ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 02 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ίαση και το ιερό Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κοινότητες, Χωριά ειρήνης, Tamera
Σόνια Χάιδα , Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2007
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

σήμερα φεύγουν η Σαμπίνε Λίχτενφελς και ο Μπένιαμιν φον Μέντελσονν για το χωριό ειρήνης Σαν Χοσέ στην Κολομβία. Εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται ήδη εκεί πέντε άλλα μέλη από την Ταμέρα. Το Σαν Χοσέ είναι ένα χωριό στην Κολομβία που δεν έχουν όπλα και δεν έχουν καμία συνεργασία με τους στρατιωτικούς, παραστρατιωτικούς ή τους επαναστάτες της βίας. Δεν αποδέχονται στο χωριό τους καμία μορφή βίας και για κανένα λόγο, παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες στην Κολομβία. Αυτοί χρειάζονται κυρίως διεθνή προστασία ώστε να γίνει γνωστή στον κόσμο η ύπαρξη τους και να μην μπορούν να τους εξολοθρεύσουν εύκολα ο κολομβιανός στρατός.

Μακάρι να βοηθήσει αυτή η συνάντηση στη δύναμη και την προστασία αυτής της κοινότητας.

Το κείμενο που σας στέλνω σήμερα είναι από το κεφάλαιο «το σχέδιο για την ίαση» από το βιβλίο «το ιερό πρότυπο», του Ντίτερ Ντουμ. Μιλάει για την ίαση, θεραπεία με την ευρύτερη της έννοια. Το ακέραιο, το σώο, το υγιής αυτό που είναι συνδεδεμένο με το όλο, ανεξάρτητα με την προσωρινή ασθένεια.

Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται επίσης σύνδεση του υγιής, σώου με το ιερό, όσιο. Ξέρω ότι σε πολλούς η λέξεις ιερό ή άγιο προκαλούν αντίδραση και την καταλαβαίνω, γιατί ιστορικά έχουν πολλές φορές χρησιμοποιηθεί για να κρατήσουν τον κόσμο σε ύπνωση. «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» έχει πει ο Καρλ Μαρξ. Όμως αν παραμείνουμε μόνο σε αντίδραση, μπλοκάρουμε το κανάλι σε μία κοσμική ενέργεια που θέλει να ρεύσει μέσα μας και που αυτή δημιουργεί θεραπεία, γιατί έτσι ανοίγουμε λίγο ακόμη την καρδιά μας, που για πολλούς λόγους προστασίας την κρατάμε κλειστή. Σε μία θεραπευόμενη κοινωνία, η θρησκεία, η αγάπη, η ειρήνη και η ζωή θα είναι σχεδόν ταυτόσημες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σόνια Χάιδα

Η ίαση και το ιερό

Η θεραπεία (ίαση) ακολουθεί μέσα από τη μεταλλαγή
από το πρότυπο του φόβου και της βίας,
στο ιερό πρότυπο της ζωής.

Το ιερό, άγιο είναι το όλο. Η θεραπεία δημιουργείτε μέσα από τη σύνδεση με το όλο. Σε αυτή τη σύνδεση αιωρείται μία θεϊκή ενέργεια, ακόμη και στις πιο βέβηλες πράξεις. Η ίαση είναι αγιασμός και ο αγιασμός είναι ίαση. Σε αυτή την σχέση βρίσκονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ζωής. Όσο περισσότερο συνδεόμαστε με το πρότυπο της ζωής, παρά με τις προσωρινές μας βλάβες, τόσο περισσότερη θεραπευτική δύναμη μπορεί να δρα μέσα μας. Η θεραπεία είναι επίσης δυνατή μέσα από ένα υψηλό και διευρυμένο ενεργειακό χώρο. Όσο ευρύτερος είναι ο ενεργειακός σου χώρος, τόσο πιο ελεύθερο είναι το κορμί σου και η ψυχή σου...

Δεν είναι πια κανείς μόνος του. Αυτή η σύνδεση, αυτή η άρση του χωρισμού είναι αυτή που φέρνει τη θεραπεία. Εκεί που συναντούμε το άγιο, δημιουργείτε κατ' ευθείαν μεταμόρφωση, κάτι μας αγγίζει με δέρμα και τρίχωμα και στέλνει την πληροφορία του σε κάθε κύτταρο. Με κάθε πράξη που κάνουμε μέσα από τη σύνδεση με το ιερό πρότυπο, θέτουμε σε κίνηση θεραπευτικές δυνάμεις. Αυτή είναι η «συνταγή» όλων των πραγματικών σαμάνων, όλων των θεραπευτών που έχουν γνώση και σε όλων των θεραπειών που δημιουργούνται «λόγω της πίστης».

Κάθε πράξη με την οποία υποδεχόμαστε και τιμούμε το άγιο, φέρνει θεραπεία σε εμάς και στους άλλους ανεξάρτητα από την αρρώστια που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, με τέτοιες πράξεις αλλάζουμε το εσωτερικό μας πρότυπο και αυτό δημιουργεί ένα άλλο «πρόγραμμα» ένα άλλο «software» για την υποδοχή και την επεξεργασία των ενεργειών και των πληροφοριών που έρχονται από το σύμπαν και ενώνονται μέσα μας. Πάντα σε κάθε στιγμή. Μέσα από το πρότυπο του φόβου ή της βίας, δημιουργείτε ένας συνδυασμός δυνάμεων ο οποίος υπηρετεί την κατάσταση του χωρισμού.

Μέσα από το ιερό πρότυπο δημιουργείτε ένας συνδυασμός δυνάμεων ο οποίος υπηρετεί την κατάσταση της σύνδεσης. Τον «διακόπτη» που φέρνει την αλλαγή από τη μία κατάσταση στην άλλη, τον χειριζόμαστε εμείς, όσο είμαστε συνειδητοί για αυτά που κάνουμε. Τις περισσότερες φορές μέχρι τώρα αφήναμε τον χειρισμό αυτού του διακόπτη στις διαθέσεις και τα δεδομένα του εξωτερικού κόσμου, της μοίρας και έτσι παραδινόμασταν σε ξένες δυνάμεις και απ' αυτές εξαρτώταν εάν η ζωή μας ήταν καλή ή όχι. Για να έχει διάρκεια ο δρόμος της θεραπείας μας πρέπει να πάρουμε την υπευθυνότητα για το χειρισμό αυτού του διακόπτη. Η λέξη «αυτονομία» έχει εδώ μία πολύ βαθιά σημασία. Είναι μία λέξη κλειδί για τη θεραπεία. Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να αποφασίσει πιο πρότυπο θα ακολουθήσουμε. Ο Θεός, η Θεά, οι δυνάμεις της δημιουργίας μπορούν να ρεύσουν μέσα μας, εάν εμείς πάρουμε την κατάλληλη απόφαση. Την απόφαση να ζήσουμε μία ιερή ζωή, πρέπει να την πάρουμε εμείς, όλα τα άλλα έρχονται από το σύμπαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα
www.tamera.org


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 54 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55186303
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.