ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 24 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
"ΗΡΑΚΛΕΙΑ" ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 2007 ΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ , Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2007
Στις 19 Μαρτίου στην Πάτρα θα γίνει η πρώτη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του Φεστιβάλ "Ηράκλεια" στα πλαίσια του καινοτομικού προγράμματος "Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή", με τόπους διεξαγωγής την Αρχαία Ολυμπία, τον Ερύμανθο, τη Νεμέα, την Τύρινθα και το ¶ργος.

Θα ακολουθήσει ανάλογη συνέντευξη τύπου και στην Αθήνα τον Απρίλιο.

Το φεστιβάλ θα λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο διαδοχικά στους παραπάνω δήμους με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβαλλοντικής δράσης, οικοτουρισμού και πολιτιστικού τουρισμού, στα πλαίσια καθιέρωσης της μεγάλης πολιτιστικής οικοτουριστικής διαδρομής από το ¶ργος μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό φεστιβάλ συμμετοχής ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας, φορέων, επιχειρήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι το περιεχόμενο του φεστιβάλ συναρτάται από:

- την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής,

- την ανάδειξη των επιδράσεων του Ηρακλή στην τέχνη- λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικές τέχνες και δρώμενα.

Από την πρώτη χρονιά θα διεξαχθούν καλλιτεχνικοί ερασιτεχνικοί αγώνες τραγουδιού, μουσικής, θεάτρου, εικαστικών τεχνών.

Η Έκθεση είναι ο δεύτερος βασικός άξονας των εκδηλώσεων και θα διεξαχθεί διαδοχικά σε τρεις Δήμους, με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Πολιτιστική Κληρονομιά, Μ.Κ.Ο. για Οικολογία – περιβάλλον και Εναλλακτικές θεραπείες, Εναλλακτικός τουρισμός, Συνεταιριστικές οργανώσεις,  Βιολογικά προϊόντα, Περιφερειακός τύπος, Εκδοτικοί οργανισμοί (εφημερίδες, περιοδικά), Περιφερειακή τηλεόραση κ.λπ.

Ξεχωριστό τμήμα της έκθεσης θα αποτελούν τα περίπτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Αναπτυξιακές εταιρείες) και των Πανεπιστημίων.

Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Οργανισμός του  "Έργο Πολιτών", ο οργανισμός "Ηράκλειοι Τόποι" και το Δίκτυο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Σύμφωνα με την έως τώρα εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα εμπλακούν άμεσα 300 φορείς συνολικά – 18 φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τρία πανεπιστήμια, 40  επιχειρήσεις, 150 περίπου περίπτερα εκθετών και 100 ερασιτεχνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.

Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην χώρα μας και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης των επιχειρήσεων.

Ο νέος θεσμός θα είναι ανοικτός στη συμμετοχή κάθε φορέα που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, την οικολογία και την περιβαλλοντική δράση.

Χορηγοί των εκδηλώσεων θα είναι επιχειρήσεις με περιβαλλοντική και πολιτιστική ευαισθησία στα πλαίσια της κοινωνικής – περιβαλλοντικής ευθύνης.

Ήδη εκατοντάδες πρόσωπα με βαρύνουσα θέση στην ευρύτερη περιοχή παρέμβασης έχουν δηλώσει συμμετοχή σε επιτροπές στήριξης του φεστιβάλ.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο φετινός προϋπολογισμός του φεστιβάλ είναι κατ' ελάχιστον 400.000 ¤.

Αυτός ο προϋπολογισμός προβλέπεται να καλυφθεί:
- το 1/3 από τους Δήμους στους οποίους θα διεξαχθεί το φεστιβάλ,
- το 1/3 από επιχορηγήσεις δημόσιων οργανισμών,
- και το 1/3 από χορηγίες ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσφέρουν χορηγίες θα έχουν ως ανταποδοτικότητα την προβολή τους μέσω του φεστιβάλ με γνώμονα ότι η προβολή μέσω μεγάλων πολιτιστικών και επικοινωνιακών γεγονότων αποδίδει πολλαπλάσια στην φήμη των επιχειρήσεων.

ΠΡΟΒΟΛΗ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προβολή και η διαφήμιση του μεγάλου επικοινωνιακού γεγονότος θα γίνει με πολλούς και πρωτότυπους τρόπους αναδραστικής επικοινωνίας.

