ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Παράνομη διακίνηση και εμπορία κατοικίδιων ζώων Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Δικαιώματα των ζώων
Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος (ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.Ε , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια η Συνομοσπονδία μας αγωνίζεται να καταπολεμήσει το οργανωμένο παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων της Ελλάδας προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής, που πραγματοποιείται μέσω της "φιλοζωικής" δράσης Σωματείων τα οποία διευθύνονται, κυρίως, από αλλοδαπούς αλλά και από Έλληνες.

Παρά τις από τριετίας αλλεπάλληλες ενέργειες και εκκλήσεις μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια Υπουργεία, για την συμπλήρωση του Ν.3170/2003 "περί προστασίας των ζώων" και την νομοθέτηση του υπ΄αρ. 998/2003 Ευρωπαϊκού Κανονισμού "περί της μη εμπορικού χαρακτήρα διακίνησης κατοικίδιων ζώων", και παρά τη σύλληψη μαζικών αποστολών ζώων στο λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο Αθηνών από μέλη της Συνομοσπονδίας μας, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν απάντηση, στις επικλήσεις μας.

Η αδιάφορη αυτή στάση της Πολιτείας μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται της εθνικής αλλά και της ατομικής μας ηθικής και αξιοπρέπειας, μας επέβαλε να προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα, αλλά και τα άλλα εμπλεκόμενα Κράτη.

Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σαν Ευρωπαίοι πολίτες, επειδή, πιστεύουμε ότι η Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν αρκεί μόνο να υπογράφεται αλλά πρέπει και να τηρείται από όλους, ακόμη και όταν αφορά τη προστασία ανυπεράσπιστων ζώων, και επειδή δεν ανεχόμαστε πλέον να συγκαλύπτονται με διάφορες προφάσεις και μεθόδους, γεγονότα τα οποία ντροπιάζουν τη χώρα μας και είναι γνωστά παγκοσμίως.

Επισυνάπτουμε αντίγραφο της επιστολής που στείλαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Την επιστολή συνόδευε φάκελος με στοιχεία αποδεικτικά όσων αναφέρουμε.

 Η Πρόεδρος

Ιωάννα Γκαραγκούνη

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ)
(Αρ.Εγκρ.Πολ.Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/85)
Ευεργ.Γιαβάση 71, Αγία Παρασκευή 15341
Τηλ. 210 6527014, Φάξ 22920 69186


Ακολουθεί η επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ)
(Αρ.Εγκρ.Πολ.Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/85)
Ευεργ.Γιαβάση 71, Αγία Παρασκευή 15341
Τηλ. 210 6527014, Φάξ 22920 69186


Αθήνα, 1 Μαρτίου 2007

Mr. Bernard Van Goethem
Director
Animal Health and Welfare
EUROPEAN COMMISSION
B-1049 Bruxelles

Θέμα: Παράνομη διακίνηση και εμπορία κατοικίδιων ζώων

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σε σας μη έχοντας άλλη διέξοδο μετά τις τεράστιες, αλλά άκαρπες, προσπάθειές μας προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι, μέσα στα όρια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, διεξάγεται παράνομη διακίνηση και εμπόριο αδέσποτων κατοικίδιων ζώων, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Εδώ και περίπου 30 χρόνια, σε ολόκληρη την Ελλάδα, δρουν αλλοδαποί και Έλληνες, οι οποίοι με την κάλυψη "ζωοφιλικών σωματείων" αλλά και με τη βοήθεια μεμονωμένων ατόμων, εξάγουν κατά χιλιάδες αδέσποτα ζώα (οι ίδιοι αναφέρονται σε 15-20.000 ζώα το χρόνο), τα οποία με το πρόσχημα της "υιοθεσίας" προωθούν σε κυνοκομεία αντίστοιχων οργανώσεων της Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας, με άγνωστη τελική κατάληξη.

