ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 26 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος 17 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
yioryosspyridakis , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2007
Στο editorial o Κώστας Κόλμερ χαρτογραφεί το ενεργειακό παιχνίδι των Βαλκανίων και την μέχρι τώρα στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία γίνεται έρμαιο των ξένων συμφερόντων.

Ο Γιάννης Ζέρβας αναφέρεται στο Ιράκ και στο τι θα γίνει όταν αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός, καθώς οι αντιμαχόμενες ομάδες θα εμπλακούν σε μία ακόμα πιο χαώδη σύγκρουση, ενώ το Ιράν θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στο Σιιτικό Ιράκ. Ο Φάνης Μαλκίδης μο φλέγον θέμα του Κοσσυφοπεδίου προειδοποιεί ότι η ιδέα μιας Μεγάλης Αλβανίας δεν είναι καθόλου ξεπερασμένη και ο Χάρης Τσιτσόπουλος προτείνει μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική για την αντιμετώπιση του AIDS.

Στα εν οίκω, ο A.Δ. Παπαγιαννίδης πραγματεύεται την αντιμετώπιση του Συντάγματος από τους πολιτικούς ως πατσαβούρα, η οποία τσαλαπατείται για να εξυπηρετήσει τα εκάστοτε συμφέροντα, ενώ ο Δημήτρης Πολίτης εξηγεί γατί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ακατάλληλος ηγέτης. Ο Νίκος Λιναρδάτος ιχνηλατεί την παρουσίαση της υπόθεσης δολοφονίας του τέως διοικητή του ΙΚΑ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη συνέχεια φιλοξενείται συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου. Ο Αλέξανδρος Σ. Καριώτογλου ανιχνεύει τις σχέσεις της Εκκλησίας με το κράτος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος στοιχειοθετεί το πολιτικό Βατερλώ της Μαριέττας Γιαννάκου. Ο ¶ρης Μπιτζένης ορίζει την ελληνική "ανοσία" στη διαφθορά ως "πλεονέκτημα" των ελλήνων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες του εξωτερικού και ο Δημήτρης Κουτσονίκας δικαιολογεί την συμμετοχή μόνο μεγαλοεπενδυτών στις τελευταίες ανοδικές κινήσεις του δέικτη.

Ο Γιάννης Σακιώτης καλεί την Κύπρο να "αγνοήσει προς το παρόν" τα αποθέματά της σε πετρέλαιο, όχι φοβούμενη τις τουρκικές φωνασκίες και τραμπουκισμούς, αλλά σεβόμενη την επείγουσα οικουμενική ανάγκη για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο φάκελος του τεύχους φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των Ιμίων με σημαντικές αποκαλύψεις. Στον φάκελο αρθρογραφούν οι: Α. Δ. Παπαγιαννίδης, Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, Ιωάννης Στάγκας, Δημήτριος Δήμου, Νίκος Ράπτης, Μελέτης Μελετόπουλος. Επίσης, φιλοξενείται εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Ναυάρχου, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Λυμπέρη.

Στην υπόλοιπη θεματολογία ο Ανδρέας Καμπάνης στα "Πολιτιστικά Ιδιότροπά" του αναζητά σημάδια ευπρεπούς συμπεριφοράς στην σημερινή ελληνική καθημερινότητα, ενώ ο Γιάννης Δρακόπουλος πάει Θέατρο και μας προτείνει να δούμε "Ερρίκος ο Δ'" του Πιραντέλλο. Στις υπόλοιπες μόνιμες στήλες ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας παρουσιάζει την καινούργια δημιουργία του Κλίντ Ίστγουντ "Γράμματα από την Ιβοζίμα" (Κινηματογράφος), ο Μελέτης Μελετόπουλος αναφέρεται στα 45 χρόνια του περιοδικού "Ευθύνη" και ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο των Παπαθεμελή-Κουλουμπή, "To επιθυμητό και το εφικτό στην εξωτερική μας πολιτική" από τις εκδόσεις Καστανιώτη (Βιβλίο). Τέλος, στο "Scripta Mannent" αυτού του μήνα ο Μ. Αμάραντος αναφέρεται με νοσταλγία στην νεολαία του 70', ενώ στο καθιερωμένο πλέον σταυρόλεξό του, ο Νίκος Λιναρδάτος, δοκιμάζει της γνώσεις αλλά και τις ικανότητες μας στο λύσιμο.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή τεύχους: 4 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 35 Ευρώ

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλ. 210 5225479,
fax:210 5243345,
e-mail: neapolitiki@pressline.gr


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 217 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55083019
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.