ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 24 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Και πάλι στους δρόμους για το ΝΑΤΟϊκό λιμάνι στη Ν. Πέρ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Θάλασσα - Ακτές
Από το www.kavalanet.gr , Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2007

Από το www.kavalanet.gr

Στους δρόμους βγαίνει και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Ν. Πέραμο, μετά την απόφαση του Δήμου Ελευθερών να πει ναι στην εκτέλεση έργων στην περιοχή από το ΓΕΝ.

Το 2003 το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευθερών είχε απορρίψει την πρόταση του ΓΕΝ για εκτέλεση έργων στο λιμάνι της Νέας Περάμου, απορρίπτοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ΝΑΤΟ και τους σκοπούς του. Η απόφαση αυτή συνόψιζε ουσιαστικά τη μαζική αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι είχαν κάνει σαφή την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο χρήσης του λιμανιού από το ΝΑΤΟ. Τέσσερα χρόνια μετά, το ΓΕΝ ζήτησε από το Δήμο Ελευθερών να εκφράσει εκ νέου την άποψή του. Αυτό συνέβη τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου το Σώμα κατά πλειοψηφία είπε «ναι» στο ΝΑΤΟϊκό λιμάνι, ωστόσο υπό ορισμένους όρους. Ξεκάθαρο «όχι» είπε η αντιπολίτευση, αφού ουσιαστικά δεν είχε αλλάξει κάτι στην πρόταση του ΓΕΝ.

Η νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθερών, που ήρθε να αναιρέσει την προηγούμενη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς και την επανενεργοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΝΑΤΟϊκού λιμανιού. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση στις 22 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, για να εξεταστούν οι εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, με νέες κινητοποιήσεις. Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι θα ζητηθεί η συνδρομή φορέων από όλο το νομό, αλλά και από άλλους νομούς, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2003.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων, σκοπεύοντας να διατυπώσουν άποψη υπέρ ενός τουριστικού μοντέλου ανάπτυξης. Σε αυτόν ακριβώς τον άξονα θα κινηθεί κυρίως η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή, ύστερα από την πρόσφατη και αιφνιδιαστική επαναφορά του θέματος « λιμενικές ευκολίες στις Ελευθερές Καβάλας » από το Γ.Ε.Ν., που εσπευσμένα συζητήθηκε τη Μ. Τετάρτη 4-4-2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, συνεδρίασε, επαναδραστηριοποιείται και παραμένει στις αρχικές της θέσεις:

ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΝΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΝΑΙ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Πρόκειται για το ίδιο τερατούργημα, που προγραμματιζόταν προ τετραετίας για τις ανάγκες και με χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ, εντελώς ξένο με τις ανάγκες του τόπου μας, τον ήπιο τρόπο ανάπτυξής του και με τη φυσιογνωμία της περιοχής μας, ενός θέρετρου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,

ΓιΆ αυτό, όπως τότε αντιταχθήκαμε μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας στην κατασκευή του, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή μεγάλης στρατιωτικής και βαριάς λιμενικής εγκατάστασης, που θα καταστρέψει την περιοχή, θα υπονομεύσει την ανάπτυξή της και θα τη μετατρέψει αργά ή γρήγορα σε πολεμικό ορμητήριο.

Είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου- μαρίνας, αντίστοιχου με τον χαρακτήρα της περιοχής, όπως σχεδιάστηκε εδώ και χρόνια και παραμένει ημιτελές.

Θεωρούμε πως, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα , πρέπει να έχει λόγο ο λαός και καλούμε σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τις εξελίξεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2007 ΩΡΑ 7 ΜΜ ΚΑΦΕ ΕΔΕΜ- Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 76 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57575257
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.