Αν υπολογιστούν και οι χιλιάδες των ζώων που εξάγονται ταυτόχρονα από πολλές άλλες χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης με τον ίδιο προορισμό, η απορία μας για το που διοχετεύονται όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίδιων ζώων, μετατρέπεται σε εφιάλτη. (Νο.1)

Είναι διεθνώς επίσημα βεβαιωμένο ότι:

- εκατομμύρια αδέσποτα ζώα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για την παραγωγή γούνας, ενδυμάτων, και πολλών άλλων αντικειμένων. (Νο.2)

- αδέσποτα ζώα χρησιμοποιούνται για κάθε είδους δοκιμές και πειράματα από Εταιρίες παραγωγής χημικών , φαρμακευτικών , παραφαρμακευτικών (καλλυντικών) προϊόντων καθώς και για τη δοκιμή της αποτελεσματικότητας οπλικών μέσων και συστημάτων. (Νο.2)

- ανθεί η παράνομη διακίνηση κατοικίδιων ζώων (pets trafficking) κυρίως από. χώρες όπου υπάρχουν πολλά αδέσποτα ( Ιταλία, Ισπανία,Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Ουκρανία, Τουρκία κ.α) προς διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά κυρίως προς Γερμανία. Αναρίθμητες είναι οι αγγελίες που δημοσιεύονται στο Γερμανικό διαδικτυακό χώρο, όπου ζώα αδέσποτα φερμένα από το εξωτερικό, ηλικίας από 2 μηνών έως και υπέργηρα (13-14 ετών), υγιή, αλλά και άρρωστα, ανάπηρα, τυφλά, κωφά πωλούνται από 100 έως 350 ευρώ. Το εύλογο ερώτημα είναι πού απευθύνονται όλες αυτές οι αγγελίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τα υπερήλικα και μη υγιή ζώα. Και φυσικά οι αγγελίες δεν καλύπτουν το τεράστιο αριθμό των κατοικίδιων τα οποία εισάγονται παράνομα δεδομένου ότι και σε αυτά τα κράτη-μέλη ισχύει η Κοινοτική Νομοθεσία, οι περιορισμοί είναι μεγαλύτεροι και υποτίθεται η μέριμνα για την ασφάλεια και τη σωστή μεταχείριση των ζώων είναι περισσότερο αναπτυγμένη. (Νο. 3, 10)

- αδέσποτα υπάρχουν σε όλες τις αποκαλούμενες "πολιτισμένες χώρες". Στην Αγγλία το 2006 καταγράφηκαν επίσημα 101.586 αδέσποτα , από τα οποία θανατώθηκαν με ευθανασία τα 7.783. Στη Γερμανία επίσης υπάρχουν αδέσποτα όπως επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του ο Γερμανός Υπουργός Καταναλωτή. (Νο.4)

Στην Ελλάδα ο Νόμος περί Καταφυγίων Ζώων (Ν.604/77 και Π.Δ.463/78) δεν εφαρμόζεται παρά την κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (Ν.2017/92) η οποία στο άρθρο 8, παράγρ.5 αναφέρει ότι κάθε κράτος οφείλει να ιδρύει Καταφύγια σύμφωνα με την Εθνική του Νομοθεσία. Υπό τη πλήρη αδιαφορία και ανοχή των Δήμων, Νομαρχιών, Νομοκτηνιατρικών Υπηρεσιών και λοιπών αρμοδίων, λειτουργούν ορισμένα Κυνοκομεία-Κολαστήρια όπου επικρατούν συνθήκες παράνομες και απαράδεκτες από κάθε άποψη. (Νο.5 )

Ταυτόχρονα, οι "ζωόφιλοι" εξαγωγείς διατηρούν δικές τους "αποθηκευτικές εγκαταστάσεις" αδέσποτων, με εξίσου άθλιες συνθήκες, στις οποίες συγκεντρώνουν τα ζώα μέχρι την αποστολή τους στην αλλοδαπή, υπό τη πλήρη ανοχή και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. (Νο.6)

Η εφαρμογή του Ν.3170/2003 "περί προστασίας των ζώων" , στον οποίο εμπεριέχονται περιοριστικές διατάξεις σχετικά με την εξαγωγή κατοικίδιων ζώων για υιοθεσία σε άλλες χώρες, εξαγρίωσε τους εξαγωγείς, οι οποίοι , αλλοδαποί και Έλληνες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ξεκινήσει μια απερίγραπτη διεθνή ανθελληνική εκστρατεία με στόχο την αναθεώρηση και τροποποίηση του νόμου αυτού και την κατάργηση κάθε σχετικής περιοριστικής διάταξης.

