ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σατιρικό κείμενο της ΒΙΟΖΩ για τις νίκες του λαϊκού κι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Συγκοινωνία - Πεζοί
ΒΙΟΖΩ , Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2007
Το Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων (ΚΛΑΤΑΡΩ) ενίκησε! Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας!

Έτσι με βάση τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) τα πρόστιμα για την κατάληψη των πεζοδρομίων μειώθηκαν. Τα καυσαέρια αυξήθηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες χημικές και αρωματικές ενώσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Αττική, ενάντια στις υποχρεώσεις του ΚΙΟΤΟ, ενισχύοντας το κίνημα "ΜΠΟΥΣ", που συνεργάζεται με το ΚΛΑΤΑΡΩ.

Τα δάση μειώνονται καθημερινά, προς όφελος της αειφορίας των αναπτυξιακών κερδών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γι αυτό καίγονται, οικοδοποιούνται, αγροτουριστικοποιούνται και τα άγρια και επικίνδυνα θηρία εξολοθρεύονται. Το νερό, όταν δεήσει να βρέξει, τρέχει πολύ γρηγορότερα στα ποτάμια παρασύροντας τα εργοστασιακά λύματα, τα σκουπίδια, το γόνιμο επιφανειακό χώμα των χωραφιών και ενίοτε και τους ίδιους τους αγρότες, ρίχνοντας όλα αυτά μαζικά στην θάλασσα. Ο θεός είναι μαζί μας, γιατί μας βοηθάει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην μείωση των βρωμιών, καθαρίζοντας έτσι γρηγορότερα το περιβάλλον, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την θάλασσα με πολλά διατροφικά υγιεινά στοιχεία για τα ψάρια.

Τα βιολογικά προϊόντα των μικρών αγροτών και των εθελοντών αγροτών οικολογικού προσανατολισμού, που ρυπαίνουν τις αγορές, απαξιώνονται συνεχώς και όλοι οι καταναλωτές στρέφονται στα μεγάλα καταστήματα, όπου τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα αποπροσανατολισμού των μικροβίων. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με τις συνδικαλιστικές εταιρείες των αγροτοεμπόρων και τυποποιητών, προσανατολίζεται να θέσει όρια επιμόλυνσης στα βιολογικά προϊόντα, πλησιάζοντας αυτά της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ώστε οι καταναλωτές να μην μπερδεύονται με πολλές έννοιες και να έχουν μεγάλο εύρος επιλογών.

Το ψωμί από φρέσκο, με πολλούς μικροοργανισμούς και κυρίως με πάρα πολλά μικρόβια έγινε κατεψυγμένο, απαλλαγμένο από άχρηστα διατροφικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ πρότεινε στις γαλακτοβιομηχανίες, να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους ρίχνοντας στην αγορά μεταλλαγμένες αγελάδες και ταυτόχρονα εξοντώνοντας εντελώς τα αλανιάρικα αιγοπρόβατα, που τρώνε τα ζιζάνια και ρυπαίνουν το περιβάλλον με κακαράτζες.

Δόθηκε ένα μεγάλο χτύπημα στο παραδοσιακό ελαιόλαδο, που στην διαδικασία της ελαιοποίησης περιείχε φύλλα εληάς και πυρήνα, την γνωστή μούργα. Η μούργα ηττήθηκε και δεν θα ξαναδώσει στο λάδι μας τις βρώμικες και άχρηστες Ολιγοπροανθοκυανίδες! Ας είναι καλά οι δημοσιογράφοι, που εστίασαν και ανάδειξαν την "φραπελιά" και ο καλός κ' αγαθός μας υπουργός με το επιτελείο του Ε.Ο.Φαρμάκων, που καταπολέμησαν τους παραχαράκτες της επιστήμης. Να ριχτούν στον καιάδα οι γιατροί, που υποστήριξαν τα αφεψήματα.

Όμως το λαϊκό κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ δεν πρέπει να εφησυχάσει μετά από αυτές τις νίκες. Μπροστά μας είναι τα επικείμενα νομοσχέδια για τους καταναλωτές, που δεν πρέπει να έχουν ανεξάρτητες από τις εταιρείες ενώσεις. Το προεδρικό διάταγμα για τις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων, που πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να εμπλουτιστούν με εμπόρους. Το νομοσχέδιο για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που πρέπει να δικαιώσει το κράτος, που τόσα χρόνια δίνει τα χρήματα των καταναλωτών για να σπουδάσουν τα παιδιά ολίγων φτωχών μισθωτών. Οι επικείμενες τροποποιήσεις άρθρων του Συντάγματος, που πρέπει να δικαιώσουν τους ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων, όπως ο τσιφλικάς Μπέϋκερ.

Ο κίνδυνος οι αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων, που μερικοί διεκδικούν, άκουσον άκουσον, να γίνουν στο επίπεδο του αυξημένου κόστους ζωής, λες και δεν μπορούν να ζήσουν οικονομικότερα, είναι προ των θυρών. Και βεβαίως ο τεράστιος κίνδυνος της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων.

Πρέπει να ενισχύσουμε ηθικά και πολιτικά τα ΜΑΤ και να διεκδικήσουμε την χρήση ακόμα πιο ισχυρών χημικών ενάντια στους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές είναι αναλώσιμοι!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ, συμμετέχοντας στο λαϊκό κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ, συγκαλεί Γενική Συνέλευση μελών, για να γιορτάσει τις νίκες και να προχωρήσει στην διαμόρφωση νέων αιτημάτων.

Επίσης προτείνει:

- Συμπαράταξη των δυνάμεων των καταναλωτών στο ΚΛΑΤΑΡΩ

- Τροποποίηση του τίτλου του λαϊκού κινήματος ΚΛΑΤΑΡΩ, προσθέτοντας ένα (ρ) στο τελευταίο συνθετικό του. Δηλαδή η τελευταία λέξη από Ωχ-ημάτων να γίνει:

Ωχ-ήμα(ρ)των.
Ως πότε παλικάρια θα τρώμε καρπαζιές
Μονάχοι σαν λιοντάρια σε σχόλη και δουλειές


Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

Γιωργάκης Κωστής

Πρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ",
Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα,
Τηλ/Φαξ: 210-522.23.23, 697-9734591,
Ηλ.Ταχ.: email@biozo.org


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 125 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603766
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.