχουν φέρει;

- Να θυμίσουμε πως από τις 6 Ιουλίου 2006 έχουμε ζητήσει εγγράφως να μας χορηγηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και η Δημοτική Αρχή κωφεύει;

- Πότε θα σπάσει ο ομφάλιος λώρος ιδιωτικών συμφερόντων και Δήμου κι ο καθένας να ελέγχεται αν κάνει σωστά το δουλειά του με βάση πάντα το θεσμοθετημένο ρόλο του για να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό όφελος;

Το θέμα φυσικά έχει πολλές πλευρές και πολύ περισσότερες διαστάσεις. Τώρα μόλις άνοιξε. Η συνέχεια θα είναι μακρά και πολύ αποκαλυπτική των προθέσεων και του ρόλου του καθενός. Και φυσικά θα επανέλθουμε.

Καλή Ανάσταση λοιπόν πεζοί, παιδιά, ποδηλάτες, μωρά. Η Κυριακή του Θωμά είναι κοντά.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη"
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ 32-34
ΤΗΛ. 2810.300632 – 2810.300633
FAX : 2810.300634
www.filopolis.gr – e-mail: info@filopolis.gr


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 158 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57018240
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.