Από τις ιστοσελίδες τους στο ξένο διαδίκτυο δημοσιεύονται κείμενα υβριστικότατα έως χυδαία, μαζί με αποκρουστικές φωτογραφίες (τις ίδιες πάντα και αμφιβόλου προέλευσης) από ζώα δολοφονημένα, κατακρεουργημένα και ετοιμοθάνατα.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν ένα έθνος βάρβαρων σαδιστών που αρέσκονται να βασανίζουν ζώα και που, παρά ταύτα, δεν αφήνει τους "πολιτισμένους ευρωπαίους" φιλόζωους να τα σώσουν μεταφέροντας τα στο εξωτερικό. Εξομοιώνεται με την οθωμανική Τουρκία ως προς την πεποίθηση ότι τα ζώα είναι όντα μιασμένα. Η υπερβολή είναι τόσο έντονη ώστε να είναι ορατή η σκοπιμότητα. (Νο.7)

Παρά ταύτα, και δεδομένης της απουσίας Κρατικής παρέμβασης για την εφαρμογή των Ν.3170/03 και Ευρ.Καν.998/03 και άλλων σχετικών κανονισμών , καραβάνια ολόκληρα ανυπεράσπιστων σκυλιών και γατιών στοιβαγμένων σε φορτηγά συνεχίζουν να φεύγουν ανενόχλητα από όλη την Ελλάδα και να ταξιδεύουν επί 5-6 ημέρες σε συνθήκες απερίγραπτες μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Ανάμεσά τους και ζώα άρρωστα, τραυματισμένα, κουτάβια ημερών, πολλά από τα οποία πεθαίνουν στη διαδρομή. Μια τέτοια αποστολή από την Κέρκυρα συνελήφθη από τις Ιταλικές Αρχές στη Πάδοβα τον Απρίλιο του 2006 με αποτέλεσμα να ρεζιλευτούμε διεθνώς. (Νο.8,9,10)

Μάθαμε πως σε απάντηση καταγγελίας από Ιταλία για το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων, παροτρύνετε κρατικούς και μη φορείς αλλά και ιδιώτες να ενεργούν για την πάταξη αυτών των δραστηριοτήτων και για την εφαρμογή των σχετικών εθνικών και κοινοτικών διατάξεων. Σας πληροφορούμε ότι η Συνομοσπονδία μας έχει επανειλημένως σταματήσει φορτία αδέσποτων ζώων στο λιμάνι του Πειραιά και στο Αεροδρόμιο Αθηνών με προορισμούς τη Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία , σε μερικά από τα οποία, δυστυχώς, οι εισαγγελικές αρχές, για άγνωστους λόγους και παρά τη κατάφωρη παραβίαση των νόμων, επέτρεψαν να συνεχίσουν. Υπήρξε μάλιστα και παρέμβαση του Γερμανού Πρέσβυ υπέρ των εξαγωγέων, με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. (συν.11)

Παρά τις δικές μας ενέργειες, παρά τα δημοσιεύματα και τις σχετικές επερωτήσεις βουλευτών, τις οποίες και επισυνάπτουμε, από κυβερνητικής πλευράς και μολονότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός σε σχετική επερώτηση στη Βουλή πριν 10 μήνες, είχε δεσμευθεί για την άμεση νομοθέτηση της ποινικοποίησης αυτών των παραβάσεων , τη συμπλήρωση του Ν.3170/2003 με ποινικές κυρώσεις και την νομοθέτηση του Ευρ.Καν. 998/2003, ο οποίος από το 2004 μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο στα χαρτιά, καμία εξέλιξη δεν έχει ακόμα σημειωθεί. (συν.12)