1) Από ένα μεγάλο δίκτυο χορηγών επικοινωνίας των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης Πελοποννήσου όπως T.V. Super, Αχαΐα TV, Περιοδικό Έπαθλο, Εφημερίδες, Κρατικά μέσα ενημέρωσης,

2) Από το δίκτυο εθελοντών δημοσιογράφων που έχει συσταθεί γι' αυτό τον σκοπό και συμμετέχουν δημοσιογράφοι από όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ της Πελοποννήσου,

3) Από κρατικά μέσα ενημέρωσης,

4) Από το Ηλεκτρονικό Περιοδικό "Ανάδραση" και από τα site τριακοσίων άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

"ΗΡΑΚΛΕΙΟΙ ΤΟΠΟΙ"

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το πρόγραμμα "Τόποι, Μύθοι και ¶θλοι του Ηρακλή" έχει ήδη συμβάλλει στην κινητοποίηση κοινωνικού κεφαλαίου και στη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο όραμα της τοπικής οικοανάπτυξης.

Αυτό αναδεικνύει το ρόλο που μπορούν να παίξουν σήμερα οι φορείς εθελοντισμού και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στα καινοτομικά προγράμματα στην πολιτιστική και πράσινη επιχειρηματικότητα, όπου ασφαλώς εντοπίζεται και  ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στην παγκόσμια οικονομία.

Το φεστιβάλ "Ηράκλεια", ως προπομπός του καινοτομικού προγράμματος "Τόποι, Μύθοι και ¶θλοι του Ηρακλή", δημιουργεί νέες ευκαιρίες για μια σειρά επιχειρήσεις που αναζητούν νέους τομείς επενδύσεων στον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά και μεγάλα επικοινωνιακά γεγονότα στην χώρα μας.

MIΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

- Κατ' αρχή, θεμελιώδης καινοτομία του φεστιβάλ είναι ότι διεξάγεται από ένα δίκτυο ευρύτατης κοινωνικής συμμετοχής συλλογικών οργανώσεων, επιχειρήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Το κράτος συμμετέχει υποστηρικτικά, μέσω του "Έργου Πολιτών", ενώ συμμετέχουν επίσης το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Ε.Ο.Τ.

- Κύριος στόχος είναι η συγκρότηση και σύνθεση ανθρώπινου κεφαλαίου γύρω από τον άξονα του πολιτισμού, εμπνευσμένο από την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του αρχαιοελληνικού ιδεώδους και των άθλων του Ηρακλή.

- Επίδραση στην υφιστάμενη αγροτική οικονομία, και ιδίως στην κτηνοτροφία, με στόχο τον μερικό μετασχηματισμό της παραγωγής σε βιολογική.

- Αξιοποίηση των οικολογικών πόρων και φυσικών πηγών ενέργειας μέσω της εγκατάστασης μικρών μονάδων ήπιων μορφών ενέργειας (φωτοβολταϊκά).

- Η διεθνής εμβέλεια του φεστιβάλ, που εξασφαλίζεται μέσα από διακρατικά προγράμματα, δημιουργεί προϋποθέσεις πολιτιστικής διπλωματίας στο πεδίο της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, με προοπτικές για οικονομικές συνεργασίες μεταξύ φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Αμερική).

- Η χρήση του ψηφιακού πολιτισμού και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών εξασφαλίζει διαφορετική επικοινωνιακή και ερμηνευτική προσέγγιση του σχεδίου και προσβασιμότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

- Συμμετοχή και εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, μέσω δικτύων, χάριν της εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης για το σχέδιο.

- Συνεργασία μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων, όπως αρχιτέκτονες, ειδικοί της ψηφιακής τεχνολογίας, περιβαντολλόγοι, θεωρητικοί των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημονών κ.λπ.

- Ενεργός συμμετοχή εθελοντών.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Ε. Παπαδοπούλου, τηλ. 6974879159
Β. Τακτικός, τηλ.  210 – 8226562 & 210 - 8840531

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ
Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Δίκτυο πολιτιστικών συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων
Γ΄ Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα, 10433
Τηλ. 210-8226562


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 383 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55056767
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.