ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Σάββατο 10 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ. Παρασκευή 9/3 η Δίκη Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ανθρώπινα Δικαιώματα
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 9/3, θα εκδικαστεί στον ¶ρειο Πάγο η υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ, Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας μετά από την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας εκδόσεων του Αρείου Πάγου στην ομόφωνη και αθωωτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στις 19/1/07. Θυμίζουμε ότι ακόμα και η Εισαγγελέας της έδρας που εκδίκασε την υπόθεση τον Γενάρη πρότεινε να μην εκδοθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν όπως ζητούσαν οι κατήγοροί του.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο, από την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας: "Μετά τις αποκαλύψεις για τις μυστικές πτήσεις της CIA και τις απαγωγές που έγιναν σε μία σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι πρόκληση να κάθεται ξανά στο σκαμνί του κατηγορουμένου ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας σε μία προσπάθεια φίμωσής του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του και θα κερδίσουμε και αυτή την Παρασκευή".

Ο Γιώργος Γκουντούνας, δικηγόρος του Τζαβέντ, τόνισε: "Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Εφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εκδόσεων δεν είναι μία τυπική υπόθεση. Εμφανίζεται με ένα ανορθόδοξο τρόπο η μυστική αστυνομία του Πακιστάν, μέσω ενός δικηγόρου, να ζητά στον Αρειο Πάγο να εξεταστούν νέοι μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονται στην φυλακή και μάλιστα στην ίδια πτέρυγα και αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει δεχτή την αίτηση. Πρόκειται για τους ανθρώπους που όπως αποδείχτηκε στη δίκη που προηγήθηκε "έδωσαν" καταθέσεις μέσα στη φυλακή, παρακάμπτοντας όλους τους προβλεπόμενους τρόπους."

"Αντί η ελληνική δικαιοσύνη να δώσει φως στην υπόθεση της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που έγινε με τις απαγωγές, να ξεκαθαριστεί το θέμα των μυστικών πτήσεων όπως ήδη έπραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ερχόμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια να λασπολογήσουν, να κατηγορήσουν τον άνθρωπο που πάλεψε για τα δικαιώματα της Πακιστανικής Κοινότητας", είπε ο Αρης Μουσιώνης, βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ. "Να δώσουμε ένα βροντερό παρόν έξω από το δικαστήριο. Δηλώνουμε όλοι πακιστανοί".

"Αυτό που έζησε ο Τζαβέντ Ασλάμ το ζήσαμε και εμείς στην περίοδο της Δικτατορίας", θύμισε ο Γεώργιος Α. Μαγκάκης. "Το θέμα δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τους αγωνιστές της ελευθερίας από τα πλοκάμια των μηχανισμών ενός τυραννικού καθεστώτος αλλά να προστατέψουμε τη δική μας εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι ταπεινωμένος γιατί αντί να συζητάμε πώς θα στηρίξουμε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας παίζουμε το παιχνίδι ενός τυραννικού καθεστώτος".

Ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος τους Συνασπισμού τόνισε: "Ο Τζαβέντ Ασλάμ αντιστάθηκε σε πιέσεις διεθνούς κλίμακας. Θα περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα κάποιοι εισαγγελείς θα είχαν ενδιαφέρον να προχωρήσει η έρευνα για τις απαγωγές και να αντιδράσουν αμέσως ύστερα από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αντί γιΆ αυτό βλέπουμε τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει σε μία ομόφωνη απόφαση δικαστηρίου. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου. Σε ποιες χώρες στέλνουμε πίσω αυτούς τους ανθρώπους, στις χώρες με τις στρατιωτικές χούντες;".

Ο Γρηγόρης Φελώνης, πρόεδρος του ΕΚΑ: "Ενώ εμείς ικανοποιηθήκαμε από την προηγούμενη απόφαση δεν ικανοποιήθηκε ούτε το δικτατορικό καθεστώς του Μουσάραφ ούτε οι μυστικές υπηρεσίες της ΜΙ6. Επιδιώκουν έναν άνθρωπο που τόλμησε μαζί με τους συμπατριώτες του και μαζί με τις εκφραστές των κινημάτων να καταγγείλει τις απαγωγές των πακιστανών να πληρώσει με την ελευθερία του και ίσως τη ζωή του. Πολύ φοβόμαστε ότι μετά το Πακιστάν ο επόμενος προορισμός του θα είναι το Γκουαντάμο. Καλώ το σύνολο των εργαζόμενων που μπορούν την Παρασκευή το πρωί να έρθουν στον Αρειο Πάγο, ώστε να στείλουμε μήνυμα ότι ο λαός μας επιθυμεί η απόφαση να είναι παρόμοια με την απόφαση του Εφετείου.

Ο Κώστας Παπαδάκης, από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων συμπλήρωσε: "Η υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ γεννά πολλά ερωτήματα. Ποιο στοιχείο είναι εκείνο που έκανε τον εισαγγελέα, να ασκήσει έφεση μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα; Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από υποταγή σε πιέσεις; Είναι σύμφωνη με τις επιταγές της Δίκαιης Δίκης η εκδίκαση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο; Τώρα η έκδοση βασίζεται σε νέα στοιχεία που η υπεράσπισή του δεν γνωρίζει. Υπάρχει ζήτημα των πολιτικών ευθυνών. Γι αυτό καθιστώ αναγκαίο και την πολιτική απεύθυνση απέναντι στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της".

Ο Γιώργος Κομίνης, από τη Διεθνή Αμνηστία τόνισε ότι: "Σε περίπτωση που εκδοθεί ο Τζαβέντ κινδυνεύει να υποστεί την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει ότι γίνονται άδικες δίκες στο Πακιστάν και πιστεύουμε πώς του αξίζει να έχει μία δίκαιη δίκη στην Ελλάδα".

Ο Τζίμι Μάσεϊ, από την οργάνωση των ΗΠΑ "Βετεράνοι του Ιράκ ενάντια στον πόλεμο", ο οποίος βρίσκεται ήδη στην χώρα μας ενόψει του πανελλαδικού αντιπολεμικού συλλλαλητήριου στις 17 Μάρτη, στις 2.00 μ.μ. στο Σύνταγμα, είπε: "Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας είναι ένα σπουδαίος άνθρωπος. Θα ήμουν ευτυχής να καταθέσω σαν βοήθεια προς αυτόν, όπως έχω καταθέσει στην Ιρλανδία για τις μυστικές πτήσεις της CΙΑ που έγιναν από το αεροδρόμιο του Σάνον στην Ιρλανδία για να εξυπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια του Μπους. Ολα αυτά είναι εγκλήματα του Μπους κατά της ανθρωπότητας και γιΆ αυτό είμαι περήφανος που θα διαδηλώσω το Σάββατο 17 Μάρτη έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και σας καλώ όλους να είστε εκεί".

"Η υποστήριξη στο πρόσωπό μου και της Κοινότητας είναι στήριξη στη δημοκρατία για όλη την ανθρωπότητα και είναι στήριξη για να φέρουμε τη δημοκρατία και στο Πακιστάν", είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ. "Οπου υπάρχει παρανομία πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε να ζούμε πιο δημοκρατικά πιο ελεύθερα στην Ελλάδα. Οσο είσαστε δίπλα μας δίνετε κουράγιο να παλέψουμε".

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Σηφακάκης 6946 093043, Πέτρος Κωνσταντίνου 6932 828964

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Ιστοσελίδα:www.stop-the-war.org
E-mail: stoppolemo@yahoo.gr
Τηλ.: 6946093043


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 84 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58263268
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.