Έτσι, οι εξαγωγείς, αφενός συνέχισαν και συνεχίζουν να δρουν ελεύθερα, χωρίς κυρώσεις, με θεατή το Κράτος, και αφετέρου δίκαια απέκτησαν το θράσος να στραφούν δικαστικά εναντίον μας , δεδομένου ότι είμαστε οι μόνοι που αγωνιζόμαστε να τους σταματήσουμε. Μας έχουν εμπλέξει σε ένα κύκλο δικαστικών αγώνων προσπαθώντας να μας εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά . Η μόνη μας ικανοποίηση είναι οι θετικές για μας και τον αγώνα μας δικαστικές αποφάσεις. Ολες οι αποφάσεις μέχρι σήμερα μας έχουν αθωώσει, ενώ πρόσφατα με δικαστική απόφαση δύο από τους σημαντικότερους εξαγωγείς καταδικάστηκαν σε 1 έτους φυλάκιση.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Συνομοσπονδία μας δεν χρηματοδοτείται από πουθενά και λειτουργεί από αμιγείς εθελοντές με καθαρά προσωπικό ψυχικό και οικονομικό κόστος.

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και, πολλές φορές, με απαξίωση.

Παρακαλούμε θερμά: Βοηθήστε μας!! Βοηθήστε να σταματήσει αυτό το επαίσχυντο και ανατριχιαστικό εμπόριο.

- Συστήστε στο Ελληνικό Κράτος να φροντίσει ώστε οι Νόμοι, οι Κανονισμοί, οι Οδηγίες να εφαρμόζονται και όχι να μένουν στα χαρτιά!

- Ζητείστε από όλους την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας.

- Συστήστε στα κράτη-μέλη τα οποία είναι αποδέκτες αυτών των καραβανιών αδέσποτων ζώων να ελέγχουν αυστηρά τις αεροπορικές και οδικές εισόδους των χωρών τους καθώς και τους εμπλεκομένους Ζωοφιλικούς Οργανισμούς και ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν χώρους συγκέντρωσης αυτών των δύστυχων πλασμάτων.

- Ψηφίστε, αν χρειάζεται, και επιβάλετε νέους κανονισμούς ή οδηγίες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου κατοικίδιων ζώων.

Πιστεύουμε ότι οι λαοί όλων των μελών - κρατών, αλλά και όλου του κόσμου, όταν μάθουν την φοβερή πραγματικότητα, θα επικροτήσουν κάθε μέτρο.

Η ανάγκη για τη προστασία των ανυπεράσπιστων αυτών ζώων δεν είναι θέμα ζωοφιλίας, είναι θέμα αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και ηθικής υποχρέωσης κάθε έντιμου ανθρώπου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

Ευχαριστούμε πολύ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννα Γκαραγκούνη

Συνημμένα: Φάκελος

Κοινοποίηση:

1) Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρ.Παπούλια
2) Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, κ.Κων.Καραμανλή
3) Κοινοτικό Επίτροπο, κ. Κυπριανού
4) Επικεφαλής των Κομμάτων: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
5) Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντ.Μπακογιάννη
6) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πρ.Παυλόπουλο
7) Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης, κ. Ευάγ.Μπασιάκο
8) Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αν. Παπαληγούρα
9) Υπουργό Πολιτισμού, κ. Γ. Βουλγαράκη
10) Υπουργό Τουρισμού, κ. Χ. Πάλλη-Πετραλιά
11) Υπουργό Δημ.Τάξης, κ. Β. Πολύδωρα
12) Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Μ. Λιάπη
13) Υπουργό Εμπορ.Ναυτιλίας, κ. Μ. Κεφαλογιάννη

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥ.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ)
(Αρ.Εγκρ.Πολ.Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/85)
Ευεργ.Γιαβάση 71, Αγία Παρασκευή 15341
Τηλ. 210 6527014, Φάξ 22920 69186


.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 20 Μάρτιος 2007 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 75 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55119869
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.